לה קרפ ז´קוב-נהריה; וינוטק-ת"א

לה קרפ ז´קוב-נהריה; וינוטק-ת"א

עקב גיחה קצרה וספונטנית צפונה, מצאנו את עצמנו רעבים בשישי בערב, בצפון. הפור נפל על לה קרפ ז´קוב, בנהריה, כי נורא בא לי פונדו. אגב, זה בזכות הפורום הזה שאני בכלל יודעת שיש שם פונדו! אז תודה. היה חמוווווד! מקום פשוט, נעים, לא מפואר, נעים כבר אמרתי? אוירה מסבירת פנים ועניינית. הזמנו: פונדו גבינה לשניים - רומנטי ביותר, ומחמם נפש הומיה בערב צפוני. הגיע עם בגט קלוי וחתוך, וירקות חיים לגיבוי, שהיו פחות חשובים לדעתי. ואח"כ לקינוח "קרפ מישל" - קרפ בסירופ שוקולד (תעשייתי וחבל שכך), מלווה בגלידה - אנחנו בחרנו וניל - ומולהב בגרנד-מרנייה. מפנק ויפה בפשטותו, ומשמח עין ולבב. זו לא מסעדת פאר. זו קרפריה מתמחה. הם מגישים קרפ עם כל דבר, ומוכנים להרכיב קרפ על פי בקשתך (שזה לדעתי חמוד ביותר). הצירוף של פונדו, נוף גלילי, אויר ים צלול, ואור אדמדם רך ממנורות השולחן, ביחד עם החמידות הפשוטה והעניינית של המקום, שהזכירה לי את צרפת - בהחלט הוכיחו את עצמם, ומאוד נהנינו.
וינוטק, רמת החייל ת"א. לאחר שהיינו שם לקוחות ותיקים ומרוצים, הם החליפו הנהלה, תפריט ופוזה, ועכשיו פשוט מגעיל להכנס לשם. ניסינו אותם פעמיים בפורמט החדש - ובשתיהן התאכזבנו והצטערנו על כל שקל שהשארנו בידיהם החמדניות. הם לוקים קודם כל בפוזה בלי כיסוי. לאחר מכן במטבח שלא עומד בקצב (חיכינו כ 40 דקות למנה הראשונה!), ולא עומד ברמה. יש פער עצום בין תיאור המנה הפלצני לבין מה שמוגש בפועל, שהוא אוכל בינוני בלבד, עם הרבה פלברה, ועם אמונה שכל דבר שמפזרים עליו מלח גס בנדיבות, הופך לאותנטי וכפרי (אז זהו, שלא. זה רק נהיה נורא מלוח!). והדג שהזמנתי בגריל, היה בכלל שרוף מצד אחד - זה שפנה לצלחת כמובן. היות שחיכיתי זמן רב לראשונה, ואח"כ עוד זמן רב לעיקרית - התייאשתי ואכלתי מה שניתן היה לאכול. חוץ מזה, בשלב ההוא כבר היה ברור שאין עם מי לדבר. השירות מתנשא ולא ממוקד לקוח, אלא ממוקד פוזה. בקיצור - שומר נפשו ירחק. חבל, וינוטק, שכך נפלתם. הבהרה: הוינוטק - בית יין סיגרים ואוכל. בעיקר מבחר יינות יפה, שניתן לקנות וללכת, או להזמין וללוות את השתיה במקום בארוחה, שאמורה להיות טובה. המחירים - לא זולים, והם גובים דמי חליצה בנוסף.

liti

New member
בוקר נפלא לכולם../images/Emo39.gif

יופי של ביקורת. על לה קרפ ג´קוב כבר נכתב בעבר אבל אף אחד לא היה שם עדיין. נפלא שסוף סוף יש לנו ביקורת משם.

אורלי99

New member
פונדו (ייאאאמממיייי)

איפה עוד אפשר לאכול פונדו, קצת יותר קרוב למרכז???

גוז

New member
זה באמת רק "קצת" יותר קרוב ../images/Emo118.gif

"לה פונדו" - בבנימינה או גבעת עדה (אינני זוכרת). רומטי, מקסים וטעים. צריך לתאם מראש.

כתומתי

New member
בגבינריה בבזל יש עכשיו מנת פונדו

גבינות זוגית + יין. לא טעמתי ככה שאני לא יודעת להמליץ, אבל אני מאוד אוהבת את המקום.

כתומתי - J´accuse!! ../images/Emo13.gif

אוי-אוי-אוי, מה שאת עשית עכשיו לכל תכניות הדיאטה שלי, שירדו באִבחת קולמוס אחת גם ביגון שאולה וגם מן הפח אל הפחת, וגם נשפכו ביחד עם התינוק, שלא לדבר על זה שעל ראש הגנב בוער הקוקו, וטוב שבת אחים יחד משתיים על העץ (אם אין אני לי מי?) טוב, תחזיקו אותי לפני שאני מתחרפנת לגמרי!! הרי לא אנוח ולא אשקוט עד שאגיע למתחם בזל המעטיר לטעום מן הזהוב-זהוב המבעבע והריחני הזה... נ.ב. האם המפגש יכלול בני זוג? כי בלעדיו אני חצי בנאדם, וחצי מגיעה... (אני לא אבל זה נשמע יפה, אתם לא חושבים? למעשה, אני בנאדם וחצי, בגלל הפונדו ושאר מרעין בישין, אבל זה כבר לפורום אחר).

כתומתי

New member
מצטערת, לא התכוונתי להיות הורסת

דיאטות
בכל מקרה, ספרי לי איך הפונדו, אם שווה אני אקפוץ לשם עם הבנזוג בקרוב מאוד.

כתומתי

New member
זה באמת מעציב מאוד... חיפשתי את

הגבינריה שם לפני שבוע בסיבוב קניות, והוא נעלם!

למעלה