לובסטר בסגנון פלשתין

ranlevy

New member
לובסטר בסגנון פלשתין

לא זו לא בדיחה. הנה המתכון כלשונו (בתרגום לעברית): חותכים את הלובסטר החי. מקפיצים אותו בחמאה יחד עם mirepoix כמו לביסק. מוסיפים 400 מ"ל יין לבן, 500 מ"ל ציר דג, ו-3 כפיות של קוניאק flambe. מכסים ומניחים להתבשל כרבע שעה. מוציאים את נתחי הלובסטר. מוציאים מהן את הבשר ושומרים אותו חם עם מעט חמאה ומכוסה. בעזרת מכתש שוברים את השריון ושאריות הלובסטר. מטגנים בשמן חם מאוד ומוסיפים למחבת mirepoix רגיל חתוך קטן. מוסיפים את נוזלי הבישול ומבשלים כרבע שעה. מסננים את הנוזל ומניחים לו לעמוד כ-5 דקות כדי שהשומן יצוף למעלה. מסירים לגמרי את השומן, ומצמצמים את הנוזל לכמות של כ- 150 מ"ל. מוסיפים לנוזל המצומצם את החלקים הרכים של הלובסטר מסוננים דרך מסננת דקה, ו-2 כפות של veloute דגים (ציר דגים מעובה). מניחים לרתיחה לכמה רגעים, מסירים מהאש ומוסיפים 75 גרם חמאה וקמצוץ קארי. מסדרים על צלחת "מסגרת" של אורז פילאף, באמצע מסדרים את נתחי הלובסטר ששמרנו בצד, ומזגגים מעל בכמה כפיות מהרוטב. היו פעם לובסטרים בפלשתין? ובכלל נראה לי שזמן הבישול קצת ארוך. אבל אולי בגלל שזה מתכון של פעם. בכל מקרה, המתכון מתורגם פחות או יותר כלשונו מתוך אסקופייה
-- רן.
 
../images/Emo59.gif של מתכון ../images/Emo5.gif

רק שלא ממש הבנתי מה כל כך פלשתיני בו. קצת מאוחר מכדי לשאול את אסקופייה, אה?
 

bouquet garni

New member
האמת, נשמע מתכון מעולה

אולי צריך באמת לתקן קצת את זמן בישול הלובטר. אני לא בטוח למה אסקופייה בחר לקרא לזה לובסטר פלסטין, במיוחד לאור העובדה שאני לא כל כך בטוח כמה נפוץ השימוש ביין או קוניאק במטבח הפלסטיני.
 
אולי הכוונה לעיירה פלסטין בארה"ב

זו שבשיטחה נפלו חלקי המעבורת קולומביה. זוכרים? אולי זה איזור שקרוב לים ובגלל זה יש שם לובסטרים? סתם הזוי, אבל חומר למחשבה.
 
למעלה