לוחות גרפיים?

Dragonaut

New member
לוחות גרפיים?

היי,
לאחרונה התעורר אצלי הצורך בלוח כתיבה גרפי.
אני עובד בתחום הגיימינג, ומתחיל את דרכי בציור/שרטוט/רישום אלקטרוני (בסיום התהליך - השרטוטים ישמשו לתכנון ישויות שיהפכו לאובייקטים תלת מימדיים ויוכנסו למשחק).
מסקירה שערכתי על אתרי הקניות המוכרים בישראל, גיליתי שהנושא מכוסה בצורה חלקית ביותר.
מגוון הדגמים נראה דל בכל מקום, והמידע הטכני לגביהם חלקי, ולעיתים אף שגוי.
תהיתי לגבי הזמנת המוצר מארה"ב; היצע הדגמים עצום, המידע לגביהם מרובה, וסביר להניח שגם עם מחירי השילוח והמכס - העלות הכוללת תהיה דומה או נמוכה מהמחירים בארץ.
עם זאת, מעולם לא התעסקתי עם לוחות גרפיים משום סוג, ואיני יודע עם אילו בעיות אני עשוי להתמודד בשלבים כאלו או אחרים; אם אזמין מארה"ב, סביר כי לא תהיה לי כל אחריות על המכשיר.
בכל אופן - אשמח לשמוע את דעתם של אנשים עם ידע וניסיון בתחום.
האם הייתם מזמינים לוח גרפי מחו"ל, בהתחשב בנסיבות הנ"ל?
אם לא - האם מישהו יודע להמליץ לי על נקודת פתיחה טובה לגבי חיפוש דגמים בארץ?
תמיד אוכל להכין טבלה, לשלוף את הנתונים האמיתיים מאתרים בחו"ל ולבצע השוואה. אך מדובר בעבודה מיותרת, אם קיים מקור אמין לכך שטרם הצלחתי למצוא...

תודתי מראש.

לוחות גרפיים

היי Dragonaut
אני רכשתי לפני כמה שנים טובות את הלוח הגרפי הבא:
http://www.amazon.com/Wacom-Bamboo-Pen-and-Touch/dp/B002OOWC3S
האחריות הייתה חשובה עבורי, לכן רכשתי בארץ, מהיבואן הראשי של וואקום, רציתי משהו פשוט אבל איכותי שיעבוד עם תוכנות אדובי ובתקציב נמוך.
לא היה כמעט מידע בארץ על לוחות גרפיים. בזמנו הוא עלה לי 800 ש"ח, באמזון הוא יקר עד היום ועוד לפני משלוח לארץ (בסביבות 900 ש"ח) , למרות שעברו הרבה שנים (יכול להיות שהוא דגם מעודכן, אבל עדיין המחיר שלו בארץ כפי שנראה לי יותר זול, לבדיקתך) עד היום לא היה לי אפילו מקרה אחד שמצריך תיקון או בעיה, אפילו שיש חלקים חלופיים, למקרה של תקלה, לא השתמשתי בהם.
הוא עושה את העבודה ומבחינתי אין צורך ביותר מזה, המלצתי עליו לכל מי ששאל וכל מי שרכש היה מרוצה מאוד.
סביר להניח שיש היום טבלטים יותר מתקדמים בהרבה ואם יש לך תקציב לדעתי כדאי לך ללכת על סדרה כמו Wacom Cintiq שמשמשת גם כמסך טאצ' וגם כלוח,
בזמנו, לא היו מתחרים רציניים לוואקום, וגם היום למרות שיש מתחרים גדולים כמו אפל וסמסונג, , וואקום לעומתן וותיקה ואמינה בפיתוח לוחות גרפיים המיועדים לאיור
הפרמטרים החשובים הם :
1. תקציב
3. מהירות ורגישות העט
4. תדירות השימוש
5. צורך עיקרי
6. תוכנות איתן אתה עובד (פוטושופ, אפליקציות וכן הלאה)
לדעתי, אין מנוס מבדיקה מקיפה, במיוחד במידה והתקציב גבוה, אם התקציב נמוך, אז לך על הדגם הבסיסי שהזכרתי.

דניה30

New member
Wacom bambo

אני רכשתי לפני כשנה וחצי את הדגם הלפני אחרון שלהם דרך ביי אמריקה.... CTH-470

ההפרש במחיר היה כמעט חצי מבארץ... בזמנו זה עלה בארץ 650-750 ורכשתי אותו כולל משלוח ב 380 ש"ח והגיע עם שליח עד הבית.

מרוצה...
אני בחנתי את הפרמטרים שמתאימים לי דרך האתר שלהם, לפי התוכנות שאני עובדת עליהם...

אני בגדול ממליצה במכשירים חשמליים לא להתפשר ולהשקיע במוצר טוב.

בהצלחה

למעלה