לוזינה-ממתק תפוזים/מטעמי עיראק

  • פותח הנושא r66
  • פורסם בתאריך

r66

New member
לוזינה-ממתק תפוזים/מטעמי עיראק

***לוזינה*** חומרים: 5 תפוזים בינוניים, רצוי בלי גרעינים 900 גרם סוכר (21/ 4 כוסות) 3/4 כפית הל טחון 1/2 1 כפית קינמון נייר פרגמנט לאפיה 1 כוס קוקוס טחון אופן ההכנה: 1. שוטפים את התפוזים במים ובסבון ומנגבים היטב. חותכים עם הקליפה לפלחים או לקוביות גדולות ומנקים מגרעינים. טוחנים את הפלחים על קליפתם במטחנת בשר. 2 שמים בסיר רחב בעל תחתית כבדה במיוחד, את התפוזים הטחונים. מוסיפים את הסוכר, ההל והקינמון, ומערבבים היטב. מבשלים על להבה בינונית כ- 30 דקות, ובוחשים לעיתים קרובות כדי שהתערובת לא תיחרך. 3. מנמיכים את הלהבה ככל האפשר. מבשלים כשעתיים נוספות לעיסה צמיגה ללא נוזלים, ובוחשים לעיתים קרובות. הלוזינה מוכנה כאשר בשעת הבחישה רואים בבירור את תחתית הסיר. 4. מרפדים תבנית בנייר פרגמנט ומפזרים מעליו מחצית מכמות הקוקוס. יוצקים את עיסת התפוזים, ושוטחים היטב. מפזרים מעל את יתרת הקוקוס. מצננים מעט וחותכים למעויינים. 5. שומרים במקרר לפחות חמש שעות לפני ההגשה
 
למעלה