להתעמת איתו...

להתעמת איתו...

אני קוראת כאן על הרבה מאוד כעס שצף עם ההימנעות. כעס עליו, כעס עצמי... אני יודעת מעצמי שאחד הדברים המוזרים שקורים בתהליך הזה הוא שעל כל צעד "בריא" ומקדם שאנחנו עושות למען עצמנו ה"מחלה" מכינה לנו צעד משלה... בקיצור, ההחלמה היא תהליך רגרסיבי. הכעס (הבריא , המתבקש משום שלא נתנו לו מקום בזמן הקשר) הזעם שמציף מבקש פורקן וביטוי מתחיל להעלות מחשבות על "עימות". מן תשוקה לקתרזיס מזכך על הטחת זעמנו באדם שכל כך הכאיב לנו. אז יש לי שני דברים לומר על זה. הימנעות היא המנעות היא הימנעות - יש דבר אחד שאנחנו חייבות להיות שלימות לגמרי לגביו וזה הרעיון שאנחנו לא יכולות להחלים כל זמן שאנחנו משתמשות.אי אפשר להיגמל משתיית אלכוהול בזמן ששותים. אולי העימות יתן פורקן , אבל אני מאמינה שזאת בעצם משאלה פנימית סמויה לחזור לקשר או נסיון לתת הזדמנות ל"פנטזית התיקון" להתרחש. אם צץ לכן רעיון לפגוש בו כדי....(לא משנה מה הסיפור שאתן מספרות לעצמכן ) תביאו את זה לכאן. ואני לא אומרת את זה ממקום שונה : רק לפני כמה ימים מצאתי את עצמי חושבת על זה שאולי ההמנעות היא טעות משום שבאופן הזה לעולם לא אצליח לשים אותו מאחורי "באמת" כי לא יצרתי ביזמתי מצב של קונפליקט גלוי....מצחיק נכון? אחת המסקנות הכי אנהרנטיות בהנחות היסוד שלי היא שאנחנו אחראיות לעצמנו . שמעתי וקראתי כאן על גברים שאמרו לנו לאורך כל הדרך איך הם מרגישים (ואיך הם לא מרגישים). זו היתה החלטה שלנו להמשיך את הקשר איתם למרות הכאב. לכן, העובדה שהם עשו שימוש ונהנו מתוצאות המחלה שלנו היא הדיון שלהם עם עצמם, לא איתנו. אחת הבעיות הכי קשות היא העובדה שלא כעסנו, התעמתנו, ודרשנו בזמן שהיה צריך לעשות זאת. וכן, ביחסים עם אנשים העיתוי הוא בעל משמעות. אני יודעת שאני משלמת מחיר יקר מאוד היום על זה שלא רציתי להכריע בזמן שניתן לי ובהזדמנויות שניתנו לי על מנת להכריע את גורל הקשר. אני אחראית לזה שבמקום לכעוס עליו וללכת ממנו , בחרתי להישאר ולהעלים את הכעס. במובן מסוים, עם ההתנהגות הילדותית הזאת שלי - וויתרתי בעצם על זכות העימות איתו. אני יודעת שלא כולן תסכמנה, וטוב שכך, אבל אני באמת חיה כעת בהרגשה הזאת. מאחר שלא כעסתי , תבעתי ודרשתי כשניתנה לי הזדמנות לכך, איבדתי את זכות העימות.

Betterfly

New member
אכן..

מבינה על מה את אומרת לגבי זכות העימות, במיוחד שבשביל עימות צריך שניים והצד השני אינו מוכן למעשה להתעמת. אני אגב מספרת לעצמי שאם היינו ממשיכים בקשר הייתי מתגברת עליו כי... היינו נהנים אחד עם השני, הייתי מבינה שהוא לא כל מה שעשיתי ממנו, הייתי הופכת אותו ליזיז ואט-אט הוא היה מתנדף. זה בדיוק מה שניסיתי לעשות בפעם האחרונה ולא הצליח בגדול. אני מתה לכעוס, באמת, אבל לא מצליחה. במקום זה אני מאוד חושבת עכשיו על איזה בור שחור נפער לי בחיים וזה מחשבה קשה להתמודדות. אני עושה כרגע שמיניות באוויר וזה יוצא די מוזר- לחזור לקשרים, להכריח את עצמי לעשות דברים (עדיין לא מצליח אבל הלחץ הפנימי סביב הנושא הגיע לשיא), ממש בקיצוניות. חחחח מה עושים כדי להתאזן?

זאת באמת מחשבה קשה להתמודדות

וזה אכן בור שנפער בחיים. מאחר שהחלטת מה לא תעשי, עדיין לא ברור לך מה כן תעשי. הבור הזה יתמלא , בטפרליי, אבל הוא יתמלא לאט . הוא אף פעם לא יתמלא עד הסוף, אבל מה שיהיה שם אף אחד לא יוכל לקחת ממך. אני חושבת שאת בהחלט יכולה לומר לעצמך שאיבדת משהו חשוב ויש הצדקה לזה שאת יוצאת מדעתך. אני חוששת שלמרות כל מה שדיברנו על זה שאי אפשר לשלוט על הלב שלך , על הרגשות, הגעגועים, הכמיהה אליו, את עדין מנסה לנתק את עצמך רגשית. את עדין מנסה לשלול את רגשותייך באמצעות ההגיון ולהתגבר עליהם. שוב, בטרפליי, אין שום רע ברגשותייך . זה יותר ממתבקש להתגעגע אליו, לרצות להיות איתו. לרצות להיות עם גבר שאת אוהבת. כל זה כל כך נורמלי, בריא ונכון. לא שם הבעיה שלך. הבעיה שלך היא עם זה שהזעם, הביקורת, ההרסנות מופנים כלפיי עצמך. את לא דפוקה בגלל שאת אוהבת אותו, בזה את לא יכולה לשלוט. את אישה סובלת משום שאולי עוד לא למדת איך לגרום לכך שתקבלי מה שאת צריכה במקום להעניק מה שאת צריכה.

Betterfly

New member
מה שמוזר זה שאני לא בטוחה שאני

באמת אוהבת... עשיתי לי רשימה, לא פורמלית, אבל סוג של- מה מצאתי בו? מה הוא תרם לי? ו... יצא כך- הוא מעולם לא היה החבר הכי טוב שלי, כמו שרוצים מבן זוג שיהיה בראש ובראשונה. למעשה, בפרידה שנפרדתי לפניו מחבר לא הרגשתי את הכמיהה ואובדן האהבה כמו שהרגשתי את אובדן החברות הטובה (או שהרגשתי באופן שווה). וכאן? איזה חבר ואיזה נעליים? הבנאדם לא ראה אותי ממטר. הבנאדם היה מנסה לחנוק את מרחב המחיה שלי ואז יורד עלי שהחיים שלי מדולדלים (בהתחלה היו נסיונות שכנוע שזה בסדר לוותר על החברים והחברות בשביל הקשר, מה שלא הסכמתי לו אבל בא לבד כשנכנסתי לדיכאון ולסחרור סביבו). הוא החדיר בי כל כך הרבה חוסר ביטחון שאני מסתובבת איתו עד היום. למעשה, זה המורשת שלו. אז אני לא מסוגלת לומר לעצמי שאני אוהבת בלי להרגיש דפוקה ומרומה. שקיבלתי תמורת כסף טוב חתול בשק. אני מרגישה שאת המינימום שמגיע לבנאדם לא קיבלתי, אבל זה לא בדיוק תורם לתחושת הערך העצמי שלי (שמגיע לי יותר) כי עובדה שהגעתי לתהומות שאליהם הגעתי. בקיצור, מתוסבך משהו.

היית איתו 6 שנים

נכון? הוא כנראה סיפק בכל זאת משהו וחשוב , לדעתי, שתביני מה. וכן , יקירתי, זה הסיפור כולו איך בחורה נהדרת כמוך (וכמו הרבה מידי נשים בכלל) מקבלת כל כך מעט תמורת כל כך הרבה. אולי זה מפני שקל כל כך לשכנע אותך שאת לא שווה הרבה? למה זה כל כך קל ? מה דעתך?

Betterfly

New member
אצל ידיד, כותבת ../images/Emo13.gif

היינו יחד שנה וחצי ונפגשנו כמה פעמים במשך השנתיים וחצי שבאו לאחר מכן (סה"כ 4 שנים, מתוכן רק שנה וחצי כזוג פר סה, אולי התבלבלת עם מישהי אחרת
). כנראה שמאוד קל לשכנע אותי שאני לא שווה הרבה, אחרי שדחפו לי את זה כל החיים... אני משוכנעת בזה גם בלי שיבואו להגיד לי. יש לי כל כך הרבה משפטים משביזים שאני אומרת לעצמי ומחשבות משביזות, כאשר רובן כרגע נאמרות בקול של האקס- דברים שהוא בעצם זרע בתוכי, די בקלות יש לציין. בגדול, אני מרגישה מאוד חלשה, חשופה, פגיעה. היום למשל חזר לי הסרט של המראה החיצוני- ישבתי אצל ידיד וראינו תמונות שבחורות שלחו לו והלב שלי נחמץ מקנאה, ואז חשבתי איך שהאקס מתרשם מתמונות כאלה, הבחורה מושכת אותו והוא רוצה לפגוש אותה או לפחות מקדיש לה פנטזיה קצרה, ואיך אני לא זו שתחייך אליו מהתמונה ותגרה לו את החושים.

קאלרז

New member
זה בטח חוסר הביטחון שלו

שהוא העביר אלייך. לאנשים כאלו יש נטייה כזו.

Betterfly

New member
מאוד ייתכן

רק שמרוב חוסר ביטחון הוא זה שחזר לצחוק ואני לא. לנורית, שכחתי לרשום משהו- אני לא יודעת מה הוא סיפק שחשוב לי חוץ משלט אזהרה מהבהב. למען האמת, הוא היה בור פתוח שנפלתי לתוכו, למרות שלטי האזהרה המהבהבים והכרוז המכריז: "זהירות, בור פתוח" (ועקרבים בתוכו.. מצחיק כי זה המזל האסטרולוגי שלו). אני מוכנה לחשוב על כך, אבל כל הקשר, כמו שרשמתי לך, היה רצוף דברים רעים. ברור שהיו זכרונות טובים, אבל מן הסתם לא בא לי להעלות אותם עכשיו. הם משכו אותי בחזרה באשלייה שזה מה שיהיה בינינו ונוכל להתגבר על כל מה שכיניתי "טראומות, חששות, עכבות" וכו'. מטריד אותי כרגע המונופול שיש לו על המחשבות שלי- כל דבר שסקסי, מעניין כאילו מקושר מיידית אליו וזה לא צריך להיות ככה! היה עוד משהו שנזכרתי בו ביחס אליו אבל שכחתי, ארשום כשאזכר.

אבל בטרפליי , עבר נורא מעט זמן...

תני זמן לזמן לעשות את שלו. תחשבי על מחר בטרפליי, לא על עוד 30 שנה....

Betterfly

New member
חושבת, חושבת ../images/Emo13.gif

הרגשתי היום מאוד טוב כשיצאתי מידיד שלי, פתאופ מין הצצה כזו לעתיד הקרוב- רחוק, מה יהיה כשארגיש טוב.
כרגע הולכת לישון בשמחה. אפילו החדר שלי במעונות כבר לא נראה כל כך מפחיד, ריק ושחור.

Betterfly

New member
נורית, דבר נוסף

למי עוד אפנה את הזעם, הביקורת וההרסנות? הרי אני כריתי לעצמי את הבור במו ידיי.

גם לאכול את הדג המסריח וגם לשלם

את מחירו? חד משמעית לא!!! אכלת מספיק חרא יקירתי ואת לא צריכה להצטרף בעצמך לקולות ה"מגיע לי הזבל הזה".

קאלרז

New member
את צודקת, אבל את יודעת מה אומרים

כשיש אתה סובל / כשאין אתה סובל. בכל מקרה אוכלים את הדג המסריח.

קאלרז

New member
ואולי אנחנו רוצות להתעמת כי

לא מתאים לנו שכל הזמן הזה קיבלנו בשתיקה את הרמיסה הזו, בלי לפצות פה ובלי לומר מילה. ברור לי שההתעמתות לא תגשים את הפנטזיה שהוא ישוב לזרועותיי, אבל אני צריכה לצלוב אותי על מה שהוא עשה לי. שירגיש קצת רשמה. שגם הוא לא יישן בלילה. שגם הוא יקום עם עיניים נפוחות מבכי. חבל שזה לא יקרה.

או קי

את רוצה שהוא יסבול. גם אני נורא רוצה שהוא יסבול, אבל בגללי... ומייד זה נעשה ברור שאילו הוא היה סובל בגללי, הוא היה איתי. אותו מעגל , תמיד....

למעלה