להתחתן או לחיות ביחד ??!?

להתחתן או לחיות ביחד ??!?

בוקר טוב לכל חברי הפורום, אמנם אני לא תמיד כאן אתכם, אך יש לי כאן נציגות נאמנה בהחלט (אשתי הילית)
רציתי לעניין אתכם במאמר שנתקלתי בו לאחרונה :
ע"פ פרסום רשמי של המרכז לבקרת מחלות מחודש יולי השנה עולה כי: בטווח של 5 שנים: החשש לגירושין עומד על 20%, לעומת הפסקת מגורים משותפים שהיו ללא חתונה עומדת על 49% !!!. בטווח של 10 שנים: גירושין 33%, והפסקת מגורים משותפים 62%. אמנם לא כל זוג נשוי שמחליט להפרד עושה זאת מיד ע"י גירושין אך בטווח של 3 שנים 91% מהנ"ל יגיעו לגירושין פורמליים.
מסקנות שלי: 1. המרכז לבקרת מחלות עורך מחקרים על נישואין כאילו שזה מחלה...
2. לאור המאמר, (ואולי גם מסיבות נוספות אחרות
), כנראה שעשינו צעד נכון לא ?

רחלילי

New member
מעניין!

מה הקשר בין המרכז הזה לבין הנישואים? האם נישואים זה מחלה או שאני מפספסת משהו? אגב אציין שעדיין לא קראתי את זה. וחוץ מזה... הי לך ישראל וטוב לראות אותך כאן! וחשוב לקרא באופן מבוקר כל מחקר וכל סטטיסטיקה. אני מקווה שכל אחד מאיתנו יהיה מאושר בחייו, עם הזוגיות שלו הנוכחית ואם לא אז לא לפחד להמשיך הלאה. לעיתים אנשים עושים טעות ואותה הם מגלים עם הזמן. לעיתים אנשים נורא לחוצים להיות נשואים ולא מש בשלים מספיק לסוג זה של מחוייבות. מעניין לבדוק לדוגמא את הגילאים (בעת החתונה) של רוב הגרושים (לא לזרוק עלי עגבניות!) לעומת אלה שלא התגרשו. ואגב לא מעט אנשים נשארים בנישואים שבהם הם אומללים. זה בטוח לא נכנס לסטטיסטיקה וחבל. זה יותר גרוע מגירושין. דעתי האישית היא שלא פעם המצב של המחוייבות מוציא מאיתנו חלקים שלא הכרנו בעצמנו טרם אותה מחוייבות שקרויה נישואים. אז באמת יש אנשים שזה גורם להם להיות כל כך אחרים ממה שבן הזו הכיר קודם, ובדרך כלל זה קורה (אם כבר) אז אצל שני בני הזוג. וקשה להאשים. זה מין דבר כזה. השאלה היא איך מתמודדים עם הדברים ועם השינוי, כמה כוחות יש לנו, ולא פחות מכך, לא תמיד רע לפרק חבילה אם רואים שממש מש לא הולך. לעיתים טועים. קורה. בברכת יום שמח וטוב ושנות זוגיות טובות ומהנות לכולנו. רחלי.

רחלילי

New member
יש בעיות רבות עם המחקר הזה. קראתי.

שלא לדבר על זה שכל הניסוח שלהם מאד מאד מוטה. לדוגמא כשהם מדברים על הסיבות לגירושין הם בודקים את הגורמים שעשויים להשפיע מצד האישה (באיזה משפחה וסביבה היא גדלה) ואיפה הגבר?! זה עשה לי לחשוב שלפי המחקר שלהם יש תחושה שאם אישה באה מבית שנותן כבוד לת (לדוגמא) היא כנראה לא תתגרש. (ככה נרמז). האם זה אומר שאלוהים (ישו - אצלם) גומל לה? או שמא זה אומר שפשוט לא מכובד להתגרש לפי הדת, ואז אישה יכולה לחיות כמסכנה ולא להתגרש כדי לא להביא בושה על משפחתה וכיוב´? דבר נוסף שצרך לי היה שבסיום הם אומרים שהסיכוי - ה"צ´אנס" לאישה שהתגרשה להנשא שנית הולך ויורד בכמה עשורים האחרונים. את זה הם אומרים כי הם משווים אחוזים של נשים שנישאו מחדש לפני כמה עושרים לעומת שנות השמונים. ואני שואלת: "הצ´אנס"???!!! החוקרים המלומדים לא חשבו שאולי אישה שנישאה וסבלה לא בא לה להיות שוב באותה מחוייבות והיא עצמה מעדיפה שלא להנשא שנית אלא לגור (ב"חטא") עם בן זוג חדש? לא לא. אצלם זה הצ´אנס כי אישה תמיד ובטוח תרצה להנשא שנית. אני חושבתשאפשר לתת עוד פירושים לממצאים שלהם, יש להזהר ממחקרים שכאלה שרק מאופן ניסוחם הם מעבירים עמדה "בדלת האחורית".

לא כל כך הבנתי למה כוונתך, ישראל,

שהנישואין הם הדבק שמדביק את היחסים? אולי אלה שגרו יחד ללא נישואין לא נישאו כי הם לא היו אמורים להנשא? אולי מערכות היחסים הללו היו לא טובות? אולי הדבק של הנישואין הוא מלאכותי? ומה הכוונה לגבי 91%?

Ronnie*

New member
דווקא נראה לי הגיוני

שלאנשים נראה קל יותר "לפרק את החבילה" כשאין לקשר תוקף רשמי. עצוב, אבל אולי נכון... מעבר לזה, נראה שזה מחקר קורלטיבי (כלומר, לא בודקים השפעה ממשית אלא קשר סטטיסטי) ולכן יכולים להיות עוד הרבה גורמים שמעורבים מלבד אלה שנבדקו. חוץ מזה, פעם למדתי שזוגות שחיו ביחד לפני הנישואין, יש להם יותר סיכוי להתגרש. אבל גם כאן, יכולות להיות עוד סיבות שמשפיעות - אולי הם מראש יותר פתוחים לנסות אפשרויות שונות? ויכולים להיות עוד הרבה גורמים... בכל מקרה, תודה על השיתוף במחקר המעניין...

אאה, אין ספק ש...

המחקר הוא מאוד שיטחי ואפילו מגמתי, ויש הרבה גורמים וסיבות שהוא בכלל לא לוקח בחשבון. הרעיון לצטט את המאמר הוא סתם בתור קוריוז נחמד, חוץ מהעובדה שמאוד התפלאתי שמצאתי כזה דבר באתר של המרכז לבקרת מחלות. מעבר לכך, שיהיה רק טוב לכולם

הילית*

New member
חולה על חוש ההומור שלך !

1. לא יודעת 2. בטוח שכן (איך אני במילוי סקרים ?)

למעלה