לוויתנים בנורווגיה - היכן ?

לוויתנים בנורווגיה - היכן ?

שלום, אני מתכנן טיול משפחתי לנורווגיה ועל הדרך היינו רוצים לשלב שייטל צפייה בלוויתנים, הכיוון הוא לאזור דצמבר. אשמח לקבל המלצות בכל הקשור ללוויתנים בנורווגיה.ואם כבר שאלתי ומישהו יודע, אז היכן צופים שם בדובי קוטב. תודה

נ ע ל

New member
היי,

נורבגיה מקום מדהים וגם בהתאם- יקר בטירוף דובי קוטב אפשר לראות בסוולאברד- אי נורבגי שנמצא לצפון לה, וידוע בזכות תמרורי האזהרה ששכיחים במקום, שעליהם מצוייר דוב קוטב. יש טיסות סדירות למדי מאוסלו ולאחרונה כשבדקתי, עלותן היא כ-300 יורו (אבל בדצמבר ייתכן ובגלל החגים יעלה..) האי נחשב כ'חווית הקוטב הצפוני האולטימטיבית' והוא מלא קרחונים וכמובן שיש בו גם כלבי ים/אריות ים/דובי קוטב, אבל גם אי אפשר להסתובב בו לבד (אסור להסתובב מחוץ לעיירה בלי רובה להגנה מדובים) וכמובן שכל טיול מאורגן = הוצאה כספית רבה נוספת. יש המון מידע על האי ברשת, תגגל SVALBARD. בקשר ללוויתנים- באיי לופוטן LOFOTEN שאמורים להיות מדהימים כשלעצמם, בין החודשים אוקטובר-דצמבר מגיעים כמה מאות לוויתנים קטלנים לאיזור כדי לאכול מכמויות דגי ההרינג שנמצאים שם בתקופה הזו, ככה שיש הרבה ספארי-ליוויתנים באיזור בתקופה הזו, כך שהסיכויים לצפות בהם הם גדולים למדי. באי בשם Andenes ידוע שיש מספר רב של ראשתנים (נדמה לי שרק זכרים). אני לא סגור על התאריכים שהם נמצאים שם, אם לא כל השנה- אבל יוצאות משם סירות לצפייה בלוויתנים. אלה שני האתרים היותר ידועים בנורבגיה לצפייה בלוותנים לטעמי, אבל נדמה לי שגם בצפון נורבגיה אפשר לצפות בהם, צריך פשוט לעשות קצת חיפוש באינטרנט. תעשו חיים

אלה גם האתרים שאני מכיר

לא כי הייתי שם אלא רק מסיפורים, יש לי חבר שמפליג שם הרבה במידה ואתה מעוניין בפרטים נוספים אני יכול לתת לך את הטלפון שלו. אביעד

למעלה