לוותר על הניסיון האחרון

לוותר על הניסיון האחרון

בשלוש השנים עברתי 4 הפלות. תמיד סביב שבוע 8. תמיד היה דימום ואז הגוף שלי פלט את העובר. באחת הפעמים נעזרתי בציטוטק. ואז הדימום היה מאסיבי וקשה וכואב. סיוט שנמשך כמה שבועות במקום כמה ימים.
עשינו את הבירורים הרגילים של קריוטיפ זוגי ובדיקות דם שלי- הכל יצא תקין. חשבתי שאולי אני במתח, והלחץ לא מאפשר לי להחזיק את ההריונות.
באחת ההפלות ניסיתי להביא את העובר למכון הגנטי בתל השומר, כדי שאולי יצליחו לאתר את הבעיה- אבל הם לא הצליחו להפיק שום מסקנה מאוסף הרקמות האנושיות שהבאתי להם בקופסת פלסטיק קטנה.
לפני שלושה חודשים הייתה הפעם האחרונה. והיא היתה שונה. ראו דופק! פעמיים! שאלתי בהיסוס את הרופא אם כדאי לשמוח. הוא היה בטוח שכן. אבל אחרי כמה ימים התחיל דימום קל. וכבר לא רואים דופק. מסתבר שהעובר הפסיק להתפתח לפני שבוע. מיון. הפעם לא היה לי כח לחוות את כל התהליך. מה זה כבר יתן לי חוץ מעוד סבל? ובשביל מה להתאמץ ולשמור על הרחם הזה, שכבר לא יצא ממנו שום דבר במילא? נפלתי על רופא שלמרות גילי -כמעט 43- חשב אחרת. הדרך בה תיאר את ההליך הרפואי, שכנעה אותי ללכת הביתה ולהאמין בגוף שלי שידע מה לעשות.
כעבור כמה ימים הרגשתי גל שיוצא לי מהגוף. ללא כאב. רצתי לשירותים. הפשלתי את התחתונים וראיתי על שעל התחבושת ההגיינית, מונח עובר קטנטן, עדיין לא ''עשוי לגמרי'' בצורת אדם, אבל בהחלט ניתן לזהות שתי עיניים שחורות וגוף אנושי בצבע בז' אפרפר.
טסתי איתו למכון הגנטי, הם כרגיל היו בהלם לקבל עובר בצורה הזאת, אבל הפעם הצליחו לחקור אותו, וגילו טריזומיה שלא מאפשרת חיים. הרגשתי סוג של הקלה. הנחתי שגם שלוש ההפלות הקודמות היו מסיבות דומות, כלומר קשורות יותר לגיל שלי ולמצב הביציות שלי ופחות לגורמים נפשיים או רוחניים (למרות שגם להם יש בטוח השפעה).
הרופא שלי ממשיך להאמין. מספר הילדים שיהיו לך תלוי בך. כך אמר. הוא חושב שאם אמשיך לנסות- בסוף אצליח.
אבל משהו השתנה בי. הרגשתי שלעובר הזה יש מסר עבורי. הוא היה יצור כל כך ברור ושלם. אך כזה שלא נועד לחיות.
אולי כזה שאומר לי- כעת תורך לחיות.
את צריכה להוליד את עצמך עכשיו.
הקדשת שנים לאמהות. יש לך שני ילדים. הקדשת שנים להפלות. היו לך 4. עכשיו תבראי את עצמך. תחליטי מי את רוצה להיות בחיים האלה שלך.
הבטחתי לעצמי עוד ניסיון אחד אחרון. אבל אני מגלה שאין בי רצון אמיתי לעבור את הדרך הזאת. לא רק את השבועות הראשונים המלחיצים, אלא גם את ההריון המתקדם, ואת השנים הראשונות והתובעניות. אני לא יודעת לשחרר. אני אוהבת להניק שנה- שנתיים וללוות את הילדים שלי מקרוב. מתי אתפנה לקריירה שלי ? לקראת גיל חמישים? זה מפחיד מידי. זה אומר לוותר על עצמי. אני מנסה לשאול את עצמי על מה אתחרט יותר- על כך שאין לי ילד.ה שלישי.ת כפי שתמיד רציתי, או על כך שאין לי קריירה פורה כפי שתמיד חלמתי.

תודה לך על השיתוף, ירח וניל.
&nbsp
חזרת מספר פעמים על הגורמים הנפשיים - ואני חוזרת וכותבת, שאין להם השפעה ממשית. נשים שעברו אונס, אלימות ומלחמות קשות - יולדות תינוקות בריאים. בסוריה מעבר לגבול נולדים תינוקות. גם בשואה נולדו. מצד שני נשים שלגמרי בטוחות ושלוות מגלות פתאום שאין דופק (מנסיוני האישי). לי כמתבוננת מהצד ברור שכל ההפלות שעברת נבעו מגורמים שאינם תלויים בך, בהנחה שהתנהלת באופן סביר במהלך ההריונות, ולחלוטין נשמע שכן. נשמע שהגילוי לגבי הטריזומיה יש בו הקלה ואני מקווה שתמצאי חמלה עצמית ותדעי שלא המתח והלחץ גרמו להפלות, אלא הגורל.
&nbsp
באשר לעתיד - האדם היחיד שיודע מה נכון עבורך היא את עצמך. נשמע שכבר הכרעת, ובמילותיך "אני מגלה שאין בי רצון אמיתי לעבור את הדרך הזאת". נקרא מדבריך שאת מתחילה לשחרר את החלום והכמיהה, ומותר לך לחלוטין. מותר לבחור להמשיך ומותר לבחור להתפנות לבנות את הקריירה שלך וגם לשני הילדים היקרים שאת מגדלת ושתמיד זקוקים לך.
תודה רבה על שפתחת את ליבך בפנינו. מאחלת לך הצלחה והשלמה בכל דרך בה תבחרי לצעוד.

תודה

איזו תגובה מחממת לב. תודה על העידוד.אכן קשה לי להרשות לעצמי ''לבגוד'' בחלום שלי כילדה יחידה שחלמה על אחים ואחיות, וגם בילד שלי שרק אתמול אמר שהוא רוצה ''יותר משפחה''

אנאעי

New member
מזדהה איתך מאוד...

קודם כל חיבוק ענק, נשמע שאת עוברת תקופה קשה....
אני אישית עברתי "רק" שתי הפלות רצופות וזה היה קשה מאוד, לא יכולה לתאר לעצמי מה זה לעבור ארבע...
אחרי ההפלות האלו נולד לי תינוק בריא ועכשיו שוב נגמר לי ההריון בשלב מוקדם (אצלי זה קצת מסובך, זאת פעם ראשונה שנאלצתי להחליט להפסיק את ההריון מיוזמתי)
גם אני מרגישה שאין לי כוחות שוב לעוד נסיון...
אם שוב יהיה הריון לא תקין אני באמת אתרסק (כבר עכשיו מרוסקת ומתפקדת על אוטומט...)
האכזבה הזאת, מנסיון שלא הצליח, מהגוף שלי שלא מצליח, מעוד ילד שלא הגיע אלינו, מכל הנשים סביבי שהולך להן חלק,
בא לי לצרוח!

וכולם אומרים לי, בפעם הבאה, בפעם הבאה... ואני לא יודעת אם תהיה הפעם הבאה... אם אני מסוגלת....

ומצד שני, יש רגעים שבהם העננים מתפזרים ושוב אני נזכרת כמה פשוט בא לי עוד ילד...
אני אישית חושבת שעכשיו אני מתעסקת בזה, בהריונות, באובדנים, בהחתלות, בחינוך של ילדים קטנים, לילות ללא שינה, כל זה עובר.
אחרכך יש חיים שלמים של בית וילדים גדולים, שיתחתנו, כמוני וכמו אחים שלי... זה רוב החיים. כמה שנים הם כבר קטנים? זה עובר כלכך מהר...
אני כלכך רוצה משפחה גדולה, אני מאמינה שאני אצא שוב לדרך, רק לא מיד...
שאלת על מה תתחרטי יותר, רק את יודעת לתת את התשובה לזה.
אני יודעת שאני אצטער שלא ניסיתי שוב. אז עכשיו מטפלת בעצמי, מלקקת את פצעיי ומתכנסת פנימה.
קחי נשימה עמוקה, קחי כוס קפה למרפסת ותחשבי על עצמך בעוד 5 שנים, 10 שנים. אולי התשובה תבוא אליך. לא ככה, בשיא הטירוף ובשיא העצב...
בהצלחה בכל החלטה שתקבלי. היא שלך.

מבינה מאוד

הדרך הארוכה והאובדנים משאירים צלקות בנפש. זה שואב משהו מאיתנו. הפחד לחוות את זה שוב מצמית.
רק את יודעת אילו כוחות עומדים לך ולאן את רוצה להפנות אותם.

ליבי איתך. אישית אני מרגישה כמי שהולכת על חבל דק, מתוח מעל פי התהום. ואם אפנה מבטי לשניה חלילה אפול ואצנח.

מבינה מאוד

הדרך הארוכה והאובדנים משאירים צלקות בנפש. זה שואב משהו מאיתנו. הפחד לחוות את זה שוב מצמית.
רק את יודעת אילו כוחות עומדים לך ולאן את רוצה להפנות אותם.

ליבי איתך. אישית אני מרגישה כמי שהולכת על חבל דק, מתוח מעל פי התהום. ואם אפנה מבטי לשניה חלילה אפול ואצנח.

שירהד1

Member
מנהל
היי ירח וניל, וסליחה על התגובה המאוחרת-

משתתפת בצערך על כל אובדני ההריון
.

רוצה להבהיר, כפי שכבר כתבו לך- שאין שום קשר בין ההפלות שעברת לבין מתח ולחץ נפשיים. כנ"ל גבי מעורבות רוחנית, כפי שקראת לזה...
שום קשר.
אני מתפלאת על הרופא שלך שדיבר אלייך ככה. הוא צריך לדעת שהסיכוי ללדת תינוק/ת בריא/ה בגילך הוא נמוך ביותר. זה לא שנשים לא ילדו בגילך, ומהביציות שלהן, אבל זה יחסית נדיר, וצריך המון המון המון המון המון מזל. זה בכלל לא תלוי ברצון של האישה. פשוט לא נכון.

לגבי ההתלבטות- מדובר בהתלבטות מורכבת, וכמובן שאין באפשרותי לבחון יחד איתך לעומק את הדברים על גבי האינטרנט. באם את מעוניינת באיזשהו תהליך חשיבתי-רגשי שלך, שיתבצע בהנחייתי ובסיועי (מעבר להתנדבות במסגרת הפורום), את מוזמנת לפנות אליי באשר לכך במערכת המסרים.

שולחת חיבוקי תנחומים,

שירה.

שירה דוד

ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

כל אישה לגופה

הי שירה
תודה על ההתייחסות. את מאד נחרצת. אני לא חושבת שאף אחד בעולם, גם לא אנשי מקצוע, יכול לדעת בוודאות אם לחץ נפשי או כל גורם נפשי אחר, או אפילו רצונות שנמצאים אצלנו עמוק עמוק בתת מודע, לא משפיעים על הפלה.
במקרה שלי אני נוטה לחשוב שההפלות קשורות בביציות המצ'וקמקות עקב הגיל המבוגר שלי, אבל גם במכון ליעוץ גנטי, לאחר בדיקת המעבדה, טענו שלא ניתן לדעת מהו הגורם לטריזומיה, ושבאותה מידה הליקוי עשוי לבוא מהזרע....
בנוסף, לגבי דברי הרופא שלי- כל אישה לגופה. כיוון שהבדיקות ההורמונליות שלי תקינות, ואני נכנסת להריון בקלות יחסית, הוא מניח שזאת מן רולטה, ותלוי מה יעלה בגורל. מכאן- שככל שיהיו יותר כניסות להריון, יעלה הסיכוי להצליח. ולכן אמר שזה תלוי בי- או יותר נכון בכח הנפשי שלי, להמשיך ולנסות על אף 4 (!) כשלונות רצופים.
לאחרונה אני שומעת על יותר ויותר נשים שיולדות בגילאי 44-46 ללא תרומת ביצית, אלא באופן טבעי, ויש לי תחושה שכיום גבול הפוריות נמתח יותר מאי פעם.

שירהד1

Member
מנהל
נכון, אני נחרצת כאשר אני בטוחה במשהו-

הפלות בשליש הראשון נגרמות כתוצאה מגורמים ביולוגיים שונים, פעמים רבות כתוצאה מכשלים כרומוזומאליים ופעמים אחרות בגלל גורמים ביולוגיים אחרים (משהו פגום בחלוקה הראשונית של התאים, משהו בקליטה של העובר לא תקין וכו').
בכל אופן, הסיבות אינן קשורות בנפש האישה, במחשבות שלה וברצונות שלה.

אני לא מבינה מה זה "רצונות שנמצאים אצלנו עמוק עמוק בתת מודע שמשפיעים על הפלה". מה פירוש האמירה הזו?!
פעם מישהי עם רצון מאוד טוב אמרה לי בחצי צחוק: "אולי את לא ממש ממש רוצה את ההריונות ולכן נגרמות ההפלות?". זה כמובן היתה שטות מוחלטת. ברור לך. רציתי את ההריונות בכל מאודי, בכל נים ונים מגופי, בכל לבבי, בכל מוחי, בכל. הכל. והביולוגיה לא אפשרה לי, ומכאן גם התסכול העצום שחוויתי.

אז אני לא אתן יד למי שמנסה להפיל את האשמה על המחשבות של האישה, על הרגשות של האישה, על המצב הנפשי שלה.

אני נחרצת בעניין, ואמשיך להיות נחרצת בעניין.

והרופא שלך צודק- עכשיו פירטת יותר, ואני מבינה יותר. במקרה שלך, וגם בזמנו אצלי, מדובר על רולטה, ותלוי מה יעלה בגורל. נכון מאוד. ולכן, זה לא ממש תלוי באישה.
מעיין הגיעה אלי בזכות הנחרצות שלי והחתירה למטרה, אבל גם בזכות המון (!!!) מזל.

במידה ותחליטי לנסות שוב- זה מה שאני מאחלת לך- המון מזל.

שירה דוד
09-7749028

"רצונות שנמצאים אצלנו עמוק עמוק בתת מודע שמשפיעים על הפלה"

יש לנו גישה שונה. זה הכל. אני משוכנעת שהגוף והנפש הם אחד. הביולוגיה מחוברת ללב.
מאז ומתמיד רציתי להיות אמא לשלושה ילדים, אך ככל שהילד השלישי הולך ומתרחק ממני, עולות שאלות חדשות- האם זה נכון מבחינת קריירה/כסף/גיל מבוגר שלי. כל יום שעובר מרחיק אותי מהחלום של משפחה גדולה, ומקרב אותי לחלומות אחרים, שקשורים יותר במימוש עצמי, ונדחקו הצידה בשלוש השנים האחרונות בהם הייתי ממוקדת בהריונות.
האם בגלל זה קרו ההפלות? האם משהו בי הכשיל את ההריון כדי להסיט את חיי למסלול חדש? לא יודעת. אבל גם אם כן- אני לא מרגישה אשמה. האשמה לא שייכת לכאן. מותר להרגיש רגשות מורכבים וגם סותרים לגבי דבר כל כך גדול, טוטאלי ונצחי כמו הורות.

שירהד1

Member
מנהל
אז אצלי לא היו רגשות סותרים-

רציתי מאוד מאוד מאוד מאוד. בכל מאודי. והיו לי המון אנרגיות לעוד ילד, והמון כוחות, והמון מקום בלב, ורצון לאהוב ולטפל, והקריירה שלי משתלבת נפלא עם האימהות, ועובדה- שקרה מה שקרה.

אני מקווה שכל החלטה שתקבלי, וכל דבר שיקרה לך, יקרה לטובה ולשמחה ואושר.

שירה דוד
09-7749028

מישהי כתבה כאן פעם

שבכל צומת בחיים, נתעכב ובתלבט כמעט וגם אם יותר וגם אם פחות, זה לא מעיד על כמה אולי נחזור לצומת הזו בעתיד במחשבותינו ונתהה על הדרך בה לא בחרנו.
זה הטבע שלנו.
אנחנו כל הזמן תוהים על מה שלא היה.
לכולנו היו חלומות בילדות ולרבים מאיתנו הם עדיין לא התגשמו ואולי לא יתגשמו לעולם. לוא דוקא כי לא הצלחנו, לפעמים כי פשוט בחרנו בדרך אחרת בהמשך חיינו והחלומות כבר היו פחות רלוונטיים, בהשוואה כמובן לחלומות רלוונטיים יותר.

זה דיון מרתק בעיני, החלום לעוד ילד ובאיזה מחיר.
אני יודעת היום שעל הראשון, הייתי נלחמת כנראה עד הסוף, אחרי שכבר חויתי אובדן. לא יכולתי אחרת. זה היה חזק ממני.
על השני - אני רוצה לא פחות, אבל גם מערכת השיקולים השתנתה כבר.
אני לא בדיוק מי שהייתי לנפי 4.5 שנים כשהתחילו האובדנים. החלומותשלי קצת השתנו. השעון מתקתק על עוד דברים וחלומות שאני מאחלת לעצמי וגם היום, דווקא ממרום היותי כבר אמא לפעוט מקסים אחד, אני מרגישה שאני חייבת לשים גבול ולא לשחוק את עצמי עד הסוף. בשבילי ובשבילו - כי לא נלחמתי כ"כ עליו כדי לא להצליח להיות לו האמא הראויה שאני חולמת להיות לו.
אז החלום מתחיל לאט לאט לשנות צורה. כרגע זה ברמת הרעיון, אבל מי יודע...
ומחשבות על היום שאחרי כבר כאן במלוא עוצמתן.
הם גדלים כ"כ מהר. הוא רק נולד וכבר בן שנתיים וחצי.
גם אם נצליח לעשות עוד ילד וגם אם חלילה לא, זה הזמן לחשוב על מה שמעבר. מה אני עוד מאחלת לעצמי.
גם אני מרגישה שהכל נדחק הצידה בשנים האלו ובקרוב יגיע הזמן לשנות פוקוס על היעדים שלי, כי מפחיד אותי מאד שאפספס גם יעדים אחרים ובסוף אסתכם רק ובעיקר באובדנים שלי.

''אני לא בדיוק מי שהייתי''

זה בול! לא קל להודות בזה. איך יכול להיות שאני כבר לא רוצה?
לבגוד במי שחשבתי שנכון לי להיות.
עדיין, להיות אמא לשלושה נראה לי מושלם. אבל טיימינג זה הכל בחיים. ועם כל יום שעובר- החלום הזה נהיה פחות ופחות רלוונטי עבורי וחלומות אחרים תופסים יותר מקום.
אבל למה בחג השבועות האחרון, כשהאימהות עברו עם התינוקות החדשים והמתוקים שלהם בשער ה''ברוכים הבאים'' המרגש כל כך, היו לי דמעות בעיניים? גם אני יכולתי לאחוז תינוק רך בזרועותי ולעבור שם, אם הדברים לא היו מתגלגלים אחרת.
אולי מזל שעוד שנה שנתיים הביולוגיה תכריע- ולא יהיה מקום להתלבטות.
אהיה מוכרחה להגיד תודה על מה שיש. ויש לי הרבה מאד על מה להודות.

למעלה