לוחם אינדיאני מחפש את אמא

איזה כיף שבאת אמא של שחף

תודה!

משתפרת

New member
אני שמחה לקרוא שמה שניחשנו נכון,

שהדברים שצרמו לנו הם פרי הבנתה של הכתבת.
אגב, הלוחם הפרטי שלי מאד שמח להדגיש את החלק האינדיאני במוצאו

נכון, אין זו פעם ראשונה שהיא מתחזה לפסיכולוגית קלינית בהיותה

עובדת סוציאלית.
נתקלתי בכך גם בעבודתי בעבר כשהציגה עצמה כפסיכולוגית בפני עובדים במרפאתי, ואחר כך התברר שהיא עובדת סוציאלית והיתה מבוכה רבה. ולכן בחרתי לציין זו.
מעבר להטעיה החוזרת על עצמה, יש פה גם הבט משפטי פלילי. למטפל אסור להתחזות למטפל מסוג אחר, כי מטופלים עלולים לשגות ולחשוב שבאו לדיסצפלינה אחרת.
כמו שרופאי עור בעבר שהתחזו לפלסטיקאים הורשעו בפלילים, וכנ"ל עובדים סוציאלים ומרפאים בהבעה שהתחזו לפסיכולוגים ולפסיכיאטרים.
מסכימה עימך שנת החתול שכשהאם נכנסה לפורום לתקן טעויות של הכתבת לכאורה, היה עליה גם לתקן "טעות" זו.

fannyd

New member

התבלבלתי לגמרי, הרי רק כמה שורות למעלה חייכנית2 נזפה בי במילים אלה "ד"ר אורנה לוין היא פסיכולוגית רצינית ביותר ,בעבר [לפני כשנתיים]אירגנה יום עיון על אימוץ בחיפה שפירסמה גם פה בפורום, אולי היא קוראת מה שאת כותבת ודווקא מחייכת."

China8

New member
לוחם אינדיאני מחפש את אמא

http://goo.gl/zVkwIV
"מהרגע הראשון, סיפרו לו ההורים, הם אהבו אותו והתחברו אליו כאילו לא היה מאומץ. בגלל מראהו היה ברור שצריך לספר לו על מוצאו, "אבל הקדמתי אותם".
סיפור חמוץ מתוק על אימוץ "עם שלט" ולגדול בישראל.

פאני

היא פסיכותרפיסטית ותיקה,עוסי"ית בהכשרתה הבסיסית,בעניין זה התבלבלתי[לא סתם!!] גם תיקנתי.
אבל היא עדיין מטפלת וחוקרת רבת שנים ובאמת את הדוקטוראט שלה עשתה בנושא אימוץ.
צריך חוסר הבנה מוחלט כדי לא להבין שגם לילדים של מטפלים עלולים להיות רגשות קשים.צריך גם תמימות כדי לקחת במאה אחוזים של נכונות את כל הכתוב בכתבה.

fannyd

New member
ממש לא מטריד אותי מהי באמת

מטריד אותי הקלות הבלתי נסבלת של מריחות הן בדברים שמתפרסמים בתקשורת שמתיימרת להיות אמינה ורצינית כמו גם בעצם המקום הזה ודוגמאות לא חסר.

KallaGLP

New member
ההתחזות הזו אינה שונה מהמגמה שהודגמה בשרשור המחקרים

ובחלק מהשרשורים האחרונים האחרים כאן. לא חייבים לדייק, מותר להציג מצגי שווא, להביא השערות בתור עובדות, להציג מחקר משנות ה-90 על שבדיה הכולל את רומניה, פולין ועוד מדינות שאין מהן אימוצים לישראל כשווה ערך למחקר על אימוצים מרוסיה בשנת 2015, מחקר על ילדי אומנה ועל ילדים עם בעיות שלא ברור מהיכן אומצו כשווה ערך למחקר על כלל הילדים שאומצו מרוסיה, מחקר על בית ילדים אחד במוסקבה שמראש מאחסן ילדים בוגרים שהופנו לשם בגלל בעיות אלכוהוליזם של הוריהם כשווה ערך למחקר על כלל הילדים מאומצים מרוסיה וכו'. מותר להטעות, להתלהם, להשמיץ ולהכליל את כל הילדים, ליתר ביטחון, כדי לקדם את המטרה, כי הרי אם יש אג'נדה כל האמצעים כשרים. למי אכפת מהפרטים הקטנים, העיקר להוכיח שצודקים בכל מחיר, העיקר שזה משתלם. ואחר כך אותנו מאשימים בטמינת ראש בחול ובהתעלמות מהמציאות.

KallaGLP

New member
לא סתם אומרים שאלוהים נמצא בפרטים הקטנים.

חבל שחלק מהגולשים פה נוטים לשכוח את זה.

משתפרת

New member
סיפור אמיתי לגמרי

מה שחבל לי הוא שהורים מחכים עד שהילד שנתקל ביחס החברתי בא ושואל אם הם אימצו אותו. אני חושבת שחלק מהכעס ששחר חווה כנגד החברה הישראלית נבע מכך שהמידע על היותו ממוצא אינדיאני הגיע אחרי התקלויות, שהוא לא היה שם מהיום הראשון. אמנם בתחילת הכתבה כתוב שתמיד סיפרו לו, אך בראיון עם שחף הוא מתאר את הדברים אחרת.
הפרטים שקיבלנו, הישראלים שאימצנו בגוואטמלה לפני 15-25 שנה, מדויקים ואמינים. אפשר לבדוק אותם ולמצוא לפיהם את המשפחות הביולוגיות. אני מאמינה שגם העמותות שדאגו לחוקיות האימוץ סיפקו פרטים אמינים. מגד מצא חוקר פרטי באמצעות שליח חב"ד, אך יש כמה וכמה אנשים (בעיקר נשים) בגוואטמלה שמתמחים בבדיקת הפרטים שרשומים בתיק האימוץ ובמציאת המשפחות הביולוגיות. אותן נשים גם מארגנות מפגש ועוזרות בתרגום, וגם מהוות איזה גורם ממתן במפגש, הן אף מארגנות משלוחי מזון אם המשפחה המאמצת או אם המאומץ עצמו מעונינים בכך.
מאחר והאימוץ בגוואטמלה היה חוקי ובשקיפות אין פלא שהחוקר הפרטי מצא את המשפחה הביולוגית כל כך מהר.
גם במקרה הזה החיבור בין שחף לבין האחים למחצה מהיר ומשמעותי, היחס לאם הביולוגית טעון יותר. קראנו על התרחשויות כאלה בעבר, וכנראה זה טבעי. אני מקווה שההבנה של הקושי בו היתה האם נתונה תקל על שחף.

משתפרת

New member
תיקון: הבחור נקרא שחף, לא שחר

ובנוסף בכתבה מסופר שהבעל הנוכחי של האם הביולוגית עובד בקני סוף. באיזור אסקווינטלה מגדלים קני סוכר. יש מטעים ויש בתי חרושת לעיבוד שלהם. האם יכול להיות שהכתב טעה?

China8

New member
זה מדהים ולא מובן מאליו

ממש מדהים ולא מובן מאליו שמציאת ההורים הביולוגיים כה פשוטה, איזו מתנה ענקית עבור המאומצים החפצים בכך.
כל כך הרבה מאומצים אחרים ממקומות אחרים בעולם, שאומצו באופן חוקי גם הם, היו בודאי משתוקקים למצוא את הוריהם הביולוגיים בקלות כזו.
ולגבי קני הסוף, אני מניחה שהכתב טעה...

fatfat

New member
המשפט "הם אהבו אותו והתחברו אליו כאילו לא היה מאומץ" מקומם

אותי מאוד. משתמע ממנו שילדים שאומצו פחות אהובים... מתייחסים אליהם אחרת...

משתפרת

New member
לדעתי זו התנסחות של הכתב, לא של ההורים.

ביחוד כשמדובר באם שמתמחה בטיפול בתחום האימוץ. היא בוודאי רגישה יותר לדקויות של ההתנסחות. אם היה כותב שאהבו אותו והתחברו אליו כאילו נולד להם הייתי מאמינה ששמע זאת מההורים.

למעלה