כן, בהחלט ענית ונתת מידע חשוב
מהדברים שלך אפשר ללמוד כמה דברים - 1 - שייתכן שהבן שלך זקוק להרבה הכנה מוקדמת ודיבור מוקדם שלא בתוך המצב הטעון, כדי ליצור איתו דיאלוג אמיתי. ויכול להיות שחלק מהמבוי הסתום שהגעתם אליו נוצר סביב ציפיה שלו ליציאה מהבית באותו רגע או בסמוך לכך, שהוא ראה שאינה הולכת להתממש וזה מה שהביא לבכי ולצעקות. 2 - במונחים של תקשורת מקרבת את אמרת לו מה את רוצה - אבל קפצת ישר לבקשה (אני רוצה שנישאר בבית היום) וכשהיא אינה מלווה בשאר מרכיבי המודל (תצפית, רגש, צורך) היא עשוייה להיחוות בצד השני כדרישה. מה שגם כנראה תרם לתחושת הכאב של הבן שלך. 3 - בקפיצה ישירות לבקשה יש כאן גם אלמנט נוסף - וזה דילוג ישירות לבקשה אופרטיבית, בקשה לפעולה, לעשיה של משהו, כשלמעשה לא היה כאן עדיין דיאלוג ביניכם. אני משערת שהשילוב של שלושת אלו הביאו לסוג של מבוי סתום בשיחה הזאת. אבל מה שיפה כאן, זה שתמיד אפשר לנהל שיחה נוספת ולנסות להגיע לדיאלוג. ברגע שאת מבקשת בקשה דיאלוגית (כמו שהצעתי באחת ההודעות הקודמות שלי), את פותחת שיחה ואיתה מביאה אפשרויות חדשות להקשבה, מתוך תקווה שההזמנה שלך לדיבור תביא איתה משהו חדש. חשוב לי להגיד לך - זה תהליך. הבן שלך, כמו כולנו בעצם, זקוק בוודאי להרבה הקשבה והבנה, וכנראה גם לאמפתיה בכמויות גדולות. אם את באמת רוצה ליצור קירבה מחודשת ביניכם, שבה הצורך של שניכם יוכל להיענות, אז קחי לעצמך את הזמן לכך, אולי בפעמים הראשונות זה לא יילך, ולא יביא לתוצאות המיוחלות, אבל אין לי ספק שאם תתמידי בכך ותמשיכי להזמין אותו לדיאלוג ולתת לו אמפתיה - זה בסופו של דבר יתחיל לחלחל אצלו. וכשהוא ישים לב שאת מקשיבה לו ומתחשבת בדעתו, הוא גם ירצה לעשות את אותו הדבר. את חושבת שתרצי לנסות? ואם כן, האם את מרגישה שיש לך את הכלים לנהל איתו שיחה מקרבת?