לה בורג'ה 2005 - יומן מסע

Glock19

New member
לה בורג'ה 2005 - יומן מסע

הכל התחיל מטיול לא מתוכנן לפריס כאשר התברר שבתאריכי הטיול מתקיימת התערוכה היה ברור שאגיע גם לשם. ביום הראשון לפתיחת התערוכה לציבור, לקחתי את רכבת הפרברים (RER-B) לכיוון לה בורג'ה. עם העצירה בתחנה הבנתי שעוד הרבה אנשים העדיפו להגיע גם הם... מחוץ לתחנה, באופן מסודר היה תור ארוך לאוטובוסים שלקחו את המגיעים מתחנת הרכבת לאתר התערוכה. כבר כאן חשוב לציין את החום הרב ששרר באותו יום (ובימים הבאים). במהלך ההמתנה הוצעו לרכישה כרטיסי כניסה לתערוכה - 12 אירו ליחיד. כאן נכונה לי הפתעה נעימה כאשר התברר לי שבתור סטודנט הכניסה תהיה חינם ! בתום המתנה ממושכת נדחסנו עשרות אנשים לאוטובוס (שכמובן לא היה ממוזג) וכך נסענו לאיטנו ברחובות העיר. לה בורג'ה אזור של מהגרים מהמזרח הרחוק (הודו, סרי לנקה וכדומה) ומאזור המזרח התיכון. הכניסה לתערוכה הייתה מסודרת ומהירה. עשרות מטוסים הוצגו בתערוכה - מטוסי נוסעים (777, אירבס כולל ה-380 שאליו לא הייתה גישה מקרוב ועוד), מטוסי קרב (מהצבא האמריקאי, מטוסים מאירופה כולל היורופייטר ועוד) ומטוסים שונים ממדינות שונות (מטוסי אימון ועוד). חלק נכבד משטח התערוכה היה האנגרים שבהם הציגו חברות שונות את מרכולתן, בחלק מהחברות חולקו מזכרות ואטרקציות נחמדות (כוסות, עטים, פוסטרים, וכמובן ברושורים מרשימים). משעות הצהריים המוקדמות - בסביבות השעה 12 להערכתי החלו בתצוגה האווירית. בין האטרקציות שהיו: אירבוס 380, מטוסים קרב רוסיים, ומטוסים ישנים). מראה משעשע היה לראות המונים יוצאים במהירות מהאנגרים על מנת לצפות במטוס שהרעיד את האזור. המטוסים טסו במרחק סביר ולא ממש מעל הראש ונתנו תצוגה מרשימה של יכולות (בעיקר המטוסים הרוסיים והיורופייטר - או רפאל). בסופו של דבר צילמתי המון (עד שהסוללות נאלצו לאותת תמידית על מצוקה... אחד החסרונות העיקריים היה החום הרב ששרר בתערוכה. כאשר עזבתי בשעה ארבע לערך נאלצתי יחד עם טורים ארוכים מאוד של אנשים או אולי נמלים ?) לפסוע יחד עם שקית המזכרות רגלית ברחובות העיר אל תחנת הרכבת לכיוון פריס. כמובן שהנסיעה ברכבת חזרה בעמידה יחד עם עוד עשרות אנשים בחום לא הייתה מרנינה במיוחד. שורה תחתונה: תערוכה איכותית, מפגן אווירי מכובד ביותר (כדאי להגיע מצויידים במצלמות איכותיות) וחוויה מיוחדת. כפי שהזכרתי הגורם היחיד שמנע הנאה שלמה היה מזג האוויר החם. אני תועה כיצד להעלות את התמונות ואיפה (גודל ממוצע של מגה לתמונה). סופשבוע נעים ושקט, ניצן

למעלה