לוותר או להתעקש??

n o a 17

New member
לוותר או להתעקש??../images/Emo4.gif

אז ככה: אני יוצאת\גרה עם בן זוגי כבר 8 חודשים. ולאחרונה הבנתי שהוא משוחח עם חברתו לשעבר על בסיס דו שבועי. אציין שהוא יצא איתה 8 שנים. שבמהלך שמונה השנים הייתה הפסקה של שנתיים במערכת היחסים שלהם וחזרה ושוב פרידה. אמרתי לו שמערכת היחסים שלו איתה מאוד מפריעה לי . והוא ענה שהוא לא מוכן לוותר עליה. למרות שהם לא נפגשים והוא סך הכל מדבר איתה בטלפון. כששאלתי למה. ענה שהיום היא כמו אחותו.....והם עברו תקופה ארוכה מהחיים יחד.. אני מרגישה לא בטוחה. לחוצה. ובפארנויה מתמדת. למרות שהוא לא נותן לי את הסיבות לכך.פשוט הידיעה שהוא עוד עלול לחזור אליה בעקבות ההסטוריה הארוכה שלהם מטריפה אותי ולא נותת לי מנוח. אתמול קצו כל הקיצים. ואמרתי לו שיבחר בין מערכת היחסים שלנו לבין מערכת היחסים שלהם. אני לא יכולה לחיות בפחד מתמיד למרות שהוא ניסה להרגיע אותי ולומר לי שרק אותי הוא אוהב. והוא חי איתי וזו ההוכחה. מה שנשמע לי כלוקש . עברתי מספיק מערכות יחסים בכדי לדעת שאין לזה שום ביסוס. האם נהגתי כשורה שלא ויתרתי ודרשתי את הפסקת הקשר הטלפוני שלהם? או שמא הייתי צריכה להבליג ולתת לזה להמשיך כך? אציין שיש לו המון ידידות שהקשר איתן לא מפריע לי. רק הקשר הזה מטריף אותי. אשמח לשמוע את דעתכם.

niva99

New member
אני בעד

לסמוך תמיד על החושים שלנו. אבל במקרה שלך,אם הכל במע' היחסים ביניכם מספק אותך- למעט יחסיו עם חברתו המיתולוגית- תני לו צ'אנס- אל תמהרי להתקפל- (למרות שחששותיך בהחלט מובנים -וזה בסדר שלא הבלגת - והעלית על פני השטח את מה שמפריע לך). -תשאלי אותו איך הוא היה מרגיש אם היית משוחחת עם חברך הקודם על בסיס קבוע? מעניין מה תהיה התשובה שלו...

n o a 17

New member
שאלתי אותו..../images/Emo7.gif

והוא ענה לי שכן הייתי בקשר( עם מישהוא שיצאתי איתו חודש) ההבדל הוא שאני לא יצאתי עם מישהוא נפרדתי. חזרתי . ושוב פעם נפרדתי ועכשיו אני בקשר כי הוא " כמו אחי". ואני גם לא טיפוס ששומר על קשר. אני מנתקת את הקשר .ובטח לא מקפידה לדבר\להתקשר אחת לשבועיים. אם חבר לשעבר התקשר אלי זה לא היה לעולם ביוזמתי. והשיחה היא שיחה נימוסית לחלוטין. בקיצור. הסיבה שלו לא נשמעת לי ואני מרגישה מפוחדת ולא בטוחה במערכת היחסים. ועוד יותר מפחיד הוא שאם נריב חלילה יהיה לו תמיד לאין לרוץ. (היא גם רווקה) יכול להיות שאם היא הייתה נשואה הייתי מסתכלת על זה אחרת. אבל עצם העובדה שהיא בת 31 וגם לא נשואה דיי מפחיד אותי. כאילו שהוא שומר על הקשר איתה למקרה ש.... מה לעשות??? אני לא מרוכזת בכלום! קבענו לדבר היום. אני אוהבת אותו וממש לא רוצה לאבד אותו.

seeyou

New member
לא רוצה לאבד אותו?../images/Emo22.gif

אז יש רק דרך אחד.... בלי דיבורים מיותרים בלי תנאים כול עוד טוב לך,"באופן כללי" שחקי אותה...תהני מהחיים. אין ביטוח או ביטחון כנגד בגידה-עזיבה... בעל או חבר חיים בורח ממקום שלוחצים עליו למקום שנותנים לו הרגשה טובה. קבעתם לדבר היום? תכיני אווירה רומנטית עם מוזיקה נעימה..... ללא נאומים.... בהצלחה יוסי

n o a 17

New member
אתה צודק בדבר אחד-אין ביטוח

אך יש תנאים מקדימים! לדוגמא: רבנו, ואין לו עם מי להתיעץ. הוא מתקשר אליה. היא אומרת לו בוא ניפגש ונדבר על זה על כוס קפה. הוא בא.. שבור כולו , והיא?? מנצלת את החולשה שלו. ו\או מסיתה אותו ומשכנעת אותו לעזוב אותי. בכדי שתתפנה לה הדרך. לעומת זו. אם הוא לא היה בקשר איתה . שידוע שהוא קשר של הלוך ושוב רב שנים. סביר להניח שהיה מוצא מפלט בשיחה עם חבר קרוב. ולא חברה לשעבר שהיא " כמו אחותי" לא כך??

seeyou

New member
8 חודשים כנגד 8 שנים -את בכלל קולטת

ישנם דברים שאפשר ורצוי לשנות וישנם דברים שרצוי לשנות רק את הגישה של עצמינו. ברור שיש בינינו חילוקי דעות על הדרך. אני נוקט בגישה שונה: לפעמים מוכן ומשלים להפסיד קרב בודד ,מאשר מלחמה שלמה... הזוגיות זאת מסגרת "נזילה" ורק אנשים עם רצון ויכולת להתפשר יוכלו לשרוד.

n o a 17

New member
אז איפה היכולת שלו להתפשר?

ואיפה היכולת שלו להבין את הרגשות שלי? יש זמנים שבהם אתה מוריד ראש, ויש זמנים שהגיע השעה שתרים אותו. התפשרתי, ואני יודעת שבסיסה של מערכת יחסים היא פשרה. אך כשיש דבר כל כך עקרוני. וכל כך כואב לאחד מהצדדים , איפה יכולת הגמישות של בן הזוג??

seeyou

New member
קשה לדעת.

באופן כללי, אילו הייתי אישה,לא הייתי נותן אמון בגבר שמנתק מערכת יחסים אחרי 8 שנים... האם הוא נתן לך סיבה הגיונית למה עזב אותה?

לדעתי,

פעלת בטיפשות . את לא יכולה לבוא ולדרוש מבן זוגך לוותר על קשר שהיה ואני בטוחה שעדיין חשוב לו. אם היו מציבים לי כזה אולטימטום הייתי בוחרת בידיד ולא בבן זוג שמאיים עליי.זה ממש מעליב!! אי אפשר למחוק את העבר. זה חלק מי שהוא היום ולכן,את לא יכולה לבקש כזאת בקשה. כמו שהוא אמר.. ההוכחה הכי טובה שהוא איתך! אם הוא היה רוצה או היה "נשבר" הם כבר היו חוזרים ממזמן .. עצם העובדה שהוא לא מסתיר את הקשר אומר שאין לך מה לפחד.. אם הם יחזרו(מה שלא נראה לי) זה מה שהיה צריך להיות.. בקיצור,בלי הרבה קישקושים . תגידי לו ובעיקר תראי לו שאת סומכת עליו .. רק בגלל רגשות האשם הוא לא יעשה כלום

n o a 17

New member
גם לי היו קשרים בעבר.

אבל אני לא מרגישה צורך לדבוק בהם. ובטח לא עם מישהוא שחלקתי עימו מערכת אינטימית. תתארי לך שהחבר שלך בקשר עם החברה הפצצתית לשעבר שלו. והוא גם ככה לא נותן לך תחושה של אהבה מטורפת. וכל הזמן מדבר על האקסיות שלו. איך היית מרגישה?? אז כן אני נעלבת ואני פגועה וציינתי זאת לפניו. אז הקשר הספיציפי הזה כן מפריע לי ואני חושבת שיש לי סיבה טובה. ואני לא מונעת ממנו את הקשרים האחרים שלו עם שאר הידידות שלו. רק הקשר הספיציפי הזה מפריע לי. אז מה אני אמורה לעשות? לאכול את עצמי מבפנים? לא לדבר על הרגשות שלי? להעמיד פנים שהכל בסדר ואני סופר פתוחה וסופר מבינה? להראות שבעצם לא איכפת לי למרות שמאוד איכפת לי? איך את היית נוהגת?

אני חושבת שענית לעצמך ..

והוא גם ככה לא נותן לך תחושה של אהבה מטורפת זאת לא הבחורה שמפריעה לך להרגיש בטוחה בקשר.

Vdrums

New member
לדעתי זה לא לעניין בכללץ

אני גם תומך במחשבה שזוג שנפרד אין לו מה להיות בקשר אח"כ זה בולשיט. אם הוא לא מצליח להבין למה זה מפריע לך זה גרוע מאוד.

תומר,כל מקרה לגופו .

לעיתים,כשנפרדים אחרי כל כך הרבה שנים יחד מאוד קשה ואולי בלתי אפשרי להתנתק בצורה כזאת.. 8 שנים זה המון זמן .. הון דברים משותפים, חוויות .. אי אפשר לבוא ביום בהיר אחד ולהחליט שכל מה שהיה -נגמר . זה לא נתפס. שוב,זה לא מתאים לכל קשר אבל אני בהחלט יכולה להבין .. אם הוא לא רוצה להיות עם הבחורה שכתבה את ההודעה - הוא לא צריך לחפש סיבות בדמות האקסית המיתולוגית.

אוחחח מבינה אותך נורא!!!

אני בכלל משתדלת לא להיכנס לקשר עם בנאדם שהייתה לו חברה כל-כך הרבה זמן - אני מכירה את עצמי ויודעת שזה תמיד יציק לי באיזשהו מקום - במידה והם נשארו ידידים כמובן! בכל אופן, את כבר בתוך הקשר, ובאיזשהו מקום אפשר להבין גם אותו. היא באמת חלק מהעבר שלו. אולי הוא לא רוצה לאבד אותה בתור בנאדם. אמרת שזה מפריע לך. אני לא מבינה למה. את לא סומכת עליו?! כי אם היית סומכת עליו במאה אחוז, זה לא היה כזה מציק, לא?

n o a 17

New member
הכל התחיל בזה שערב אחד התקשרתי

אליו, והיתה ממתינה.ניתקתי, והתקשרתי שוב לאחר כמה דקות, הוא לא ענה שוב לממתינה, ניתקתי והתקשרתי שוב לאחר 5 דקות, והפעם כבר התיאשתי, ואמרתי לעצמי שהוא יתקשר אלי כשיתפנה. הייתי בטוחה שהוא מדבר בענייני עבודה. וכשהוא סיפר לי שהוא דיבר איתה, אני ממש כעסתי. ואם היה לי משהוא דחוף? אז יותר חשוב לו לדבר איתה מאשר עם החברה שלו? המצב הזה העמיד אותי במצב ממש פגיע. ומכאן התחיל בעצם כל הסיפור.

niva99

New member
עוד עיצה קטנה

תנסי לא להדגיש / להסלים את המצב בכך שאת מראה לו שזו נק' רגישה אצלך. וזה גם בסיס לריבים ביניכם- ולקרבה ביניהם. אם תעשי לרגע הפסקה מהלחץ ותחשבי בהגיון: הם יצאו 8 שנים לסרוגין. ואם משהו רציני היה צריך לקרות ביניהם -הדבר מזמן היה קורה. -תשני את נק' ההתייחסות שלך- ותראי שגם הוא ישתנה בהתאם. "פייק איט אנטיל יו מייק איט". מעכשיו את נינוחה- אינך מותחת ביקורת על שיחותיו עם האקסית. תדגישי את המשותף והכייפי שביניכם. -ותחזרי לשתף אותנו - האם זה עבד.

וואלה... ../images/Emo4.gif

בעיניי זה לא מוצא חן. אני לא הייתי אוהבת יחס כזה כמו שתיארת. לדעתי תעשי ככה - אל תראי לו שזה מפריע לך, אל תריבי איתו על זה. אמרת שהוא התחיל לדבר איתה רק לאחרונה. אם את רואה שעוברים שבועיים שלושה והם ממשיכים באותו קצב תעשי איתו שיחה. תסבירי לו שזה פוגע בך ואולי תתפשרו - שלא ידבר איתה בשעות לא הגיונית ולא שעות על גבי שעות וכל מיני כאלה... בכל אופן, אני ממש מבינה אותך!!! מעליב ביותר!!!

דנה551

New member
אם היה לו מה להסתיר

הוא לא היה רוצה שתדעי שהם משוחחים מכיוון שהוא בעצמו אמר לך כשחיפשת אותו והייתה ממתינה ולא המציא משהו בנוסח דיברתי עם העבודה אז כנראה שבאמת הם מדברים כמו ידידים טובים ותו לא. אם זה היה משהו מעבר אני מאמינה שהוא היה טורח להסתיר את זה ולא להיות כזה גלוי לגבי השיחות שלו איתה

למעלה