להתקבל לפסיכולוגיה קלינית עם ממצוע 85‎

שילה 90210

New member
להתקבל לפסיכולוגיה קלינית עם ממצוע 85‎

שלום

יש לי תואר ראשון מהמכללה למנהל במדעי ההתנגות וניהול משאבי אנוש בממוצע 85,
אני מאד רוצה להתקדם לתואר שני אוניבסיטאי,
לאחר בדיקה תנאי הסף ברוב האונ' הם 90 ממוצע תואר ראשון. השאלה שלי,
מתוך ידע וניסיון, האם יש סיכוי ולו קטן להצליח להתקבל בכל זאת,
האם יש טעם לנסות ולעבור את התהליך המעייף הזה?
או שבדר"כ לא מסתכלים לעבר ציונים כאלה ברצינות?
אם יש למישהו ידע בדבר אשמח לשמוע:)

תודה, מילה

שילה 90210

New member
בטוח/ה?

מתוך איזו היכרות ניתנה התשובה אם אפשר לשאול?

אני יודעת שיש את המתאם שיכול בציון גבוה אולי לחפות,
ויש מוסדות כמו העברית בירושלים ששם הסף הוא 87 בתואר ראשון,
ככה שזה מתקרב.
אני שואלת את עצמי, אם היו דברים מעולם- ובנות עם ציונים כאלה אולי כן הצליחו לבסוף להתקבל....

כן.

סטטיסטית, הסיכוי של סטודנטים בעלי ממוצע שמעל הסף להתקבל הוא אחוזים בודדים. וכדי לחדד את הנתון: יש לך מעל 90% סיכוי לא להתקבל. לא לתפוס אותי על מספרים, גם 85% זה סיכוי טוב

ברגע שהמוסד יורד בעוד "רק" 2 נקודות, ל85 (או 5 נק', במקומות ששם הסף 90) - הוא פותח דלת לעוד מאות\אלפי בוגרים. אני לא מכיר מוסד שיעמוד בזה.

שילה 90210

New member
תלוי במספר הניגשים באותה שנה

אני חושבת שזה תלוי מה הנתונים של כל מי שמגיש,
יש כאלה שלא מעיזים (ואולי מפסידים), ואז מתוך כל ה-90, יש אחד של 85.
והמתאם לצורך העניין עומד בסף, והמלצות טובות.. אולי כן אפשר להאמין... אם אמצא מישהו שהיה במצב הזה, והצליח להתקבל
זה יקל על הדילמה...
אתה לא מכיר מישהו שהצליח/ לא הצליח להתקבל עם ממוצע כזה, נשמע שאתה מדבר מתוך סטטיסטיקות, שגם בזה יש הרבה מן ההגיון...

sense9

Member
מנהל
צודקת. פספסתי משום מה.

בואי נגיד ככה-
אם את מוכנה לקחת ריזיקה ולגשת למתא"ם מתוך תקווה שתקבלי ציון שנושק קרוב ל150, אז כן. יש לך סיכוי

שילה 90210

New member
הבנתי..

בקיצור, מה שאתה אומר זה שאם זה מתחת למתאם כזה
אתה חושב שאין סיכוי בכלל לנסות

sense9

Member
מנהל
אני חושבת (
) שזה תלוי לאן את רוצה להגיש

מועמדות.

manson23

New member
תראי

קודם כל אני במצב די דומה לשלך, וגם אני נמצא כרגע בהתלבטויות

אני יודע שבחיפה ורופין יש ועדות חריגים. לאקדמית אפשר לנסות להתקבל עם ממוצע נמוך מתנאי הקבלה שלהם (89) אם יש לך מתאם 110 ויותר.

כך שלסיכום - אם תצליחי להוציא ציון מאוד יפה במתאם (130 בערך) אז בהחלט יש סיכוי להיכנס או לאקדמית או לרופין או לחיפה.

manson23

New member
חלקית

1 ניצלתי ו-2 נותרים אנצל בקרוב, גם עם השיפורים נראה שהממוצע שלי יגיע הכי הרבה ל-87

לומד ולומד ועדיין לא מצליח להוציא ציונים גבוהים במיוחד...

doughnuts

New member
רגע...

כרגע את לא יכולה להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית כי אין לך תואר ראשון בפסיכולוגיה. לכן, הציון שלך אינו רלוונטי. את צריכה ללמוד תכנית השלמה לתואר ראשון בפסיכולוגיה. ואז, זה לא יהיה משנה איזה ציונים היו לך בתואר ראשון כאשר מה שיהיה חשוב זה הציון בתכנית השלמה וציון המתאם. השאלה, כמובן, מה הסבירות שתצליחי להוציא מעל 90 בתכנית השלמה וציון גבוהה במתאם?

בהצלחה!

manson23

New member
היא למדה מדעי ההתנהגות

שזה אומר שהיא למדה את כל הקורסים שהיא צריכה בפסיכולוגיה פלוס עוד כמה מתחום מדעי ההתנהגות (סוציולוגיה ואנתרופולוגיה) ומכאן שאין צורך בתכנית השלמה. אני יודע שככה זה לפחות בתכניות של מכללות רבות שמלמדות מדעי ההתנהגות. סביר להניח שהמצב דומה גם אצל המכללה למנהל

doughnuts

New member
היא עדיין יכולה לעשות תואר נוסף בפסיכולוגיה :

עכשיו ברצינות... במידה והיא באמת עשתה את כל קורסי החובה בפסיכולוגיה, אתה צודק, יהיה לה הרבה יותר קשה לעשות עם זה משהו בכדי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. במקרה כזה, אולי כדאי לפנות לתחום משיק, כמו עו"ס.

manson23

New member
אולי

אבל אם היא תצליח להוציא ציון גבוה במתאם ותהיה מצוידת בהמלצות טובות , אז יש סיכוי טוב שהיא תצליח להתקבל. והיו כבר דברים מעולם. ראיתי באינטרנט מקרים בהם אנשים עם ממוצע 86-7 ומתאם מכובד שהצליחו להתקבל לתואר שני

למעלה