להתנדב לצבא - האם התביישתם בזה

hillator

New member
להתנדב לצבא - האם התביישתם בזה

בתור מי שמתנדבת לצבא וגם סרן בחיל האוויר ומהנדסת ועושה שירות ללא ספק מאתגר אני רואה פה המון תגובות כאילו אנשים מתביישים בזה שהם מתנדבים.. כאילו זה איזה כתם . רציתי לדעת ממה זה נובע. זה לא שאני מסתובבת כל היום עם תווית "אני מתנדבת מגיע לי פרס" אבל בפרוש למדתי לא להבייש בזה. אני גם לא זוכרת שלמפקדים שלי היתה אי פעם בעיה עם זה.. להבדיל הם תמיד מאוד העריכו את זה והלכו לקראתי.
סתם מעניין לדעת מאיפה התפיסה הזאת באה.

liavavraham

New member
להפך, צריכים להתגאות בזה

עצם זה שהתנדבתם, על אף שקיבלתם פטור משירות צבאי, זה כבר אומר משהו.
&nbsp
אתם צריכים להתגאות בזה, ולא ההפך. תאמינו לי שכל מי שאני מכיר שמתנדב לצבא (ויש אצלי כמה כאלו גם ביחידה), מעריכים אותם מאוד.

hillator

New member
זהו

בכל מקום שאי פעם הגשתי טופס שלישותי שהופיע בו פרופיל או בכל פ"א עם מפקד ישיר שהנושא עלה תמיד התגובה הייתה "אמן כל הקצינים בצה"ל היו כמוך.. גם לא צריכים להיות פה לפי החוק וגם ביום שישי הם כאן גם בלי שצריך" .

נ ו ע ה 12

New member
אני לא חושבת שהרוב מחזיקים בתפיסה הזו. או כך אני מקווה לפחות

נראה לי שאת דעתי כולם יודעים
וזה גם לא באמת כזה ישים... אפשר לקרוא קצת בלינק המצורף
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1177&messageid=175641072

אני לא אוהבת להזכיר את העבודה שאני מתנדבת

לא מעצם ההתנדבות, ההפך אני גאה בזה ואני חושבת שזה מאוד חשוב להתנדב.
אבל כשאתה מתנדב זה גורר אחריו שאלות של למה ההתנדבות, ואני לא אוהבת לדבר על הבעיה הרפואית שלי וזה מעמיד אותי במצב לא נעים של 'בעיה רפואית שאני לא רוצה לדבר עליה'.
אז הרבה פעמים מעדיפה שפשוט לא ידעו שאני מתנדבת.

hillator

New member
כן אנשים חסרי טקט יש בכל מקום

אני יכולה להגיד שגם בארוחות משפחתיות יש כאלו (מהמשפחה שלי) שמרימים גבה כל פעם ועושים פרצופים (ואתה מצפה מבן אדם להבין שלמישהו אסור לגעת במשהו אחרי עשר שנים)

למעלה