דבר המבקרת
New member
לה קרפ ז´קוב-נהריה; וינוטק-ת"א
עקב גיחה קצרה וספונטנית צפונה, מצאנו את עצמנו רעבים בשישי בערב, בצפון. הפור נפל על לה קרפ ז´קוב, בנהריה, כי נורא בא לי פונדו. אגב, זה בזכות הפורום הזה שאני בכלל יודעת שיש שם פונדו! אז תודה. היה חמוווווד! מקום פשוט, נעים, לא מפואר, נעים כבר אמרתי? אוירה מסבירת פנים ועניינית. הזמנו: פונדו גבינה לשניים - רומנטי ביותר, ומחמם נפש הומיה בערב צפוני. הגיע עם בגט קלוי וחתוך, וירקות חיים לגיבוי, שהיו פחות חשובים לדעתי. ואח"כ לקינוח "קרפ מישל" - קרפ בסירופ שוקולד (תעשייתי וחבל שכך), מלווה בגלידה - אנחנו בחרנו וניל - ומולהב בגרנד-מרנייה. מפנק ויפה בפשטותו, ומשמח עין ולבב. זו לא מסעדת פאר. זו קרפריה מתמחה. הם מגישים קרפ עם כל דבר, ומוכנים להרכיב קרפ על פי בקשתך (שזה לדעתי חמוד ביותר). הצירוף של פונדו, נוף גלילי, אויר ים צלול, ואור אדמדם רך ממנורות השולחן, ביחד עם החמידות הפשוטה והעניינית של המקום, שהזכירה לי את צרפת - בהחלט הוכיחו את עצמם, ומאוד נהנינו.
וינוטק, רמת החייל ת"א. לאחר שהיינו שם לקוחות ותיקים ומרוצים, הם החליפו הנהלה, תפריט ופוזה, ועכשיו פשוט מגעיל להכנס לשם. ניסינו אותם פעמיים בפורמט החדש - ובשתיהן התאכזבנו והצטערנו על כל שקל שהשארנו בידיהם החמדניות. הם לוקים קודם כל בפוזה בלי כיסוי. לאחר מכן במטבח שלא עומד בקצב (חיכינו כ 40 דקות למנה הראשונה!), ולא עומד ברמה. יש פער עצום בין תיאור המנה הפלצני לבין מה שמוגש בפועל, שהוא אוכל בינוני בלבד, עם הרבה פלברה, ועם אמונה שכל דבר שמפזרים עליו מלח גס בנדיבות, הופך לאותנטי וכפרי (אז זהו, שלא. זה רק נהיה נורא מלוח!). והדג שהזמנתי בגריל, היה בכלל שרוף מצד אחד - זה שפנה לצלחת כמובן. היות שחיכיתי זמן רב לראשונה, ואח"כ עוד זמן רב לעיקרית - התייאשתי ואכלתי מה שניתן היה לאכול. חוץ מזה, בשלב ההוא כבר היה ברור שאין עם מי לדבר. השירות מתנשא ולא ממוקד לקוח, אלא ממוקד פוזה. בקיצור - שומר נפשו ירחק. חבל, וינוטק, שכך נפלתם. הבהרה: הוינוטק - בית יין סיגרים ואוכל. בעיקר מבחר יינות יפה, שניתן לקנות וללכת, או להזמין וללוות את השתיה במקום בארוחה, שאמורה להיות טובה. המחירים - לא זולים, והם גובים דמי חליצה בנוסף.