מסכם
1) מי הוא אמן השנה שלכם ולמה?
עד לפני שבוע וחצי הייתי אומר ג'סטין טימברלייק אבל ביונסה גנבה את ההצגה ברגע האחרון
2) מהו שיר השנה שלכם ולמה?
Beyonce - Rocket היה שווה לעבור את כל השנה רק בשביל לקבל את השיר הזה ממנה
אני חושב שאני אבחר גם בBlurred Lines מהסיבה שעל אף שזו לא פסגת היצירה של רובין מבחינתי (ובכללי גם כל האלבום החדש), בזכותו הוא קיבל קצת את ההכרה שמגיעה לו כי אני אוהב אותו כבר כמה שנים ולא הבנתי איך כל הזמן הזה התעלמו ממנו.
3) מהו אלבום השנה שלכם ולמה?
אז שוב, אם זה היה לפני שבוע וחצי הייתי אומר שהחלק הראשון של ג'סטין אבל ביונסה תפסה אותי לגמרי ועם כל הכבוד לקאמבק המבורך והנפלא של ג'סטין, היא עקפה אותו בסיבוב מבחינתי.
4) איך הייתם מסכמים את 2013 מבחינה מוסיקלית?
היא הייתה מצויינת כי היו לא מעט אמנים שאני אוהב ששחררו אלבומים השנה - ג'סטין כפול, ביונסה, רובין ת'יק, אלי גולדינג, האלבום של ג'יי-זי היה מצויין ואלה אלבומים שהייתי "תקוע" עליהם תקופות ארוכות וזה מצויין, סימן שאלה אלבומים שאני אשאר איתם ואחזור אליהם עוד הרבה בהמשך ולא סתם התלהבות של הרגע.. אבל כאילו משהו בתחושה הכללית עם כל השנה הזאת מרגיש לי שיכל להיות יותר טוב. חיכיתי גם למאריה שאכזבה עם השירים הבודדים ובכלל לא שחררה אלבום כמתוכנן, קיילי הייתה אמורה לשחרר משהו שמאז שנורא התלהבתי מ"אפרודיטה" שלי אני ממש מצפה לראות מה היא תביא עכשיו ולא היה כלום חוץ משיר מועדנים סביר+ שתכל'ס רק בגלל שהיא מבצעת אותו הוא עבד לי, אם הוא היה אצל כל זמרת אחרת הייתי שונא את זה. היא פשוט מצליחה להכניס איזשהי אלגנטיות ואינטלגנטיות גם בשירים נורא מביכים
5) איך 2013 הייתה ביחס לשנים קודמות?
לדעתי טובה בהרבה מ-2012 ו-2011 שמבחינתי הרגישו לי יותר כשנים של "סינגלים" ורדיפה אחרי הלהיט הבא אבל האלבומים שליוו אותם היו חלשים לעומת השנה שנוצר לי הרושם שהיה יותר דגש על אלבומים כמכלול ולא רק סינגלים.
6) חוץ מאמן השנה אילו עוד אמנים עשו לכם את השנה?
ג'יי-זי, דאפט פאנק, פארל, מיילי סיירוס, אריאנה גרנדה, אלי גולדינג
7) מי איכזב אתכם בשנה האחרונה?
אז מאלה שאני אוהב - מאריה. שנה מבולגנת ביותר מבחינתה. שחררה שירים חלשים יחסית (שניים מהם אני כן אוהב אבל הם עדיין לא משהו שעפתי עליהם כמו שאני מצפה לעוף משירים שלה), נתנה הופעות מביכות ביותר, חלקן בפלייבק מלא שזה מבחינתי נקודת שפל מאוד נמוכה בהיותה אחת הזמרות הווקאליסטיות הטובות ביותר.. וגם בגלל שאם הכל היה קורה כמתוכנן עם האלבום שלה, יש מצב שהייתי מצליח לתפוס שתי ציפורים במכה אחת ולראות את ג'סטין וגם אותה בהופעה באותו זמן
.
חוץ מזה אני מאוכזב מליידי גאגא. אני מאוכזב ממנה כבר מהאלבום הקודם אבל זה רק החמיר עם ארטפופ בכל התפיסה שלי אליה כזמרת. אמנם לא שמעתי את האלבום (וגם אין לי חשק) אבל לא התלהבתי מהסינגלים (ונוס היחיד שאהבתי) וכל ההופעות שלה שראיתי היו מביכות הן ווקאלית והן ויזואלית. או שהיא סתם צווחה למיקרופון (בקטעים שבכלל שמעו אותה) או שהיה יותר מדי באקינג טראק לאורך כל השיר ולא בחלקים מסויימים (אין לי בעיה עם באקינג טראק כשהוא בא במטרה לגבות ולהעצים קטעים כמו פזמונים), ובלי קשר הייתה יותר מדי התעסקות מצדה במה שקורה מסביב - להספיק להחליף את הפאה כדי שתספיק לקיו ועוד תוך כדי מבטים לחוצים ומבוהלים לרקדנים שלה שיזדרזו, לעשות מבטים ותנועות הזויות שנראו לא טבעיות ומתאמצות מדי שלקחו את הפוקוס והגחיכו את המוסיקה עצמה שגם ככה לא הייתה מי יודע מה. לא הרגשתי את ה"מוסיקה" אצלה כמו שאני מצפה להרגיש בהופעה אצל כל זמר. לצורך השוואה, מדונה גם מתעסקת הרבה בשואו וויזואליות בהופעות שלה (ובאופן כללי, בניגוד לגאגא, היא פחות "זמרת" במובן הווקאלי) אבל עדיין עם כל הטררם שקורה אצלה על הבמה, אני עדיין מקבל ממנה את התחושה שהיא שם בשביל לשיר וכל מה שקורה מסביבה בא לשרת את המוסיקה והשיר ולא להיפך.
8) ממי הופתעתם ב-2013?
מיילי סיירוס. באופן כללי אם מישהו היה אומר לי שמתישהו אני אביע עניין ורצון לשמוע אלבום מלא של מיילי סיירוס הייתי אומר לו שהוא צריך להתאשפז או ללכת לטפל בעצמו. וגם מהאלבום עצמו נהניתי בגדול, זה באמת אחלה של אלבום פופ. אז שאפו לה.
ביונסה הפתיעה (גם עצם זה שהוא יצא בצורה שהוא יצא, וגם מבחינת התוכן שבו) עם אלבום משובח שממש לא ציפיתי שיישמע ככה ואני ממש מרוצה ממנה על זה. אני הייתי בטוח שאחרי ה"כישלון" היחסי עם "4" היא תוציא אלבום ממוסחר בטירוף עם שירים להיטיים רק בשביל להשיג עוד נאמבר וואנים ופחדתי שהוא יירד מהרמה של "4" ומה שקיבלתי היה ממש לא כזה.
די הופתעתי לטובה גם מקייטי פרי, לא ממש מהשירים אלא בהתפתחותה כפרפורמרית. עד עכשיו היא הייתה די גרועה בלייב ולא הצליחה להחזיק אף אחד מהשירים שלה וזייפה לא מעט. מהרגע שהיא התחילה לקדם את Roar היא מספקת הופעות לא רעות בכלל, כן מחזיקה את השירים ווקאלית והרבה יותר יציבה מפעם ואני זוכר אפילו סט שלם של כמה שירים שהיא ביצעה לייב אפילו בלי באקינג טראק בכלל וזה היה נשמע טוב מאוד. כל הכבוד לה שהיא לא מזניחה את הפן הזה.
9) מה הייתם משנים, לטובה ולרעה, בשנה שחלפה?
הייתי רוצה שמאריה תתאפס על עצמה בעיקר.
10) מהו קליפ השנה שלכם?
Blurred Lines
Beyonce - Haunted
Katy Perry - Roar
11) מה הדבר שהכי בלט לכם בשנה הזו?
מיילי סיירוס
12) למי אתם הכי מחכים שיתקמבק ב-2014?
קיילי
13) לאיזה אמנים חדשים, שהתחילו לשחרר חומרים במהלך 2013, אתם הכי מצפים בשנה הבאה?
איכשהו השנה הייתי פחות סבלני כלפי אמנים חדשים בגלל שהרבה אמנים ותיקים שאני אוהב שחררו אלבומים השנה והתעמקתי בהם בעיקר אז לא שמעתי יותר מדי אמנים חדשים השנה באופן כללי. אני לא יודע מי מהם בכלל מתכנן לשחרר משהו חדש ב-2014 אבל אני כן רוצה לשמוע מה יהיה לאריאנה גרנדה להציע בהמשך ובתקווה שבאלבום הבא תהיה פחות ילדותית.
והשאלה ה-14 לשנה הבאה:
14) במילה אחת, 2013 הייתה שנה..
אחלה בחלה