להתענג על האסק...

להתענג על האסק...

א-מחייה לדעתי הדיסקים הכי איכותיים הם האסק נקודה וסתם כך האסק זה ה-מוזיקה אח אין כמו ישראל לאם, האסק גם עושים ממורדכי- מורדכי ומפריד-פריד, פשוט תענוג לשמוע את האסק אח אח אח א-מחייה.

אני מדמיין בעיני רוחי

את מרדכי מתחנן "אוי, רפאנו ה` ונרפא הושיענו ונושעה" השיר במקור של מיאמי מתוך האלבום "שבת ירושלים", או את פריד מקבל את פני השבת עם "אי אי אי שלום עליכם מלאכי השרת", אכן האסק הנחילו לנו חומר איכותי ומשובח, בפרט בתחום הדואטים, אבל כמה חבל שלא הפיקו את כל ההופעות של כל השנים, היתה איזו הופעה לפני כמה שנים שבה הופיע גם עמית ליסטוונד, והייתי מאד רוצה לשמוע את אותה הופעה, אבל אין מצב, ישנם 2 אלבומים שאני מאד אוהב, אחרי האסק מס` 7 יצא עוד אלבום שבו מרדכי מבצע משירי מיאמי והם מבצעים יחד איתו את שיריו בדואט, ישנה שם גם מחרוזת שבה מרדכי שר בצוותא עם ר` שלמהל`ה קרליבך, משיריו של קרליבך. והאלבום השני שאהוב עלי במיוחד הוא, האלבום האחרון שיצא בו שר מרדכי את השיר אב הרחמים יחד עם ילד הפלא האמריקאי שרון אביטן, דדי ושלמה שמחה גם משתתפים באותה הופעה, מי יתן ויהיו עוד הופעות כאלה, אבל משום מה נראה לי שתחום ההופעות דעך לחלוטין. חבל....

aesh50

New member
דרך אגב...

הייתי פעם בהופעה של מרדכי בן דוד בבר מצוה של 90 ילדים עולים מרוסיה בכותל המערבי וזה היה בימי חוליו של כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע, וכשמרדכי הוריד שם את השיר רפאינו של פרחי מיאמי, שררה שם אוירה מחשמלת, ונדמה לי שזה היה הביצוע הכי יפה לשיר הזה בכל הזמנים, ואם יורשה לי לומר שזה היה ביצוע יותר יפה מהביצוע של השיר הזה בהאסק.

אפרופו עת לשיר

אין ספק שהתוצר הכי משובח של הדבר הזה זה האוסף שנקרא "SPECIAL HASC" שמרכז את הקטעים המובחרים ביותר מכל שנות האסק גם אלה שכבר הפסיקו לצאת ע"ג קלטות ודיסקים, בין היתר את גדול הקטעים של הארגון באחד המופעים כאשר עודד קריטי בקולו המרטיט נוגע ללב עם שירי קרליבך כמו פתחו לי, למען אחי, עוד יישמע, אשא עיני ועוד (יחד עם בן דוד)

חחחחחחחחחור בהשכלה.

התימני של פרחי מיאמי מאמצע שנות התשעים שליווה את מקהלת הילדים במרבית המופעים של "מיאמי אקספיריאנס" ובעצם העניק להם את העוצמה שאפפה אותם אז. בקלטות הרגילות שלהם הוא נמצא ב"אחד אחד", שר שם למשל את "זעקתי" ואת הסלסול של "ה` אחד" ועוד. שר עם גדעון לוין את "בני אל תלך בדרך איתם" ועם בן דוד את דדי דיר. במופע מיאמי 4 מסביב לעולם הוא מגלם את דמות הישראלי שבחבורה. יודעי דבר סיפרו בשעתו כי הוא ירד מהפסים.

רוצה להתווכח על זה...

אני לא ידעתי את הפרטים האלה ולכן זה עידכון בשבילי.

מהו עידכון

עידכון זה שם עצם למציאות שהשתנתה, לשינוי מציאות, לשידרוג מצב או מידע.

אתה אוהב להתווכח על זה...

אהה? אז אצלי המציאות השתנתה, והמצב או המידע השתדרגו בעקבותייך.

למעלה