לוחמים וקרבות רחוב

maaw2

New member
לוחמים וקרבות רחוב

מבחינה תאורתית,איך לדעתכם היה מתרחש עימות אפשרי בין לוחם עמידה קטן מימדים,חוזה אלדו לדוגמא(1.70 ס"מ) אל מול אדם שמימדיו מקבילים ל-HW,אך לא מיומן באומנויות לחימה?(לפחות לא באותה רמה).
והאם אתם מכירים מקרים כאלה שקרו?

elvis18

New member
אם מדברים על קרבות תחרותיים כאלו

תסתכל על כל הקרבות של הויס גרייסי מהראשון עד האחרון UFC1 - 4 , הוא תמיד היה יותר קטן ותמיד ניצח ... בעזרת טכניקה טובה וידע של לחימה כפי שהתבקש בזמנו . זה הדוגמא הכי טוב לטכניקה מול כוח שאני יכול לתת לך ..

אם נדבר על סיטואציית רחוב זה אחרת לחלוטין ,שמה הגישה היא אחרת לקרב והפעולות לא אותן פעולות , לדעתי מי שהוא לוחם MMA ברמה שאנחנו מדברים עלייה בUFC יכול לחסל כל אדם שהוא חסר מיומנות בשתי דקות ..בהגזמה. כל עוד מדובר על אחד על אחד , ולא רבים מול אחד , וכל עוד לא מעורב שמה נשק מסוג כלשהוא ..

כשיש רבים מול אחד או נשק ההכנה צריכה להיות שונה ללוחם ,העבודה היא שונה לחלוטין , ועם נשק , זה לא משנה מי אתה ,אם לשני יש נשק אתה בצרות צרורות .. לוקחים ובורחים ..
ואם אין ברירה אז זאת מלחמה לחיים ולמוות שהסיכויים של הלא חמוש קטנים ביותר ..

maaw2

New member
אני אסביר את עצמי שוב

הכוונה הייתה ללוחם עמידה קטן מימדים יחסית(לא משנה עם זה חוזה אלדו מ-ufc או מסאטו מ-k1) אל מול אדם גדול מימדים ללא ידע בא"ל או ידע בסיסי ביותר.
בכל מקרה לפי דעתי 2 דק' זה מוגזם לגמרי,זה המון זמן.

באסטר1

New member
2 דק' כי..

א' צריך לצמצם טווח בשביל לקחת לקרקע..אגרוף של מישהו ששוקל 64 ק''ג מול מישהו שהוא 100 לא בטוח ישפיע כמו שאם ה100 ק''ג יתן לך.
לכן יש לצמצם את הטווח וזה לא קורה בשניה..ברגע שצמצת גם בקרקע צריך המון כוח וטכניקה להכניע אדם שגדול ממך בהרבה ולכן 2 דק' זה זמן יחסית טוב

maaw2

New member
באסטר,התכוונתי ללוחם עמידה שלא יכוון לקרקע

בגלל זה טענתי ש-2דק' זה זמן ארוך יחסית.

cat food

New member
יש לך הרבה דרישות בשביל קרב רחוב

אתה רוצה שלבנאדם לא יהיה נשק חם כגון אקדח, סכין, לום, אבן.
אתה רוצה שלא יכוונו לקרקע.
השלב הבא זה לבקש שריקרדו אלמיידה יהיה השופט ויפריד במיקרה שאחד המתמודדים תופס את הגדר..

קרב רחוב זה קרב רחוב, וזה די אומר הכל. ברגע שיש סכין גם חוזה אלדו עלול למות. וכשיש את המילה עלול בקישור כזה, אז אין טעם בכלל.
ובגדול אלביס ענה די טוב לשאלתך לדעתי.

maaw2

New member
אין הרבה דרישות

הנוסחה היא אדם קטן ומיומן(בעמידה) מול אד גדול מימדים,זה כל הסיפור.

elvis18

New member
לגביי ההכנעות בקרקע ..

אם ניקח מצב סטרילי כמו בUFC הראשונים עם הויס גרייסי , הוא לא עבד עם כוח , זה כל ההבדל .. מה שהליו שינה מהקוסן ג'ודו זה בדיוק את זה ..

אם אתה עובד עם כוח , מישהו חזק ממך יכול להתנגד אבל אם אתה עובד עם טכניקה נכונה ומנוף מתאים , כוח כמו שאתה מדבר עליו לא דרוש לך..

כל הרעיון של הליו זה שהגרייסי ג'וג'יטסו שלו יהווה אופציה לקטנים עם טכניקה מול גדולים עם כוח ,על זה מבוססת כל השיטה של הליו ..וכל הטרנספורמציה הגאונית שהוא עשה מקוסן ג'ודו לגרייסי ג'וג'יטסו .

danielmo1

New member
לדעתי לוחם קטן מימדים

גובר על כל אדם גדול מימדים אך לא מנוסה באומנויות לחימה תוך פחות מדקה, כמובן שאדם כשרוני כמו חוזה אלדו

לוחמים קצת פחות מוכשרים עלולים להיתקל בסבך ארוך

HendrixLostSon

New member
מסכים ב-90%

לגבי השורה האחרונה,
גם לוחם פחות מוכשר לא יתקל בבעיות.

לדעתי לוחם במשקל 50-60 ק"ג שנלחם כבר כמה קרבות בזירה יכול לנצח כל אדם שאין לו מושג באומנויות לחימה ולא משנה מה המשקל שלו.

iziman

New member
הוא ואיזה צבא?

איך לוחם של 60 קילו יעשה משהוא נגד בן אדם ששוקל 100+ קילו על 190, ונגיד שהוא שיחק קצת פוטבול או התאבק בתיכון (יש מספיק אמריקאים כאלה).
אני מעריך שהלוחמים הטובים יצליחו בקלות, אבל ללוחם רגיל אין סיכוי.

moriarty

New member
כן

כל פעם שמגיע מתאמן חדש למועדון אומנויות לחימה, הוא בטוח שהוא ינצח בעזרת כוח. כל פעם הוא מתאכזב מחדש.

AmitNHB

New member
תגדיר לא מיומן.

אם מדובר על אדם ללא ניסיון וידע בכלל בלחימה, יהיה גדול ככל שיהיה, הוא יחטוף KO באגרוף אחד ולא צריך את חוזה אלדו בשביל זה. כנ"ל כל מה שקשור לחניקות ובריחים. אם אין לך מושג במה מדובר, אתה לא תבין מה קורה בכלל. אני זוכר שפעם שהתאמנתי הגיע מישהו גדול מימדים (מעל 100 ק"ג בשקט...) היה לו ניסיון בקארטה\תיאלנדי או אומנות אחרת של לחימה בעמידה אבל לא היה לו מושג ירוק על הרצפה וחנקתי אותו בלי יותר מידי בעיות ואני אפילו לא ברמה של white belt. זה רק מכמה אימוני קרקע פה ושם, סמינר אחד של רויס גרייסי ובושידו בחטיבה עם החבר'ה. אם אתה לא יודע מה אתה עושה, אתה פשוט לא יודע מה אתה עושה.

מצד שני, גודל משחק תפקיד חשוב מאוד כשאתה מתחיל לצבור קצת ידע וניסיון ומפצה על הפרשים גדולים בידע, ניסיון או טכניקה. אני זוכר 2 אנשים גדולי מימדים שהגיעו להתאמן (קארטה\תיאלנדי) ובהתחלה כמובן שלא היה להם מושג ולא הייתה לי בעיה איתם אבל אחרי שנה אחת של אימונים פתאום הם היו פותחים לי ת'שושה פשוט כי הם היו 15 ס"מ גבוהים ו 20 ק"ג גדולים ממני וזה מ ו ן . כמובן שעדין היו אנשים עם מספיק ניסיון\ידע "לגבור" עליהם למרות הפרשי הגודל (אני בסה"ך התאמנתי 3 שנים...) אבל הפואנטה היא שחוזה אלדו לא ינצח את ברנדון שאב בקרב רחוב.

udi102

New member
היפותטי -שאוב -אלדו -קרב רחוב

אני שם את הכסף על אלדו אני יגיד לך את האמת ,בחרת דוגמא לא מי יודע מה ,פשוט הKO מרוטוול עדיין יושב לי מעט בזכרון .

udi102

New member
אלדו הולך לו על הפיקה וכשרוטוול על הברכיים

הם אותו גובה ויתרון מהירות וכל דבר אחד חוץ מכוח הולך לאלדו

IamStalker

New member
מניסיון אישי

ברחוב , זמן,ומהירות וכח של מכה מקבלים התיחסות אחרת,
הכל עובד הרבה הרבה יותר מהר והרבה הרבה יותר חלש אלה אם אתה מנוסה מאוד בקרבות רחוב.

בזמן קרב רחוב זה לא משנה כמה יריבים יש לך, האדרנלין עובד בצורה אחרת גם למתגונן וגם לתוקף.

המצב האידיאלי זה אף פעם לא להגיע לקרקע לפחות אם אתה מתגונן אז אתה ואם אתה תוקף, אף פעם לא להגיע לקרקע כי ברחוב אף שופט לא יעצור את הקרב אם אני אכניס לך אצבעות לעיינים או אתן לך ביס ואוריד לך אצבע , לא MOUNT ולא מתר איגרופים הכי חזקים שלך לא יחליפו לך אצבע או עיין.

בנוסף בתור נתקף או התוקף אפילו אם הצד השני אינו יודע מה לעשות אבל האגרוף שלו שבר לך את האף או נכנס לך לגורגרת ולתפוח של העיין ובייצים אתה בצרה , לא משנה אם אתה GSP או אנדרסון סילבה.

ברחוב אין שופט ואין מגבלות כל דבר יכול להביא את הקרב לסוף, לא לשכוח שניסיון של קרבות רחוב הוא הרבה יותר משמעותי ברחוב וזירה זה זירה (יש שופט בטח יעצור את הקרב אם אתה תאבד את ההכרה).

אני בחיים לא עוצר במכה שמפילה בן אדם, חייב לסיים ועדיף אם איזה צליל יבש של כמה צלעות ולסת שבורה עדיף גם איזה דימום פנימי.

yair_bar

New member
מנהל
עוד נושא קטן של קרקע ברחוב

לעתים לגורם עמו אנו נלחמים יש חברים שעומדים בסמוך או עלולים לצוץ. כשאנחנו על הקרקע קשה לברוח והתנאים לרעתנו.

כשאנחנו בעמידה יותר קל באופן יחסי להתחמק.

בכלל, בעיניי, אם לא מדובר על סיטואציה של הצלת חיי אדם אחר שנמצא בסכנה - ברח. שיפרצו לך הביתה, שייגנבו מה שהם רוצים, שיישברו, שיהרסו, שיקללו (אם אתה חבר בפורום אתה כבר בטח רגיל), שיאיימו. לא מעניין

IamStalker

New member
אתה צריך להחליט מה מבחינתך זה ה.......סוף

אם אתה אומר שיפרצו שיקחו ועוד...
האם זה לא אומר שזה סכנת חיים שלך או של אישתך (חברה שלך זאק1
) או משהו אחר?

לדעתי התוקף אותי דינו מוות ולא מעיניין איפה כל עוד יש נגיע בי או באישתי או במשפחתי ללא רצונם בצורה פיזית זה אומר שיש צורך לחסל כוח עויין במקום ובעזרת הכלים שנמצאים בידך (אקדח , סכין - עדיף עלי, מקל וחול מפתחות חגורה ועוד.......)

yair_bar

New member
מנהל
מה זאת אומרת לדעתי?

לדעתי אין צורך שאני אעשה קניות ואנקה את הבית. אבל ירדן חושבת אחרת

למעלה