לובּה, סאטירה הומוריסטית או דוחה ?

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
לובּה, סאטירה הומוריסטית או דוחה ?

שלום לכולם
אני משוכנע יותר מתמיד שאת השם הרוסי " לובּה", אתם מכירים מצויין. ולא מפני שלחברתכם הטובה ביותר או לבת משפחתכם קוראים כך. " לובּה" ( טל פרידמן), הקופאית הרוסיה, הפכה לכוכבת
סאטירית בעקבות הסדרה " ארץ נהדרת". ולא לסתם כוכבת, אלא פשוט כוכבת- על... ובגלל איזו סיבה
על כך נדון בהמשך. לפני כחודשיים, בערך, לא הפסקתי לשמוע את הביטויים המוזרים, כגון: 'סדר, 'צטערת, קשה, קשה, בא בלובה... לא הבנתי מאיפה הם צצו פתאום. חשבתי שה- " בא בלובה", זה בכלל מהשיר " תותי פרוטי" ( לא בטוח שזה השם) וששאר הביטויים זה הסלנג החדש, שאלוהים יודע מי הכניס. ובמקביל לביטויים הללו, שמעתי כול הזמן שהחלה סדרה ענקית בערוץ 2, " ארץ נהדרת", שאני פשוט חייב לראות. אבל אני ממש לא רציתי, כי אין לי עניין רב בסרטים ישראליים מהסוג הזה. לאחר תקופה מסויימת, נפל לי האסימון שהביטויים נלקחו מהסדרה ולא סתם, אלא " הומצאו" בכלל על ידיי כוכבת הסדרה, קופאית רוסיה, בשם לובּה
. לא הבנתי מה פשר הדבר... מה פתאום קופאית רוסיה ומה הביטויים הסתומים האלו
אז החלטתי להוריד איזה שהוא פרק של הסדרה מהאינטרטנט. וכך עשיתי... נשבע לכם, נגעלתי למראה עיניי ולא האמנתי בדבר. ראיתי לפניי סטראוטיפ מובהק לעולה חדשה, בגיל העמידה, שלא שולטת טוב בשפה ואשר מנסה להשתלב בחברה הישראלית
. כול המשך צפייתי בפרק הייתה לי הרגשה נוראית ודחייה...
ראיתי אישה רוסיה, מטופחת ומסודרת, בעלת מנטליות רוסית אשר עומדת על עקרונותיה וחרוצה. זה לא היה חדש לי, אבל איך שהציגו זאת, היה זוועתי
. ברור שכדי שזה יהיה מצחיק הקצינו הכול בטירוף. אבל חוץ מהצחוקים, הייתה לכך כוונה הרבה יותר עמוקה, לדעתי והיא פגיעה בעולים. אתם יודעם איך אומרים, בכול צחוק יש טיפת צחוק וכול השאר... אמת
לא האמנתי שמישהו יעלה על דעתו, לקחת את כול הקשיים של עולי ברה"מ לשעבר ולעשות מזה בדיחה אחת גדולה. נגעלתי מהיחס שניתן ל- " לובּה" על ידיי ישראלים בסדרה, מה שמתלכד עם המציאות ואיך שהכול מוצג באור מאוד שלילי. " שהרוסים האלה לא יכולים לקלוט ת'שפה, איך שלא תנסה, מתלבשים מוזר, הנשים מתאפרות מפחיד וההתנהגות והמנטליות בכלל חבל"ז
"- זה מה שהסדרה ייצגה ! אז רבים אמרו לי: " קיריל, תגיד אתה מטורף
הרי זה כול כך קורע, מה אתה מתייחס לשטויות... תצחק על זה כמו כולם ותיהנה, כי זה ענקקק
". מסכים
חלק מהדברים באמת הצחיקו אותי, אבל מתחת לצחוקים הסתתרו דברים נוספים שראיתי. אם הסדרה הזאת הייתה יוצאת בחברה ובארץ אחרת, הייתי אומר, מילא וצוחק בקול רם ! אבל כאשר דבר כול כך אנטי יוצא בחברה הרדודה והחוסר יציבה שלנו, עם כול בעיות הגזענות והחוסר כבוד אחד כלפי השני, זה קטלני
הרגשתי השמצה... כי פתאום הפכו את כול הנשים הרוסיות לליצניות
וזה מעליב
. כי כול נשות משפחתי הגדולה מטופחות ומאופרות תמיד, עם תסרוקת והכול. עם המנטליות וההתנהגות העקשנית ( לטובה) והלוחמת שלהן. אז מה רע בזה
שנשים רוסית דואגות לעצמן
שהן חזקות
שהן מכבדות את עצמן
הרי הבעיה בארץ היא שאין גבול
כול דבר מנפחים למימדים כול כך עצומים שרוצים כבר להקיא... חייבים לחרוש על הכול, הכול, הכול עד שפשוט לא יתחילו להתפגר מזה. ולכן, כאשר יוצא משהו כדוגמת " לובּה", צריך להתחיל לפחד ולנסות להעלים את זה ולא להפוך זאת למושא הערצה
הרי זה לא נגמר בסדרה ובצחוקים שבה... כול אחד התחיל לשחק אותה " לובּה", חושב את עצמו גאון הדור שגילה כוכב לכת נוסף בשביל החלב והצחוק עובר להתעללות סאטירית. הפכו מסכנות כול אלה שקוראים להן לובּה, כי אף אחד לא יפספס את ההזדמנות להתחכם איתן ולא לצחוק
ושלא לדבר על שפת היום- יום... פשוט אין גבולות
לכן, אני רוצה שתבינו אותי נכון, אין כול רע בסאטירה ובהומור שחור, אבל חייבים לדעת את גבולות הטעם הטוב. כאשר גבולות כאלה לא קיימים זה פשוט מסוכן
בכלל, מאז שעליתי ארצה, שמתי
שהחברה הישראלית נתונה להשפעה חיצונית, בצורה כזאת שזה פשוט מפחידדד
בחיים לא ראיתי דבר כזה וחוסר גיבוש שייאפשר חדירה של כול דבר הכי קטן להתנהגות, לשפה, לתרבות ולמה לא...
ממש " ארץ נהדרת"...
דנתי בנושא עם ידידה מאוד קרובה שלי, אישה מבוגרת, שאמרה לי: " קיריל, היסתכל על זה כך, ש- " לובּה" מבטאת את כול בעיות החברה שלנו ( ואני מוסיף: " רק שהיא לא מטפלת בבעיות, אלא עושה מהן צחוק") ולדוגמא המשפט של " לובּה": " אין שפה, אין עבודה, קשה, קשה" הוא מאוד אירוני. כי באמת אין לעם שלנו שפה. העברית כבר כול כך משובשת ולא תקינה מכול הסלנג והביטויים שזה נוראי עד כמה שהרמה שלנו נחותה, באמת אין עבודה בארץ, המצב הכלכלי על הפנים וקשה, קשה לנו מאוד
וזה עצוב...". גם אני אומר חבר'ה, זה מאוד, מאוד העציב אותי. תמיד צריך להסתכל על הת'כלס של כול דבר ולהתייחס כול עניין לגופו, מעבר לצחוקים וההומור. ומה שאני ראיתי לא מצא חן בעיניי... ובעינייכם

SExy LIps

New member
לובה ענקית ../images/Emo6.gif

דמות פשוט מצויינת... וזה דווקא די נכון, מה שמציג טל פרידמן. עולים חדשים שהיו ברוסיה מדענים מגיעים לארץ והפוכים למנקיי רחובות, לקופאיות...וכן יש כאלו שקשה להם להתסגל. להגיד שזה מעליב? לא הייתי אומרת כי אנלא יודעת מה מעליב בזה? זה הומור...זה לא צריך להעליב... אם כל דבר שהיו צוחקים עליו...היה מעליב...שום דבר לא היה מצחיק והיה אסור לצחוק... למשל אני מלאה :) ויש אנשים שצוחקים על שמנות, מלאות...לי זה לא מפריע חופשי :) מה שמפריע לי שאני לא אוהבת את עצמי...אבל זה נושא אחר... הקיצר לדעתי לובה היא דמות ענקית! אין כמוה אגב כאשר רועי בר-נתן... עשה את מאשה בדומינו לא שמעתי אנשים מתלוננים...כי גם לא צריך.. זה מצחיק וזה העיקר.. חוץ מזה אנחנו עם שגם צוחק מהשואה! אני בעד הומור... ובעד לובה!

vk3

New member
צודקת, אבל...

כאשר רועי עשה את מאשה, זה היה הומור אמיתי, בלי שום רמיזות... ובמקרה הנ"ל יש רמיזה ברורה על כך שמה שטל מציג, באמת נכון ועצוב ובמקום לתקן זאת או לגרוע מהמצב העגום באמצעות הסדרה, הוא צוחק על זה ומחמיר את המצב.

SExy LIps

New member
מחמיר תמצב?

איך הוא בדיוק מחמיר אותו? כשהוא מראה אותו כמו שהוא... והיום צוחקים על מה שכואב... כשוהא אומר אין שפה...באמת אין שפה...עבדה..עבודה בכלל אין...כמה אבטלה יש! ובאמת קשה לחיות במדינת ישראל. גם המצב כלכלי קשה גם המדיני גם הבטחוני יש אלימות, יש רעב, אין כסף! אם תכנס לבלוג שילי גם לי יש דמות שקוראים לה סווטלנה...היא כאילו הפיצול אישיות שילי...כמובן שהמצאתי אותה לפי לובה...ואם תרשה לי לשים פה מערכון שכתבתי: מערכון: מיקום: סווטלנה עובדת בניקיון בחוץ...בחור עובר וזורק קופסאת סיגריות ריקה על הרצפה...סווטלנה רואה ומתעצבנת. סווטלנה: סליחה בחור את זרקת זה לרצפה? בחור: לא לא אני. סווטלנה: אתה משקרת לסווטלנה? בחור: אתה משקר סווטלנה: אתה קורא לי שקרנית, אתה אומר לי אתה? מה אני בחור? יש לי זין במבמה? אולי יש לי ביצים אבל אני בחורה חושנית. טפו! בחור: בטח חושנית כמו אנה ניקול סמית..........אחרי שהשמינה.. סווטלנה: אתה אומרת שחאני שמנה? בחור: לא ממש לא, אולי קצת הזכרת לי היפופוטם. סווטלנה: היחפופוטם?!? טפו! חתיכת דרעק תרדי ותרים את מה זרקת. בחור: מצטער מותק ...אנלא יורד. סווטלנה: אתה תרד...סווטלנה גורמת לאנשים לרדת.... בחור: מצטערת בובה אין לי זמן. סווטלנה: בובה??!!? מה זה אתה חושבת פנימה של סווטלנה מפלסטיק? סווטלנה מזויפת? סווטלנה רק מזייפת! אתה חושבת שזה לא שדיים של סווטלנה? שסווטלנה היא מורן איינזשטיינה? אתה חושבת זה לא שפתיים סקסיות שלי? אתה חושבת זה לא זקן שלי? טפו! קיבינימאט... בחור: אבל פרח.... סווטלנה: פרח?!?! אתה חושבת שחאני יפה כמו פרח? בחור: לא מותק אני חושבת שכל הזמן מוצצים לך תצוף... סווטלנה: מה זה?!!? חאני תיכף אקבורה אותך בערמת הדרעק פה... חאני אצעד עלייך במקום על שטיחה אדום...אני אשתמש בך כמו בפרסומית של שמפו חארבלסנס! בחור: אבל מה אכפת לך להרים את זה לבד? סווטלנה: אתה חושבת שסווטלנה עבדה ברוסיה בתור מדענית אטום...אתה חושבת שחאני עבדתי ברוסיה בתור מלצרית....אתה חושבת שעבדתי ברוסיה בתור פרופסרית... כדי לבוא פה ולהרימה את מה שזרקת?!?!?!!? יובטבאיומאט! בחור: נו בובה... סווטלנה: ותפסיק למרוחה חאותי כמו שוקלדה ללחמית... אם כברה תמרח חאותי בשמן ארוטי... בחור: מצטער...חייב לרוץ...יש משחק כדור מים ודודי בלסר משחק....אני מאחר...למשחק... סווטלנה: דודי בלסר!?!? חאני מאוהבת....חכה לי... בווווווווווווווווווווווווורייייייייייייייייייייסססססססססססססססססס תביא קונדומית בטעם תפוזית... יש לי עתיד?
אם המערכון פגע במישהו אני מצטערת לא לזה הכוונה :)

vk3

New member
חחחחח... לא רע ../images/Emo8.gif

ההחמרה במצב אותה אני רואה, היא שלצחוק על זה לא עוזר, אלא רק פוגע באנשים מסויימים וגורם לזלזול, במקום התייחסות רצינית לדרעק בו אנו חיים !

SExy LIps

New member
תודה :) אבל...

מי יתייחס לזה ברצינות? אפאחד! לממשלה לא אכפת! תביאו תעלייה מרוסיה בואו ניתן תעבודה הקשה...ולא נשים עליהם... נראה לי שזה כל מה שהם רוצים... שכחתי להגיד גם החינוך בארץ גרוע! התלמידים חכמים יותר מהמורים! לאפאחד לא אכפת מאתנו זה מה שאני חושבת! אמא שלי שהייתה אחות 11 שנה ברוסיה...עבדה בארץ 10 שנים בגן ילדים...אחר כך פיטרו אותה כי סגרו את הגן ילדים... והיום בגיל 43 אתה יודע מה היא עושה? מנקה את הכפר נופש! מנקה רצפות..שוטפת תחרא של האנשים...אני פעם עזרתי לה בניקיון...עבודה קשה! והיא בת 43... לא צעירה...היא צריכה לכופף את הגב? בשביל אנשים חארות שמשאירים יותר גרוע מדיר חזירים? שתדע שאפאחד מהאנשים שנולדו פה לא רצה ללכת לעשות מה שאמא שלי עושה!

water flower

New member
קודם כל

רציתי לציין שהבאתי בוחטה של תגובה והאתר פיקשש אותה ואני מאוד כועסת!
ולעיניינו קודם כל, נניח בצד את רגישותינו כעולים. הרמה של ההומור הזה נמוכה מים המלח!! כאילו באמת! ללבוש פאה מוזרה ולדבר עם מבטא מוזר? עשינו את זה כבר בגן... אז באמת לא ברור לי מה כל כך קורעעע כאן. עכשיו יש כאלה שאומרים שזאת דמות מצחיקה ובכלל תמיד קיימות בדיחות על עדות ובמקרה הזה זה רוסים ואין גזענות ולא כלום. אבל זה לא נכון. אני רוצה להגיד לאנשים שכל כך נקרעים מזה שלובה זאת בדיוק הדמות שלנו. אין כאן שום דבר מצחיק בכלל. לובה היא ההורים שלנו, אנחנו. היא נראת לכם זועמת תמיד? זה לא זעם, זו נחישות ועקשנות להצליח בחברה הזאת. היא בניגוד לאלפי צברים שהם מדברים רגיל ומתנהגים כמקובל, כן הלכה לעבוד תמורת גרושים- כמו כל העלייה, אנשים עם תארים עובדים ברחובות ובמפעלים. הצברים שצוחקים כל כך מלובה ילכו לחתום בלשכה-" שאני אעבוד בחרא הזה? מה פתאום". תצחקו על עצמכם מובטלים כרונים, נראה כמה תצחיק אתכם דמות לבושה בטייץ זוהר קטן במידה עם חולצה קרועה עם כתמים של אלוהים יודע מה, כפכפים וגרעינים. אותי אישית אפילו זה לא מצחיק. זה באמת היה מאוד קשה קשה להצליח כאן, באמת שלא הייתה שפה, העבודה הייתה חרא, אבל מה לעשות הצלחנו. ובכלל פשוט לא ברור לי! מה מצחיק??? אני לא מבינה! לישראלי המצוי יש בכלל חוש הומור מוזר ביותר. מצחיק אותו מוזיאונים, מצחיק אותו גלריות של תמונות של אמנים גדולים, מצחיקים אותו אנשים שמדברים מוזר. מה שכן תרבות בעיניו זה אוכל, חנויות, רכישות וכו'. לא שאני חס וחסה מזלזלת בתרבות הקניה שגם אני מאוד אוהבת, אבל באמת, רמה נמוכה שכזו זאת ממש סוג של בושה...ילדותיות אידיוטית שכזאת. אז אולי באמת אנחנו צריכים לקחת את לובה בקלות, אולי באמת אף אחד לא התכוון לרע וזאת עוד בדיחת עדות כמו שתמיד יש. אולי... גם אם כן וגם אם לא, אני אישית גאה בלובה. זאת העליה שלנו. לוחמת, עובדת, לא מוותרת, לא מתביישת. בסוף של דבר ואף על פי הכל אנחנו הצלחנו ומצליחים בענק. ולא, לובה לא מצחיקה אותנו.

vk3

New member
../images/Emo6.gif

מוזר מה הייתה הבעיה עם שליחת התגובה...
מקווה שלא אבדו רעיונות ודברים חשובים

M o n a L i s a

New member
דעתי על לובה

מאז התחילה התוכנית הראשונה, אני מרגישה שרודפים אותי, ואם עוד אדם יגיד לי 'סדר אני אירה בו, נשבעת! אם אתם חושבים שזה מעצבן אותכם תתארו לכם יום בחיים שלכם, שאתם מדריכים קבוצות ואומרים שקוראים לכם : לובה. נ-מ-א-ס! בהתחלה זה היה נחמד, אבל הם כבר טחנו את זה, ואני מרגישה שפוגעים עם הדמות הזו מתחת לחגורה. פשוט צוחקים על הקופאיות הרוסיות שעובדות קשה למחייתן, ואני הפסקתי לאהוב את השטות הזו.

subotaj

New member
איזה מצחיק, כשהיתי בכיתה י' או ...

יא' פרידמן וקיציס באו לקמפיין של קאפה במגה ספורט באילת, ובדיוק באותו היום אחרי הבצ'פר קפצתי למגה ספורט לקנות משהו. נו כמובן כצופה נלהב של חלומות בהקיציס לקחתי חתימה מפרידמן, וכמובן שפרידמן ישר קלט שאני רוסי אז הוא ניסה לחבר משפט הזוי ברוסית באותיות עבריות. מה שבאתי להגיד פה שהדמות של "הרוסי/ה" אצל פרידמן היה תמיד חרוט במוח פשוט הוא חיכה לרגע המתאים לעשות אותה. אני ינסה מחר למצוא ולעלות לפה את המשפט הזה שהוא כתב לי. חחח פתאום נזכרתי בזה איזה קטע.

Smiley Me

New member
שלום לכולם!

פעם ראשונה שראיתי את הפורום שלכם,וניכנסתי לקרוא קצת,והייתי חייבת להגיב להודעה הזאת... קודם כל, לובה היא דמות שמייצגת את העולים, כפי שישראלים וותיקים רואים אותה מנקודת מבטם. לובה שונה בלבוש ובדיבור, היא עקשנית ולא מוכנה לשמוע את הדיבור החצוף של הישראלים, כמו:"יאללה, נו כבר" ועוד... מוצגת גם הבעיה של התעסוקה- בעיה שכל עולה נתקל בה לפחות פעם אחת. כל אלה מוצגים בהומור וסאטירה ע"מ לגרום לצופים להבין ולראות את הבעיה הקיימת. העובדה שלובה לא מטפלת בבעיות, זה בגלל שזו תוכנית הומוריסטית. אם היו ניכנסים לנושא הזה עוד יותר, זו לו הייתה תוכנית הומור, אלא עוד תוכנית משעממת שדנה בבעיות היומיום בישראל.המטרה היא להציג את הבעיות ושכל אחד יחשוב על זה לבד- וימצא את הפתרון בעצמו- ויסיק את המסקנות בעצמו. מעניין שהעובדה שמציגים את הבעיות של ישראל דרך הנשיא שמוצג ב"ארץ נהדרת" כטיפש מושלם- אף אחד לא נעלב. למה? זו לא המדינה שלכם? זו כן- אבל כל אחד סלקטיבי ומקטר על מה שנוח לו.העובדה שבתוכנית צוחקים על המון נושאים מעידה על זה שיוצרי התוכנית לא התכוונו להשפיל או להעליב את העולים. אני צפיתי בתוכניות הקודמות של אייל קיציס וטל פרידמן- שאגב הם כותבים לעצמם את החומר בתוכניות ("חלומות בהקיציס""נבחרת החלומות""החטא ועונשו""ארץ נהדרת") והם צחקו על כל דבר אפשרי: על מרוקאים, על ערסים, על סנובים, על רוסים ואתיופים, על אלוהים, על הממשלה שלנו ושל אחרים ועל החברה הישראלית.מפה אפשר להבין את הרעיון מאחוריי לובה. ומי שמעדיף להיתפס לפרטים ולקטר שכל העולם נגדו ורוצה להשפיל אותו, זו כבר הבעיה שלו. זו דעתי, ודעתי בלבד. והיא לא נכתבה כדי להעליב מישהו.

arkasha

New member
האמת ...

אני אישית לא מוצא שום דבר מצחיק בקטעים חוץ מההתיחסות המעווטת לבעיות ,ופה אני מציב שאלה : למי באמת פונה התוכנית או יותר נכון על מי היא משפיעה האם עולי ברתה"ם לשעבר באמת נהנים מהתוכנית או צוחקים ממנה? עצם זה שהצברים עשו תוכנית כזאת מעלה חשדות ,הרי אם העולים היו עושים תוכנית כזאת זה היה נראה יותר מצחיק ולא מחשיד עצם זה שהיינו צוחקים על עצמינו. ובו ניקח השוואה קטנה אולי היא לו כול כך שווה הסטיריק יבגני פיטרוסיאן שהוא לדעתי אחד האנשים הבאמת מצחיקים והמונולוגים שלו באמת איכותיים.הרפרטואר שלו מכיל קטעים שבו הוא יורד על עמו אולי לא במימדים כאלה ,אבל הפואנטה שהם מקבלים את זה יפה ואים חוש הומור מה שאי אפשר לקבל בתוכנים של טל פרידמן.שאולי מהצד היא מצחיקה אם היא לא נוגעת בבשירינו. אתם לא חייבים לקבל ,זו רק דעתי. נ"ב: אני מצטרף לפורום אם לא אכפת להם ארקדי אם פז"ם של 12 שנה.

bariska

New member
תראה לדעתי הדמות הזאת

צריך לקחת אותה רק בגדר צחוק..כי זה הומור מנסים להצחיק אנשים וזה שהיא יענו מחקה את המבטא שלנו בקטנה..
צריך לקחת הכל בגדר צחוק

bariska

New member
גם אני לא ממש אוהב אותו..

יש לו חוש הומור מיוחד..ולא ממש מצחיק

Zot ani 1

New member
למרות ש...

אני לא צופה בתוכנית הזאת היא התפרסמה כל כך שיצא לי לשמוע המון עליה. זה לא חדש שצוחקים על רוסים בתוכניות בידור, ולא רק עליהם צוחקים - אלא על כולם מורוקאים, תימנים,וכו' וכו'..... אני חושבת שלפרידמן לא היתה כל כוונה תחילה לפגוע או משהו כזה אלא סתם לעשות מזה פרסום-ואפשר להגיד שהוא הצליח די טוב...אני רואה ילדים קטנים בהסעה בכיתה א'-ב' צועקים להם בקולי קולות משפטים שלובה אומרת בתוכנית ולדעתי זה לא מעליב אבל זה מראה על תת רמה ענקית.... נכון שאם לחשוב על זה לעומק ולחקור הכל אז כן אפשר למצא סיבה להעלב מזה, אבל אם ככה להסתכל על זה ולצחוק על משהו שהיא אומרת אז לא מוצאים בזה העלבה. אני אישית ראיתי פעם אחת תוכנית שחברה שלי הורידנ מהאינטרנט ולא מצאתי ממה לצחוק שם....

למעלה