"לוותר על הציפיות ועל המטרות"

0 אור 0

New member
"לוותר על הציפיות ועל המטרות"

דילמה למנחי טנטרה ובכלל. כל מי שתרגל טנטרה פעם, מכיר את הטקס - אנחנו מוותרים על התפיסות המוקדמות שלנו, על הציפיות על המטרות של מה שרצינו להשיג מהמפגש / מהסדנה, להיות כאן ועכשיו, לחוות ולהתמסר לחויה. זה לא טיפול, כי אין לו מטרה, אני לא נותן, אלא חווה יחד עם בן זוגי . אז רגע. עצור. אם ככה - למה לשלם כסף על מפגש? על מה אני משלם ואיך אדע אם זה כדאי? איך מתאמים ציפיות עם מנחה? הרי אין ציפיות? איך מנחה מתכנן סדנה או מפגש אישי? הרי אין מטרות? -- הניאו- טנטרה, כפי שידידנו שנטידווה קורא לה, נוגעת פעמים רבות בעולם של הרפואה המשלימה מצד אחד - וכך יש לה מטרות טיפוליות, בעולם של הטיפול הזוגי והאימון האישי מצד שני וכך יש בה ציפיות - מי שמגיע מצפה להשיג משהו מאד ספציפי באיכות החיים שלו, המטפל יוצר את המפגשים ומנחה לקראת המטרות האלו. אז איך הכל מסתדר יחד? אשמח גם לתובנות חכמות ומגובשות וגם לסתם שיתוף בלבטים אישיים בנושא

vali9

New member
הבנות לא כל כך חכמות אבל מלאות באמת .

יקרה ואהובה. אם לא היה לנו צורך לשחרר ציפיות לא היינו מעבירים את הטכס כפי שהוא . הנסיון לשיחרור מגיע מנוכחות של ציפיות בחיינו כמעט בכל רגע ורגע . אני מצפה שהשמש תזרח בכל בוקר . אני מצפה להתעורר בבוקר בבריאות טובה . אני מצפה שאוכל להכניס אויר לראותי ולהוציא אותו עוד כמה שנים .... אני מצפה . כל אחד מצפה , זה טבוע בנו , הציפייה מעוררת רצון שמעורר עשייה . כמו הפחד גם הציפיות , האם הן מנהלות אותנו ? או שאנו מנהלים אותן ? עד כדי יכולת לזהות את הציפייה ולהניח אותה בצד כאילו אמרנו : " אני מודעת לנוכחותך ציפייה אהובה אך אני פתוחה לכל אפשרות נוספת וכל הפתעה לא מתוכננת ולא צפוייה תתקבל באהבה ". טכס הסרת הבגדים מתמקד בדיוק במקום הזה . לקבל את מה שקורה מרגע לרגע ולהישאר ממוקד בבחירות שאני עושה . בכל רגע נתון אני יכולה לומר " די " או " עוד " הכל נכון והכל באהבה . כאשר אנחנו מודעים לציפיות שלנו , אנחנו ערים למתרחש ! אדם ער הוא אדם חופשי ! fake it fake it untill you make it כך טוען דר' קטארי, רופא הודי אשר הקים כ-600 מועדוני צחוק בהודו. אנשים המשתתפים במועדונים אלה נפגשים פעם בשבוע ועושים הכל על מנת להצחיק אחד את השני. לדבריו של דר' קטארי צחוק בריא לא רק לנפש אלא שצחוק בריא גם למערכות פיזיולוגיות בכלל ולמערכת החיסונית בפרט. כמו כן הוא טוען כי גם אם לא מצליחים לצחוק, יש לזייף צחוק כך שגופינו "יחשוב" שהוא צוחק והמערכות ישתפו פעולה. fake it fake it untill you make it מתאים גם כאן ! אנחנו משחררים ציפיות במילים עד שאולי יום אחד נוכל להיות ערים להם רגע אחרי רגע . באהבה ואלי.

0 אור 0

New member
תודה על השיתוף

וסתם קטע הזוי של חצות אני מציצה כמה פעמים ביום באתרים (לשחרר את העיניים מדברים אחרים שאני עושה במחשב) , כל פעם אני רואה את הכותרת שלך "הבנות לא חכמות ..." והפיוזים הפמיניסטים קופצים לרגע (ואני במוצהר לא ממש פמיניסטי לוחמנית - אוהבת מדי את הגברים) וגם מאז אנחנו בקורס אנחנו צוחקים על הציפיות של המיטות ...

vali9

New member
לא דיברתי על בנות , אלא על הבנה ....הבנות (-:

אור יקרה ! מאד שמחה שאת בקורס ולצחוק על חשבון הציפיות זה סממן רציני לבוגרי הדקה/דקיני ... כוונתי למקום של הבנה ולא למילה בנות , והבנה היא לא תמיד חכמה היא פשוט אסימון שנופל... אני בכלל לא פמיניסטית , אין צורך , יודעת בדיוק מי ומה אני ולא זקוקה להעדפה מתקנת , בכלל כשמתוודעים למי שאנחנו אין בעייה לקדש את האל הגברי ואין בעייה לפנק אותו ולחלוק אינטימיות, לומר "כן" ו-"עוד" ואפילו להיכנע במובן טנטרי - הכל מתוך עוצמה , אז בשביל מי טוב הפמיניזם ?! לאהוב את הדברים זו זכות ולא חובה (-: ואלי.

0 אור 0

New member
הבנתי ממי ../images/Emo13.gif

מהפעם הראשונה שקראתי את התגובה ובכל זאת הכותרת מושכת את העין (וזה טוב, כי חיוך זה תמיד דבר טוב)

ציפיות, כריות, תשלומים...

אור אהובה, במשפט "לוותר על ציפיות" אין אמת. בהחלט ישנן ציפיות כאשר את בוחרת לעשות משהו (במקרה הזה סדנת טנטרה), וזה נכון! הלא אם אין ציפיות, מדוע לעשות את זה דוקא ולא דבר אחר? מה שלא נכון - ועל כך אנו עובדים ע"פ תפיסת העולם הטנטרית - הוא האטצ'מנט לציפיות שלנו. אם אנחנו נשארים מקובעים לציפיות הללו, לא נפתחים לדברים אחרים ושונים, אזי אנו מפסידים הרבה תובנות ודברים נפלאים שהיקום מזמן לנו. לכן, על מה את משלמת? בדיוק על אותם דברים להם ציפית (בלי אטצ'מנט כמובן
) - על נסיון וידע, - על מקצועיות ויכולת, - על אינטגריטי ואחריות אישית, - על יכולת הובלה ומנהיגות, וכו' ובהחלט, גם אם את לא בהצמדות לציפיות הללו, את בהחלט בוחנת את המנחים והסדנה לאור אותם דברים, ואם את נתקלת במישהו לא רציני שלא מספק אותם כראוי, את מצביעה ברגליים. מסתדר???

0 אור 0

New member
תשובה נהדרת ../images/Emo13.gif../images/Emo140.gif

כרגיל , סידרתם לי את הראש עם מילים ברורות שמתחברות בדיוק לנקודה של הדילמה תודה אוהבת

למעלה