להתראות חברים וחברות

להתראות חברים וחברות

חשוב לי לפתוח את דבריי בהבהרה כי איני כועס, או נוטר כלפי מי מחברי או חברות הפורום באשר הם.

בשנת 2010 שבתי להשתתף בדיוני הפורום לאחר שנים בהן הדרתי מקלדתי ממנו.

אז, כששבתי להשתתף בדיוני הפורום, עשיתי זאת לאחר מחשבה רבה ושנים לאחר שבחרתי להתנתק בעקבות מסע השמצות בכוונה תחילה ומתוך מטרה לפגוע בי אישית (כמה מהמעורבים במסע ההשמצה ההוא התנצלו מאז והיו אף מי שהודו כי הייתה כוונה תחילה, מאורגנת ומתואמת שמטרתה הייתה פגיעה אישית ומקצועית בי).

כששבתי להשתתף בדיוני הפורום שמתי לעצמי קווים אדומים אישיים כדי שלא אחווה שוב את אותם מקרים והתנהלות.

כשמנהל הפורום פנה אליי וביקש להעניק לשמי צבע ביקשתי שיעשה זאת קודם עם מישהו אשר לדעתי היה ראוי ממני.

מאז עברו כארבע שנים, לרוב באמת בהנאה פורייה, אך לצערי הרב לאחרונה נחצו כמה קווים אדומים.

אני הייתי הראשון שחצה את הקווים האלו ועשיתי זאת מתוך מקום של חוסר מחשבה ורוגז כשכתבתי תגובה לא ראויה לידיעה על דריסתו למוות של רוכב.

באותו רגע (כשקראתי את הידיעה בפורום וגם באתרים אחרים) הגבתי לטוקבקים שנכתבו על ידי אנשים שאינם ראויים להגדרה אנושית והתייחסות המעניקה להם משקל שאינו קיים אלא בתגובה להם.

התגובה שכתבתי בפורום אומנם באה ממקום של רוגז וכאב אך אין בה כדי להצדיק את העובדה שהפרתי את כבודו של הנפטר ובתרומתה להפיכת הידיעה לשרשור אשר עסק בהתייחסות לווסט, נראות וסיבות לדריסות. ככל שדיון כזה חשוב לא היה לו מקום בהמשך לידיעה על תאונה שהסתיימה באופן טראגי – מותו של אדם וכעובדה הירידה לרמת טוקבקים חסרי כבוד בחלק מהתגובות בשרשור.

באותו שרשור, ולא לראשונה בזמן האחרון, הפך הדיון בנושא לדיון על אישיותי – זהו הקו האדום הראשון ששמתי לעצמי כסימן לעזיבת הפורום.

בבואי לפורום אופני הכביש בתפוז אני מצפה לדיונים בנושאים ולא בכותבים, גם אם סגנון הכתיבה אינו נעים.

באופן אישי השתדלתי שלא לעסוק באופיים של הכותבים ותקוותי כי לפחות בגזרה זו לא חטאתי – אם חטאתי אנצל הודעה זאת כדי להתנצל ואהיה מוכן להתנצל בהודעה נפרדת כלפי מי שחושב שחטאתי כלפיו בעיסוק באופיו.

כיניתי את הפורום "בית קפה" לא פעם, אך גם בדיון המתקיים בבית קפה לא הייתי מוכן לקבל, לשמוע או להשתתף כשהניתוח הוא את אישיותי - על אחת כמה כשהמנתח, או המנתחים, לא מכירים ולו בקצה קצהו של אופיו, בטח שלא במידה המזכה אותם בזכות כלשהי לעסוק באישיותי וזהו אינו פורום פסיכיאטרים מנתחי אישיות אורחים.

אני מאמין כי היורד לרמת הדיון באופי הצד השני במקום לעסוק בנושא עצמו מודה (בצורה מכוערת ורעה) כי הוא טועה, אבל לא מסוגל להכיר בכך.

אני חשוף בפורום מבחירה. מספר הטלפון שלי והמייל שלי חשופים במטרה שכל אחד ואחת יוכלו לפנות אליי באופן אישי כמקצועי. לשמחתי לא מעט עשו זאת ואני רואה זכות גדולה בכל פנייה אליי.

ניסתי לפנות לאנשים (במסרים של מערכת תפוז) שתקפו אותי אישית (וניתחו את אישיותי) ולצערי היה מי שבחר להתעלם מהפנייה ואחר שפשוט לא הצליח להבין מדוע אין לו ולו זכות מינימאלית לנבור באישיותי ולא רק כי אינו מכיר אותי כלל ולכן כל ניתוח אישיות שהוא עושה היא השמצה פומבית.

בעקבות אירועים אלו, שאני גרמתי להם וגם אלו שלא היו תלויים בהתנהלות שלי, בחרתי לקחת חופשה לזמן בלתי מוגדר ועל מנת שאוכל לארגן את השפיות המנטאלית ובעיקר להתרחק ממקום בו שוב אני חשוף לחדירה בלתי הולמת וחסרת זכות של קביעה על אופיי, או ניתוחו.

אני רוצה להודות לעזריאל אברמוביץ' על שהעניק לשמי את הצבע כששבתי לכתוב בפורום, לעפר ואיציק על ניהול הוגן ומכובד של הפורום ולכל מי שהשתתף בדיונים באשר הם.

בחרתי לכתוב את ההודעה משום שרבים מחברי הפורום, אקטיביים כפאסיביים שאיני יכול לפנות אליהם אחד אחד מכירים אותו אישית (לא, הם מעולם לא ביצעו לי ניתוח אופי פומבי ותמיד שמחתי כשהעירו והאירו לי).

להתראות, עוד לא יודע מתי.

oferlev9

New member
מקווה מאד שהחופשה תהייה קצרה

ושתשוב לכתוב בפורום בקרוב

יאיר ידידי !!!

קראתי חזור וקרוא את הפוסט שלך, וגם את הפוסט שלטענתך לא ראוי ונכתב בעידנא דריתחא...

לא ממש מצאתי בפוסט שאתה מתנצל עליו משהו שכתוב באופן לא ראוי, אבל אני מעריך ומכבד את רצונך וכוונתך להתנצל עליו.

אני גם מצטער מאוד לשמוע שעייפת מכל אבירי המקלדת שמעבירים את הדיונים ואת הוויכוחים ( שמתלהטים לפרקים ) לפסים אישיים ולניתוחי אישיות בכתב .

זה מאוד עצוב, זה מכאיב - משום שהעברת הדיון לפסים ולרמה אישיים הם הפעלה של אלימות כלפי השונה, כלפי מי שלא חושב כמוני, לא נראה כמוני וכו' .

עצוב שזה הפתרון שאתה בוחר כרגע ואני מצטרף לאלו שמקווים שתיקח אוויר ותחזור לכתוב (גם כאן )

אני יכול למצוא את עצמי מסכים לחלוטין ומזדהה עם התחושה של מיאוס בלוחמת החפירות ברמה האישית ( ומלחמת חפירות היא מלחמה מגעילה וחסרת הילה גם במלחמות של דם ואש) , ומעניין ההקשר הלשוני של "מלחמת" וההקשר העכשוי של "חפירות"....

אני חוזר ומדגיש שהמעבר לניתוח אישיות וחוסר הקבלה המוחלט כחלק מן הכלים בויכוח ( מכל סוג שהוא ) הוא אלימות לשמה, ומי שרוצה מוזמן לקרוא את הספר "מילים הורגות" שמתאר מנגנונים של שליטה ואלימות מילולית שאנחנו תופסים לפעמים כמשהו לגיטימי, היות ואין סימנים לאלימות פיזית, אולם אלימות כזו היא גרועה באותה מידה או אפילו גרועה יותר מאלימות פיזית, משום שאין לה סימנים פיזיים, ומשום שהיא נתפסת כמשהו לא מזיק.

כשם שחשיפה וחרם ברשת חברתית הם כלי חזק בהרבה מחרם סתם ( וראה מקרה התאבדות כתוצאה מפרסום תמונות סרטונים בפייסבוק וברשתות האחרות, וראה מקרים של התאבדות כתוצאה מהתעללות מילולית של נערים/נערות בנער/ה אחר/ת) כך גם השימוש באלימות מילולית כזו בפורום הוא דבר שחשוב להוקיע, וחשוב לקרוא לו בשמו כשהוא קורא ( בניגוד לחופש הביטוי !! )

אני חולק על רבות מן התובנות של יאיר, ושל כותבים אחרים בפורום, אך העובדה שדעתם שונה משלי אינה סיבה להפוך אותם למטומטמים או חולי רוח או כל הגדרה אחרת ( אלא אם הוכח באופן אובייקטיבי )

חשוב שאתה כותב כך את הדברים כדי שמי שפנה אליך בדברי ניתוח אישיות אלימים במסווה של וויכוח, ידע קבל עם ועדה שזו המשמעות של דבריו, ושהוא נוהג באלימות. וידעו גם שאר הכותבים והקוראים

כאמור - אני חולק ( לעיתים באופן תהומי ) על חלק מן הדעות שנשמעות ונכתבות כאן, אבל מקבל את זכותו של כל אחד לחשוב את מחשבותיו ולבטא אותן, גם אם הם שונות ומנוגדות לחלוטין לשלי, וגם אם אמשיך להתווכח איתו בהתלהבות ובנמרצות...

אני בכל אופן מצאתי שרצף המחשבה והרצף המילולי שלך יכולים לאתגר אותי, אבל תמיד היה מאוד מענייין וחשוב לקרוא את דבריך !

רק בשמחות

יוסי

nachshon4

New member
נו באמת

צנזורה היא לא הפתרון.
דווקא היה אפשר לראות וללמוד משהו, ואולי לא לחזור על טעויות.
תחביא את זה, זה יצוץ בפעם הבאה.

abeegilat

New member
מאוד מאוד חבל

שלום לכל העמיתים
אני מכיר את יאיר בן עמי שנים הרבה.
דבר אחד אי אפשר לקחת ממנו וזה את הידע האינציקלופדיסטי של האיש והאגדה.
קורה טועים.
כולנו בני אדם.
וגם לנו לעיתונאים יש את הרגעים שלנו.
אני יכול לומר על יאיר בן עמי שהוא אחד מהענקים שפגשתי בדרכי כעיתונאי של אופניים.
מאוד חבל.
הרבה מאוד אנשי מקצוע הדירו את רגלם במשך השנים מהפורום.
יאיר המשיך לתרום, לפרשן, ולתת תובנות לאירועים.
למרות הארטילריה שספג בטיווח ישיר ועקיף.
הנושא הזה צריך לשמש לכולנו שיעור.
איך לנהל ויכוח.
איך לשוחח אחד עם השני.
גם אם דרכינו ומחשבותינו מנוגדות 180 מעלות.
יאיר בן עמי תמיד יהיה עבורי בר פלוגתא.
אדם שמבין באופניים, אוהב את המקצוע, עיתונאי בנשמה.
חבל שאדם בעל שיעור קומה כזה לא יכתוב כאן.
וידיר את רגליו בגלל איזו שהיא שטות.
לי אישית הוא יחסר
בברכה

agaziel

New member
מה לא ראוי בזה?

זו תגובה מפוכחת וראויה בהחלט. זה פורום, לא וועדת פרס נובל לשלום.

בשם ששת קוראיך, הצדק והשפיות אני קורא לך לחדול. ולשוב לפני הטור, הכי מאוחר אליפות העולם.

חופשה נעימה.

הכעס מובן וראוי לתגובה

יש כאן כותבים אלימים ללא בלמים, יש כאלו שמדי פעם מקבלים התקפי זעם, יש כאן יריבויות עסקיות ותדמיתיות בין כותבים ויש כאלו שלא מובנים לעצמם ולאחרים.

גם עלי הידע הרב שלך עושה רושם רב ולמדתי ממך הרבה במשך השנים גם בשוונג וגם כאן.
מקווה שתחזור לפני הטור.
יאן

ariasdo

New member
אני קצת מבולבל מערבוב הסיבות לפסק הזמן בגלל

שההודעה הראשית פורסמה בבוקר ב 9.6.14 התגובה שלך 4 שעות לאחר מכן
הייתה עוד תגובה בצהרים והפוסט התחיל לרדת .

לגבי התגובה שלך שאתה חושב שהיא לא ראויה ( בנקודת הזמן שנכתבה ובנסיבות הכעס שהיו לך זה מובן )

אני כתבתי את דעתי והצעתי על הווסט יום למחרת לקרת הערב ללא קשר והשפעה מתגובה שלך .
ומנקודה זו השרשור התחיל לקבל תאוצה של דעות שונות בעניין .

לתגובות שלך לנושא הווסט אני לפחות עניתי בנימוס עם נימוקים לעניין לפי השקפתי ודעתי .

אבל תמיד שיש וויכוח בין כותבים זה לפעמים גולש קצת , כל אחד מהצדדים תורם את חלקו .
כל עוד זה בתחום הסביר ויש רק עקיצות הדדיות , ואין התערבות המנהלים , אתה צריך להישאר ולהתמודד עם זה ולא לעזוב .

ממה שאני מבולבל מה ההשפעה היחסית של כל אחד מהסיבות לפסק הזמן , או שזה הצרוף שלהם , או שזה הקש ששבר את גב .

בעבר גם כתבית לך שאין כמוך בסיקור אירועי האופנים או ספורט , אתה מביא לסיקור ערך נוסף
שעושה עניין מעבר לניתוח , ולתיאור ( אחד הדוגמאות סיקור גרן פונדו צפון ב 2013 זה היה מאסטרפיס ) .

אריה סדובניק

rubber duck

New member
via con dios

היה שלום חבר
תודה על כל שכתבת
תודה על ההשקעה
אשמח לקרוא את דבריך בשוונג

ואשמח אם תחליט בכל זאת להשאר גם כאן

שרון

רץ בשטח

New member
הי יאיר

רק עכשיו ראיתי את הידיעה על עזיבתך, וקראתי כמה מההודעות שהובילו אליה.

אכן מדובר בשרשור שניגרר למקומות לא ראויים, וחבל שכך.

אני סבור שעזיבתך הינה אבדה לפורום, ואשמח לראות אותך ממשיך וכותב כאן, היום או בעתיד (אני כנראה אחד מאותם שישה
)

לנושא עצמו אתייחס אולי מאוחר יותר, כשתהיה לי חצי שעה פנוייה. בגדול, אני סבור שנפל דבר במדינת ישראל ואנו ניצבים בפני שינוי משמעותי. הגופים הפרטיים (חברות הביטוח שראיתי נייר עמדה פנימי שלהן בנושא) הבינו זאת לפני למעלה משלוש שנים. המדינה, או ליתר דיוק משרד התחבורה, משרד האוצר ומשטרת ישראל כמו תמיד נמצאים הרחק הרחק מאחור, והמציאות משיגה אותה, אבל בסופו של דבר הדברים יחלחלו גם את האטימות של גופים אלו.

תומר

תשאר

הפורום השיג הרבה.
יש לנו אליפות על מירוץ סיבובי, יש מירוצי נג"ש , יש קרמסים, יש פונדו.
יש פה את פוקר שמוכיח שאפשר לרכוב כל יום ולרכוב מהר גם ב50+, יש אותך שמספר על מירוצי העבר, ויש עוד רבים ששכחתי.
שכל אחד יעשה את שלו בלי קשר למה ששאר העולם אומר.

royc6

New member
הפורום הזה מפגר טכנולוגית וכמעט חסר ערך

התחלתי לקרוא כאן לפני 9 שנים והגברתי כשקניתי את הזוג כביש הראשון שלי
קיבלתי מעט מאד ידע טכני
קצת רקע על תחוריות והרבה רפש בין שונאים וירטואלים
מאז עלה הפייסבוק ודומיו , האפשרויות להחלפת מידע, הבעת דעה ותגובות הרבה יותר פתוחות ומגוונות
יש עשרות קבוצות עם מיקוד הרבה יותר חזק
אפשר לראות מי מגיב ואפשר לחסום נודניקים ומפרסמים סמויים
הממשק של תפוז לא השתנה כבר 10 שנים ופשוט לא רלוונטי

מה שנשאר פה זה פורום ש90% ממנו קןראים שקטים
עוד כמה בעלי דעה רלוונטית (לטעמי) כמו פוקר, יאיר, אודי וגרשוני
גדי שכותב יפה אבל גם מנצל את הפורום להגדלת כמות קוראיו (סופר לגיטימי)
כמה סקטוריאלים לעליות ,התנחלויות ומעבדות עכברים
ובעיקר זירה אנונימית (למי שממש רוצה להגן על זכות הפרט שלו) להתכתש ולהתחנף

בקיצור מ ש ע מ ם ומפגר טכנולוגית

תודיעו לי בפייסבוק שיאיר יחזור ......

oferlev9

New member
אם הכל פה כל כך מפגר ומשעמם , למה טרחת

לכתוב את הפוסט הארוך והמשעמם הזה .......

למעלה