להתרחק מהבן

להתרחק מהבן

אני גרוש כ8 שמונים , בני בן 9 . הבן מתגורר בעיר במרכז עם אימו.
מעולם לא גרתי בעיר שהוא גר בה , אך גרתי בערים קרובות...
בשנתיים האחרונות אני בזוגיות חדשה וטובה לי מאוד, אף היא גרושה ואם ל2 ילדים.ואנחנו גרים יחד בעיר עי מגורי בני.
לאחרונה החליטה בת זוגי כי היא רוצה לחזור לדרום,(ההורים והמשפחה).
ופה התלבטותי: מצד אחד אני רוצה להישאר בקרבתו של בני... אך מצד אחר אני לא רוצה לאבד אותה .. אני רוצה לציין שלי אין בעיה ככ לעבור דרום. הענין שקשה לי איתו מאוד הוא שאתרחק מבני. האם אאבד אותו? האם הוא "יכעס" עלי שהתרחקתי? קשה לי מאוד עם התלבטות זו.
בת זוגי ניסתה לגור איתי באזור , אך קשה לה לבד עם הילדים ללא עזרת משפחתה..
עצות בבקשה..

זה נשמע

כאילו הקשיים של בת זוגך עם ילדיה לא קשורים אליך. תיאורטית, אתם כמו משפחה נורמלית שמגדלת את הילדים לא ליד הסבים. יש גבר ואישה שאמורים להתחלק בטיפול בילדים, ואם אין משפחה אפשר להעזר בבייביסיטר כשצריך. אם רוצים מסתדרים.
בעיני זה מאוד קריטי שתשאר קרוב לבן שלך (אני מבינה שלא מדובר על להתרחק מעט, אלא משמעותית), ובמקומך הייתי מצפה מבת הזוג להבין את זה ולעשות את המאמץ הנדרש. זה מה שאני הייתי עושה במקומה.

mother cat

New member
אפשר למצא פשרה גאורגרפית?

כמה דרום זה "דרום" וכמה מרכז זה "מרכז"?
אולי אפשר למצא איזה פשרה שתהיה בסדר לכולם? למשל, שגרושתך והבן יעברו דרומה, אבל לא ממש הכי דרום שהם רוצים - נגיד אם יהיו מרחק חצי שעה נסיעה צפונית למשפחתה - ככה הי תהיה בטווח עזרה של משפחתה, אבל קצת יותר קרובים אליך. ואתה וזוגתך תעברו דרומה - אבל לא עד כדי כך דרומה. אני מקווה שאני מצליחה להסביר את עצמי - אני מציעה למצא מצב שבו כולם גרים במרחקי נסיעה סבירים אחד מהשני. אני מניחה שזה אפשרי אם הדרום הוא אזור באר-שבע והמרכז אזור תל-אביב. אולי פחות עם מדובר על דימונה ונתניה... בכל מקרה, אני חושבת שצריך קודם כל לנסות למצא פשרה שמקובלת על כולם.

אם זה בלתי אפשרי - הממממ.... קשה. אני חושבת שהקשר שלך עם הבן חשוב מאד, ואם מרחק הנסיעה בינכם לא יאפשר ביקורים סדירים זו יכולה להיות בעיה. קשה לי להמליץ לוותר על זוגיות שנשמעת טובה, אבל יש לך ילד, שלך, בשנים שבו הקשר העקבי כל-כך חשוב.... אם זוגתך אינה יכולה להתפשר ולעבור איתך, המממ.... לא יודעת מה להציע.

kisslali

New member
אולי זה יעזור

מה קורה אצל זוגתך החדשה? יש שם גרוש מעורב? האם אתה שותף/עוזר לה בגידול ילדיה?

אם אתה שותף לגידול ילדיה והיא לא מוכנה להתחשב בצורך שלך להיות בקירבת בנך, יש לך בעיה בזוגיות שחורגת מאיפה תגורו... אם אתה לא עוזר לה, האם יש מצב למו"מ?

לא חושבת שיש מקום לוותר על מגורים בסמיכות לילד בגיל כזה, הזמן יעבור חיש קל ואז תוכלו להתרחק קצת יותר.

ללי

חמדת35

New member
הפתרון ההגיוני:

הילדים שלה יעברו לדרום, לחיות עם הגרוש שלה או עם משפחתה, והיא תהיה באותו מרחק מהם, שבו היא מציעה לך להיות מבנך והיא תראה אותם באותם מינונים שבו היא מציעה שאתה תראה את בנך.

כשמנסים למכור חלק משותפות קוראים לזה bu m b y.

למעלה