לה לה לה.. דיון :)

bergmanit

New member
לה לה לה.. דיון :)

טוב, הרבה זמן חשבתי על זה אבל עכשיו באמת משעמם לי אז נזרוק את העניין. זה היה בשיחות שלפני המחנה, בוגר/ת אחד/ת אמר שהוא לא רוצה להוציא את החניכים שלו, לא לא רוצה מעדיף/ה שלא.. בגלל שהוא/היא יוצא/ת למחנה בשביל להנות והוא במכבי בשביל להנות, וההדרכה היא רק כלי לזה. כל הסניףך כמובן צעק עליו/ה והיה המון בלאגן.. ואני עמוק בתוכי חשבתי, מה באמת חשוב? והאם בוגר מוכן להשאר בסניף שיש לו המון חניכים אבל הוא בכלל לא נהנה, או להפך? להשאר בסניף ולהנות עם כמות חניכים מבישה... והאם בכלל הבוגרים במכבי, פה בשביל הערכים וההדרכה? הרי בקורס העשרה חצי מהבוגרים בכלל לא נכנסו לפעולות. ואמנם אנחנו מועדדים ערכים, אבל כל טיול בוגרים רואים לפחות מחצית מהבוגרים מעשנים והשנה בקורס העשרה היו בוגרים שהביאו בירות מהבית.. אז מה אתם אומרים?

סתם ממבט של חניכה,

ועזבו לרגע את העובדה שאני כבר לא. מי שרוצה לבוא לטיולים ולהינות, והוא לא נהנה עם החניכים שלו, ש
יהיה מדריך. נראה לו שבשיל שהוא יהנה כל החניכים שלו (וגם אם מדובר בחניך אחד), צריכים לא להינות בבית? אני חושבת שהמדריך, בין השאר, צריך לותר. ובאופן כללי, שוב, שלא ידריך אם זה המצב. צריך לזכור שטוב ויפה שהוא במכבי בשביל להינות, גם החניכים שלו במכבי בשביל להינות, וכן, החניכים חשובים יותר מהמדריך בקטע הזה. ולגבי סיגריות ובירות - מעפן
. אין לי שום דבר נגד מעשנים, כל עוד זה לא מגיע לאף שלי, שיעשנו בכייף - לא בתנועת נוער, בטח שלא בהפגנתיות. כמה תמונות של מדריכים מהסניף שלי ומסניפים אחרים מעשנים יש באינטרנט, אין לכם מושג בכלל. שלא לבר על מדריכים ובוגרים שמעשנים לחניכים בפרצוף. אז נכון, לא בפעולות, אבל מעבר להן - בבית ספר, בטקסים בייוש - חופשי.

מילון תיקונים קטן -

שבשיל - שבשיל, ש
, הכוונה היא הלא, שלא לבר - שלא לדבר, בייוש - בישוב. יותר טוב

idanshaf2

New member
מכבי וכיף...

תיראי... אני אישית מאמין שקודם כל ודבר ראשון אדם צריך להנות ממה שהוא עושה, ואם מישהו לא נהנה ממשהו שהוא עושה בחיים שלא יעשה אותו. אבל... (וזה אבל גדול) עצם המהות של מכבי (ועוד במיוחד מדריך) היא לא הנאה לשם הנאה, המהות היא חינוך דרך הנאה. אותו בוגר (וזה לא משנה אם הוא מדריך, טכני, סדנאות וכו') לקח על עצמו את התפקיד מתוך בחירה חופשית, לקיחת התפקיד כוללת בתוכה זכויות רבות שחלק מהן היא הזכות לעשות תפקיד מאוד חשוב ולהיות במסגרת מהנה. אבל, חלק גדול מהתפקיד הזה הן החובות, אותן חובות שיש לכל בוגר ובוגר בתנועה, חובה לשמש דמות חינוכית לחניכים ולהוות דוגמא אישית, חובה למלא את תפקידו בצורה הטובה ביותר. אחת על כמה וכמה אם אותו בוגר הוא מדריך שלקח על עצמו את האחריות להיות מדריך קבוצה, אותו בוגר צריך להבין שכחלק מתפקידו כמדריך הוא צריך לצאת למחנה ולחנך את החניכים ולהעביר להם את המערך שעליו להעביר. נכון לא תמיד כיף במחנה, לפעמים עייפים ולפעמים החניכים מעצבנים אבל מה לעשות זה חלק מהתפקיד והחוכמה היא למצוא את ההנאה בכל דבר שאתה עושה ולפי דעתי אין משהו יותר מספק ומלראות קבוצה של חניכים נהנת במחנה מפעילות שהם עברו. אז לסיכום, אם אותו בוגר לא רואה את החשיבות שבהדרכת חניכים אלה לשם ההנאה כנראה שהוא בחר בתפקיד הלא נכון. נ.ב: לגבי הקטע של הערכים... בוגרים לצורך העיניין לא שונים מחניכים גם עליהם החובה(או הזכות) להתחנך. אנחנו בתור מבוגרים אחראים על חינוך הבוגרים ולצערי יש הרבה בוגרים שעוד צריך לחנך. אז זה שבוגר נהייה בוגר זה לא אומר שיש לו עוד מה ללמוד.. ונכון יש בוגרים יותר טובים ויותר ערכיים ויש פחות אבל בסופו של דבר כולם בוגרים ועליהם להתנהג בהתאם או שאין להם מה לחפש במסגרת התנועה..

משהו שמעצבן אותי..

ושאני נתקלת בו הרבה בזמן האחרון. אני לא מבינה את זה בכלל.. כל מה שלא מובן או קשה להסבר כאשר מישהו פונה לאחד המבוגרים בתנועה,המבוגר במקום להסביר או לחפש פתרונות אפשריים אומר שאם יש בעיה שנעזוב את התנועה.. ושאין מה לחפש פה... סיטואציה ראשונה שנתקלתי בה שהי האת זה הייתה עם הדמי בוגר... ועכשיו אתה אומר את זה שאם מישהו לא מתנהג בהתאם אין לו מה לחפש בתנועה.. המטרה של תנועת נוער היא לחנך את הנוער.. זה נכון שיש הרבה טובים..והכי קל להשאיר רק אותם... אבל המטרה של החינוך ושל השינוי החברתי לא ממש משפיעה פה.. תחשבו על זה

idanshaf2

New member
הבהרת כוונתי

מה שהתכוונתי הוא... מכבי הוא מסגרת.. כמו כל מסגרת אחרת בחיים... נכון זוהי מסגרת יותר חופשית וקצת קשה לראות את הגבולות שלה אבל בכל זאת, מסגרת. המיוחד במסגרת זו הוא שכל אחד יכול לבחור אם להיות בה או לא, אם הוא מסכים עם מה שהמסגרת מייצגת ועם הדרישות שהיא מציגה אז הוא יכול לבחור להיות בה... אבל.... במידה ובוגר לא מוצא את עצמו בתוך המסגרת ולא מצליח להתחבר לעשיה אז אין לו מה לחפש שם... עכשיו... אני לא מתכוון שכל בוגר שלא מסתדר מעיפים.. חס ושלום... הכוונה הייתה שבוגר שמגיע לתנועה לשם ההנאה בלבד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו האם הוא נמצא במסגרת הנכונה, ומהצד השני הבוגרים האחרים והמרכז צריכים לפעול על מנת לגרום לאותו בוגר להתאים את עצמו למסגרת... מקווה שהבהרתי את עצמי

orlupo

New member
שירלי...

הרגשתי היא שאת לא טועה אבל גם לא צודקת... בהחלט הבעיה עם העניין עם הדמי בוגר זה משהו שתמיד מרחף מעל ראשי כאשר מדברים לידי עליהם או כשאני עובר לידם והם אומרים לי "שלום"... אבל, אני חושב שכל בוגר צריך לדעת מה זה דורש ממנו כל תפקיד... ואת זוכרת בתחילת שנה איך פחדתי לקחת הדרכה... למה? כי לא הייתי בטוח שאעמוד בדרישות... לצערי אפילו אלפית מהחשבון שעשיתי ישנם בוגרים שלא עושים... ותאכלס, ההרגשה שלך זה מה שעומד לחזור עכשיו (ההרשמה לטיול שכבות, שכדי להירשם אליו צריך לשלם את הדמי בוגר)... בוגר מתוסכל, אור

דעתי בעניין.

ממ.. אני חושבת שאותו מדריך, הוא לא הראשון ולא האחרון שנמצא בתנועה רק כי הוא נהנה. אני חושבת, כמו שאמרו לפניי, שכל אדם, צריך לעשות רק דברים שהוא אוהב ונהנה מהם, אני בספק אם יש מדריך, או בוגר במכבי, שממש סובל כי הוא עוסק באותו תפקיד. ובמידה ויש כזה, אני ממליצה לו מהר מהר להחליף תפקיד.
האמת שלא הרבה אנשים כאן בשביל ההערכים, לפחות לא רק בשבילהם. כמו בכל מקום- יש, ויש. ^^ ככה שאם תשאלי אותי, אני אהנה לך, אני בשביל הערכים, הלמידה, החינוך והתרומה הגדולה, אבל כמובן שאני גם נהנהת בנתינה ובקבלה, אחרת, אני לא חושבת שהייתי עושה את זה. (אפילו בטוחה?
) רוב האנשים שבאים, נהנהים ממה שהם עושים, אולי הם מקריבים טיפה מההנאה שלהם לטובת חניכים, אבל הסיפוק בהתחנכות החניכים, גדול מכל הנאה מבחינתי. אני חושבת שאין בתנועה מישהו שלא נהנה ממה שהוא עשה, יש רק מי שנהנה פחות, וזה כבר טעות בבחירת התפקיד שלקח על עצמו. כל מקרה לגופו. לגבי הקורס העשרה, אני לא יודעת מה לומר לך, כי לא הייתי. אבל התופעה הזו הייתה אפילו בקורס מדריכים. מה שאני כן יכולה לומר, זה שחניכים (בין אם הן בוגרים או לא), לא תמיד במצברוח לעבור פעולה, ואם הם פעם אחת לא באים, זה לא נורא. אבל כמו שתיארת את זה, זה באמת דיי חמור מבחינתי. כמובן שיש את כל ההווי הארצי, וזה מה שמיוחד בתנועה, אבל אנשים צריכים לקחת את זה בפרופורציה ולדאוג כן להגיע לפעולות, בכי להתחנך ולחנך את דור העתיד.
לגבי הסיגריות- אין אצלנו בסניף מעשנים, אז אני לא כ"כ ערנית לתופעה של עישון מול חניכים. וכמובן שאני נגד. אבל זה כבר משהו שאת לא יכולה למנוע מאנשים. מה שכן, לקבוע מגבלות עישון, מבחינתי, זה הכרחי.
חפרתי.
אבל מקווה שהעברתי את המסר והייתי מספיק ברורה. לילה טוב וחורף חמים.

../images/Emo122.gifתיקונים. ../images/Emo41.gif

אהנה= אענה לך ש...
אם הן= אם הם. ^^
בכי= בכדי.
מגבלות עישון, הכונוה במסגרת הסניפית.
וסתם משו שהתכוונתי להוסיף.. זה שאני לא חושבת שמישהו נמצא פה רק בגלל הערכים. לא חושבת שקיים יצור כזה שנשאר בגלל הערכים אבל לא נהנה ממה שהוא עושה. ואם יש מישו כזה, שיפנה אליי עכשיו.
^^

orlupo

New member
בין ההודעות הטובות שהיו...../images/Emo45.gif

עידן, להוסיף לטאלגליינס את השרשור... נראה לי שהכרחי...

anat135

New member
אני מגיבה בעיקר כי ביקשת ממני, ו..-

האמת , שאין לי תשובה חד משמעמית. כי אני חושבת, לפחות בחמישית, שהרבה רוצים להדריך כדי להתנסות בזה וכדי לראות מהזה. אני לא בטוחה, שכל אחד שלוקח את זה על עצמו, יודע שהוא מתחייב לפעמים גם לא להנות , (וכן, זה לפעמים ככה, כי לרוב לא הכל מסתדר כמו שציפינו, והקבוצה קשה, ועוד מיליון בעיות שקורות) לפעמים גם את הקרבה מהחיים הפרטיים שלנו ובקיצור, לא כולם יודעים את זה בהתחלה. וזה דברים שנתגלים רק לקראת אמצע השנה. אני חושבת, שצריך לדעת להנות מכל דבר. הייתי חניכה 6 שנים מלאות. יצאתי לכל הטיולים, אני חושבת שהגעתי במשך 6 שנים לכל הפעולות למעט מספר בודד של פעולות. אין מה להגיד, הנאה הרבה יותר גדולה בהדרכה. סיפוק הרבה יותר גדול. עם כל הכבוד לשנותיי כחניכה, ואילו היו שנים מדהימות, הדרכה נותנת הנאה אחרת. מדריך שלא נהנה מזה, ולא מקבל את הדבר הנפלא הזה כהנאה, לא צריך להדריך. אני לא יעיף אותו מהדרכה, אבל אני חושבת שזה אולי פחות מתאים לו. בקשר לערכים. קשה לשמוע את זה, אבל רוב רובנו לא במכבי בשביל הערכים. ברור שזה חלק נלווה , שאם אתה במכבי את מקבל אותו או ישיר או בעקיפין. ולמרות שזה קשה למצוא, יש אנשים שאוהבים לקבל את הערכים האלה, ונהננים לבוא בשבילם למכבי. אבל הרוב המוחץ לא. בקשר לעישון, אני לא חושבת שזאתי הבעיה, או לפחות אני מגדירה את זה : " שזאתי תיהיה הצרה היחידה שלנו". זהו, זאתי דעתי. (אני חושבת. ) המשך יום נהדר.

anat135

New member
הא ואולי זה קצת נשמע/ נראה ככה.-

אני לא מעשנת, לא עישנתי אף פעם, ואני גם נגד זה. אני פשוט חושבת שזאתי צרה קטנה ביחס להרבה דברים. לא יודעת להסביר את עצמי.

A m b a G a l

New member
ממש ממש על רגל אחת-

מי שלא נהנה להדריך, אין שום סיבה בעולם שידריך. ובקשר לעישון- מי שלא מוכן לקבל על עצמו את העובדה שבוגרים במכבי לא מעשנים מול חניכים- שלא יהיה בוגר במכבי.

למעלה