לובסטר בסגנון פלשתין
לא זו לא בדיחה. הנה המתכון כלשונו (בתרגום לעברית): חותכים את הלובסטר החי. מקפיצים אותו בחמאה יחד עם mirepoix כמו לביסק. מוסיפים 400 מ"ל יין לבן, 500 מ"ל ציר דג, ו-3 כפיות של קוניאק flambe. מכסים ומניחים להתבשל כרבע שעה. מוציאים את נתחי הלובסטר. מוציאים מהן את הבשר ושומרים אותו חם עם מעט חמאה ומכוסה. בעזרת מכתש שוברים את השריון ושאריות הלובסטר. מטגנים בשמן חם מאוד ומוסיפים למחבת mirepoix רגיל חתוך קטן. מוסיפים את נוזלי הבישול ומבשלים כרבע שעה. מסננים את הנוזל ומניחים לו לעמוד כ-5 דקות כדי שהשומן יצוף למעלה. מסירים לגמרי את השומן, ומצמצמים את הנוזל לכמות של כ- 150 מ"ל. מוסיפים לנוזל המצומצם את החלקים הרכים של הלובסטר מסוננים דרך מסננת דקה, ו-2 כפות של veloute דגים (ציר דגים מעובה). מניחים לרתיחה לכמה רגעים, מסירים מהאש ומוסיפים 75 גרם חמאה וקמצוץ קארי. מסדרים על צלחת "מסגרת" של אורז פילאף, באמצע מסדרים את נתחי הלובסטר ששמרנו בצד, ומזגגים מעל בכמה כפיות מהרוטב. היו פעם לובסטרים בפלשתין? ובכלל נראה לי שזמן הבישול קצת ארוך. אבל אולי בגלל שזה מתכון של פעם. בכל מקרה, המתכון מתורגם פחות או יותר כלשונו מתוך אסקופייה
-- רן.
לא זו לא בדיחה. הנה המתכון כלשונו (בתרגום לעברית): חותכים את הלובסטר החי. מקפיצים אותו בחמאה יחד עם mirepoix כמו לביסק. מוסיפים 400 מ"ל יין לבן, 500 מ"ל ציר דג, ו-3 כפיות של קוניאק flambe. מכסים ומניחים להתבשל כרבע שעה. מוציאים את נתחי הלובסטר. מוציאים מהן את הבשר ושומרים אותו חם עם מעט חמאה ומכוסה. בעזרת מכתש שוברים את השריון ושאריות הלובסטר. מטגנים בשמן חם מאוד ומוסיפים למחבת mirepoix רגיל חתוך קטן. מוסיפים את נוזלי הבישול ומבשלים כרבע שעה. מסננים את הנוזל ומניחים לו לעמוד כ-5 דקות כדי שהשומן יצוף למעלה. מסירים לגמרי את השומן, ומצמצמים את הנוזל לכמות של כ- 150 מ"ל. מוסיפים לנוזל המצומצם את החלקים הרכים של הלובסטר מסוננים דרך מסננת דקה, ו-2 כפות של veloute דגים (ציר דגים מעובה). מניחים לרתיחה לכמה רגעים, מסירים מהאש ומוסיפים 75 גרם חמאה וקמצוץ קארי. מסדרים על צלחת "מסגרת" של אורז פילאף, באמצע מסדרים את נתחי הלובסטר ששמרנו בצד, ומזגגים מעל בכמה כפיות מהרוטב. היו פעם לובסטרים בפלשתין? ובכלל נראה לי שזמן הבישול קצת ארוך. אבל אולי בגלל שזה מתכון של פעם. בכל מקרה, המתכון מתורגם פחות או יותר כלשונו מתוך אסקופייה
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)