להתקדם או להישאר מאחור

daveScorpions

New member
להתקדם או להישאר מאחור

עכשיו בדיוק דיברתי עם יפעת(י) (
) סיפרתי לה על שיחה שהייתה לי ביום חמישי האחרון עם מישהו מהצבא. דיברנו בגדול על זה שהצבא זה מקום זוועתי, אני משרת בצוות שמוגדר מראש כמשפחה אבל המשפחה הזאת דיי מגעילה אותי, אנחנו נמצאים אחד בתחת של השני 24/7, חגים, לילות, שבתות אנחנו תמיד בגף כשמצד אחד אנחנו אמורים להיות כל כך מגובשים בעקבות זה ומצד שני הדברים בתכלס ממש לא ככה. אנחנו סה"כ צוות של שמונה (עכשיו עשרה כי באו עוד 2 אנשים חדשים) אנשים, כשאנשים מנסים להתקדם בדרכים הלא יותר ישרות שיש. אנשים מוכנים ללכלך אודותיך, לספר דברים זוועתיים, פשוט לרמוס את הכבוד שלך ושל האנשים שסובבים אותך וכל זה בשביל לקדם את עצמם עוד טיפה. אני בנאדם דיי דפוק, הדברים האלו חשובים לי וחושב שהם לא במקום, בעיניי אדם יתקדם לפי היכולת האישית שלו, לפי ההשקעה שלו ולא לפי השארת סימני רוק מסביב לישבן של מפקד זה או אחר. לא מזמן רציתי לעזוב את המקום בו אני נמצא, באתי אמרתי למפקד שלי אני רוצה לטוס מפה, הוא שאל אותי למה... אמרתי לו שאני קורע את התחת שלי ומרגיש שאני לא מקבל מספיק הערכה, שאני רוצה תחומי עיסוק כי אני חושב שהרווחתי אותם בצדק וביושר, ואז הוא אמר לי מה אתה רוצה לעשות והציע לי תפקידים שכבר מאויישים אז אמרתי לו משפט שאולי אני צריך להצטער אליו אבל אני לא יודע "אני לא רוצה להתקדם על חשבון אחרים, אתה יכול להציע לי להיות הרמטכ"ל אבל על חשבון מישהו אני לא מוכן להתקדם". ואחרי שקורה כל זה מה אני שומע, שמישהו מנסה לדפוק מישהו אחר בצוות שלי ובצוותים אחרים רק כדי לקבל יותר ואני שואל את עצמי למה זה צריך להיות ככה למה אנשים לא יכולים לעבוד קשה בלי ללכלך בלי להרוס לאנשים אחרים בלי ללקק. אני לא פעיל חברתי, אני לא מרטין לוטר קינג ולא מתיימר להיות כזה אבל צריך לדעת מתי להשים את הגבול אני מצטער על צורת הכתיבה שלי, תנסו להבין שזה טעון בהרבה רגשות והלב והמקלדת לא כותבים באות המהירות ובלי שגיעות כתיב באוקטובר יש לי שיחה עם מפקדת היחידה אני חושב על להעלות זה הבעיה הזאת בפנייה לא יודע אם כדי ובכלל שבוע הבא אני צריך לעלות למפקד שלי לדבר איתו ואני חושב להעלות את הבעיה הזו השאלה היא אם באמת כדאי לי אני לא חושב שלעצום עיניים זו הדרך הנכונה אני לא חושב שלשתוק ולקבל את הדברים איך שהם זה בסדר אני רוצה לשנות דברים לטובה, כי ככה יהיה הרבה יותר נעים ההרגשה להרוויח תחום פעילות מסויים תיהיה הרבה יותר טובה בגלל שהרווחת אותה בגלל שעבדת קשה בגלל שזכית בזה בזכות ולא בגלל שאתה חבר של מפקד זה או אחר והוא משך אותך לצוות כי אמרת "תתקשר אלי ישר כשאתה מגיע הביתה, שאני לא אדעג"

The Guardian17

New member
דעתי בעניין

היי דייב, לדעתי הרחקת מעט לכת בקח שאתה מנסה להיות "שונה", אם אגדיר זאת כך, באותו מקום בו אתה נמצא. הרבה אנשים קורעים את התחת ולא מקבלים קמצוץ של הערכה, ישנם כאלה שיושבים רגל על רגל, עושים פה ושם כמה דברים ומוערכים הרבה יותר. "אני רוצה יותר הערכה" הוא לא משפט שממש בא במקום. אני הייתי מעט מגחך, אם לומר לך את האמת... המון אנשים עושים הכל כדי לקדם את עצמם ; "אם אין אני לי מי לי" ? אבל נסה להתעלם להתעלם מאותם הערות, מאותם אנשים שאתה לא ממש אוהב, בייחוד לפי מה שתיארת, את דרך ההתנהגותם. אני חושב שהיית צריך לשמור את ה"מגיע לי יותר הערכה" ולומר שאתה מעונין ב-X ו-Y... אם היית מקבל תשובה שלילית, אני חושב שהיית צריך להביא את הדברים על השולחן, ולומר "תראה, אני עובד קשה" וכו'. ומה לעשות, העולם הוא לא הכי ישר. קומבינות פה, קומבינות שם... אתה יודע איך זה. ישראל. ההוא מכיר את הכנה ממול שהיא הבת דודה של ההיא מתקופת הפלמ"ח. אל תקח דברים ללב, תדע שהדברים עובדים ככה, כן, לפעמים הם עובדים ככה ובעייתי לעצור את זה. אל תתעצבן, עשה את עבודתך כנאמנה ודרוש את מה שמגיע לך, ואף לפעמים יותר, לפי עבודתך ולא לפי זה שאתה מחפש הערכה.

daveScorpions

New member
אולי העניין הוא לא הערכה

אולי העניין הוא להרוויח את הדברים ביותר ולא בגלל שאני חבר של X ונוסע איתו ברכבת כל יום... זה גורם לי לחשוב שמה שהרווחתי הוא כלום, כי אפשר להשיג את זה בלי מעמץ ועם טיפה קומבינה. זה גורם לי להרגיש כאילו יצאתי אפס ושדברים שאני משיג הם כלום בעצם. אני סה"כ רוצה שדברים יתקבלו בזכות עבודה קשה שאנשים ידעו שהם השיגו דברים כי הם עבדו קשה, כי הם השקיעו כי הם קרעו את התחת אני רוצה שדברים יהיו יותר הוגנים

העולם

בגדול לא כל כך הוגן. העניין בלגדול בעולם כזה הוא ללמוד איפה האיזון שלך. באיזה מקום אתה יכול לחיות שהכי אפשרי לך, כשאתה מוכן לשלם את מחירי ההחלטות שלך.

למעלה