לוחמות נ``מ ותותחנים

מעין א

New member
לוחמות נ``מ ותותחנים

אני רוצה להיות לוחמת בצה``ל וגם אלי התקשרו מהלישכה לדרג את תפקידי הלוחמה. דרגתי במקום הראשון נ``מ ובשני תותחנים. הייתי רוצה לקבל פרטים על לוחמת נ``מ (השירות, הקשיים, הנשק האישי ובכלל חויות ובמה כדאי לבחור-פטריוט, הוק או רמית). וגם פרטים על מפעילת משגר מנתץ, קשרית תותחנים ומשנה טכני.

טל עדתו

New member
על התפקידים בתותחנים לבנות

היי מעין! אני בידיוק במצבך - בטח נתראה ביום מיונים לתפקידי לחימה התנדובתיים - שיהיה המון בהצלחה. בקשר למערך הנ``מ לבנות - אני לא יודעת מה לענות לך , כי אני נמצאת בידיוק במצבך וכששאלתי פה בפורום על תפקידי נ``מ לבנות אף אחד לא ענה כנראה שאף אחד לא ממש יודע. (יש המון מידע על התפקידים של בנים בנ``מ באתרי אינטרנט אבל אין על תפקידי הבנות). בקשר ל 3 התפקידים האחרים שהזכרת: משנה טכני, קשרית חיל התותחנים ומפעילת משגר מנתץ - קודם כל המשותף לשלושתם זה שהם כולם קשורים לחייל אחד - חייל התותחנים. 3 התפקידים האלה נחשבים לתפקידים קרביים אצל בנות (למרות שאני חושבת שבתכל`ס זה נכון רק לאחד מהם אבל זו כבר דעתי האישית.! כל המידע שאני יכולה לתת לך על התפקידים האלה זה בידיוק המידע שמופיע בספרון קורסים ותפקידים למתגייסות שקיבלנו אותו עם המנילא. משנה טכני: ביצוע פעולות טכניות (חישוב נתונים, מדידות והצפנות). משך הכשרה:14 שבועות. קשרית חיל התותחנים: הפעלת מערכות קשר ואלחוט ומכשירי הצפנה. משך הכשרה:11 שבועות. מפעילת משגר מנתץ: שימוש במערכות הפעלה מתקדמות לצורך ביצוע תפקיד לחימה. משך הכשרה:13 שבועות. עוד דבר שמושתף לשלושת התפקידים האלה: יש אפשרות יציאה לקורס מקפקדים וקורס קצינות כמפקדת. יש חובה של אורך שירות של 30 חודש - קבע. יש מילואים עד גיל 30 או הורות אבל אל כל הבנות יוצאות למילואים. זהו, מקווה שעזרתי לך. נתראה במיונים. המון בהצלחה, טל. נ.ב - קחי בחשבון שבחלק מהתפקידים האלה את נמצאת בשטחים.

מעין א

New member
תודה לטל

תודה רבה על התשובה! איזה תפקיד הכי קרבי בעינייך בתותחנים? מפעילת משגר מנתץ לא?! בהצלחה גם לך! תעדכני אותי עם את מקבלת מיונים!

טל עדתו

New member
למעין!

התשובה לשאלתך: כן, לפי דעתי הכי קרבי זה מנתץ. אני אעדכן אותך מתי המיונים. תכתבי לי באימיל שלי -יש לי לספר לך כמה דברים [email protected] טל.

למעלה