לוחמים פאגנים

laoch gaidhlig

New member
לוחמים פאגנים

בעקבות ההודעה של חולה הנפש ורוח הנסיך ארטוד וההתקפה שאני רואה בה אישית נגד לוחמים אני חייב להגיב. רבים מאיתנו בעיקר מהמסורות הקלטיות והנורדיות אך לא רק ,הם לוחמים אם בעבר או בהווה, המשרתים בכוחות הביטחון על מנת להגן על עצמנו,משפחתנו,והחברה בכללותה מפני מבקשי רעה . אנו גאים במעשנו ובעלי מקום של כבוד בקהילותינו האישית ורוצה להאמין שגם בחברה הכללית. קיומם של אנשים כמו אותו "נסיך" אופל רק מראה את הצורך באנשי מגן לוחמים sl'an agus beannachd

../images/Emo45.gif

גם אני עד ממש לא מזמן שירתתי כלוחם (גדוד 50 כבוד ועצמה), וגם עכשו - כאזרח משוחרר - אני מרגיש עדיין לוחם. אני תופש את מהות הלוחם כרחבה יותר מאותו האדם הטוחן שמירות ומחסומים, או מסתער על יעדים במלחמה. לוחם בעיני הוא אדם שבראש ובראשונה לוקח אחריות על חייו ועל חיי הסובבים אותו. האחריות הזאת יכולה להתבטא בשמירה פיסית על החיים, אבל גם בעיסוקי הנוכחי, כמחנך, אני מרגיש לוחם הנאבק ולוקח אחריות על דמות החברה ואיכות החיים בארץ. הלוחם גם לוקח את האחריות צעד אחד קדימה, ומעמיד את עצמו בנקודה הכי קשה, כדי להיטיב עם שאר החברה. מעבר לכך, הלוחם הוא אדם המונע ע"י רצון ברזל המאפשר לו להתגבר על כל המכשולים בדרך למטרתו. בנקודה הזאת, אני מוצא דמיון בין הלוחם לבין המכשף. גם בעיני יש כבוד בדמות הלוחם, וללא ספק יש מקום לארכיטיפ הלוחם בדרכי הרוחנית.

MetalSinagouge

New member
סתם שאלה שאין לי לאן לעלות..

זה יהיה נכון אם אומר שההבדל בין צורת הלחימה של העולם העתיק שונה לגמרי מצורת הלחימה כיום. ישנם תפקידים (לא קשורים ללחימה) שבלי אנשים שיבצעו אותם הלחימה בכלים החדישים שיש כיום תהיה חסרת תועלת. הדוגמא הראשונה שעולה לי לראש זה מודיעין לדוגמא. בנאדם יושב קילומטרים מרוחקים מהחזית ומסמן מקומות אסטרטגיים על צילום אוויר. לאחר כמה שעות הצילום אוויר הזה שוכב על הברך של הטייס בדרך להפצצה. השאלה שלי היא, האם יש קונצנזוס מודרני מקובל של אלה השייכים למסורת בה מלחמה נחשבת חשובה עד מקודשת (ספציפית המסורת הצפונית, אבל אני מניח שיש עוד הרבה דתות פאגאניות בהן יש דגש על מלחמה) שמעריך במידות שרירותיות עד כמה חשוב כל תפקיד ותפקיד ועד כמה הוא "יוערך" על ידי האלים. לדוגמא אם אא"לט, במסורת ההלניסטית לוחמה של קשתים (מרחוק, מן הסתם) נחשבה לנחותה יותר מלוחמה של חיילי "פנים אל פנים".

laoch gaidhlig

New member
תשובה של סינרכט

בסינרכט ("דרך האבות" בגיילית) לוחמים הם אלה העוסקים בלחימה עצמה במונחים מודרניים כל העמדות הקרביות,ח"יר ,שיריון,תותחנים,הנדסה,מודיעין קרבי,טייסים,לוחמי ים וכ'ו. כל מקצועות התומכי לחימה (חימוש,מודיעין וכ'ו) שייכים למעמד האומנים מעמד שהוא ברמה שווה ללוחמי השבט. ההבדל בין לוחם ללוחם יהיה אישי ולא מקצועי , לוחם אשר שרת בח"יר ועבר פעילות מבצעית מצומצמת יוערך פחות מלוחם שיריון אשר הישתתף בהרבה מבצעים והוא שועל קרבות ותיק .

neophile

New member
שאלה נוספת

בישראל ובשאר מדינות זה נפוץ שאנשי ביטחון עוברים לפוליטיקה בתור הצעד הבא בקריירה שלהם במובן מסויים זה דיי דומה למנהג הקדום יותר שבו לוחמים גם הפכו לזקני השבט("חברי מועצה"), למרות שבישראל זה בגדר ברירת מחדל... האם העובדה שאיש היה שועל קרבות ותיק מכשירה אותו באופן אוטומטי להיות "חבר מועצה" ?

neophile

New member
שאלה לגבי ביטחון ופוליטיקה

בישראל ובשאר מדינות זה נפוץ שאנשי ביטחון עוברים לפוליטיקה בתור הצעד הבא בקריירה שלהם במובן מסויים זה דיי דומה למנהג הקדום יותר שבו לוחמים גם הפכו לזקני השבט("חברי מועצה"), למרות שבישראל זה בגדר ברירת מחדל... האם העובדה שאיש היה שועל קרבות ותיק מכשירה אותו באופן אוטומטי להיות "חבר מועצה" ?

mb3inh

New member
אני חושב

שהמנהג הקדום לתת ללוחמים(למפקדים) חברות במועצת השבט היא נכונה. לרוב מי שבעל הכישורים לנהל צבא הוא בעל הכישורים לנהל מדינה.

אני לא מסכים

הצבא מתנהל על עקרונות של ציות, פעולה מיידית ותגובה חד-צדדית. מדינה, לעומת זאת, ראוי שתסגל לעצמה גם יכולות של בחינת המציאות, שיחה, משא ומתן, תהליכים ארוכי טווח והדדיים. ידע בטחוני הוא רקע אשר יועיל למנהיג (במיוחד בישראל), אבל לא מחייב המציאות. מצד שני, אדם שאין לו את התכונות הראויות שפרטתי מעלה, לא כשיר בעיני להיות מנהיג. מעבר לכך, למנהיג דרושות שליחות ורמת מוסר גבוהה, שאינן בהכרח מנת חלקו של הבטחוניסט. לעומת זאת, חשוב - כאקט של סולידריות לאומית - שמנהיג בישראל יהיה אחד ששירת בצה"ל.

laoch gaidhlig

New member
באופן כללי לא אבל ...

השבט בהחלט מונהג ע"י האצולה השיבטית המורכבת מהאצולה "המקודשת" ( "דרואידים" , אנשי משפט , רופאים ,משוררים וכ'ו.) ואצולה "חילונית" (לוחמים,אמנים,ראשי בתי האב ). לא כל לוחם הינו אציל , למרות שהוא בהחלט במעמד גבוה בין האנשים החופשיים. כל שבט ומנהגו לגבי ה"מלך",יש שבטים אשר המסורת שלהם יותר "מקודשת" ולכן ה"מלך" יהיה מבין האצולה ה"מקודשת". יש שבטים שהם יותר "לוחמניים",בהם ה"מלך" חייב להיות לוחם. ואני מכיר רק שבט אחד כיום שהמסורת שלו הינה "אומנית" כך שה"מלך" הוא אמן. (אבל אלה הם נדירים) אם אשתמש בשבט שלי ובעצמי בתור דוגמא , השבט שלי הוא בעל מסורת לוחמנית , ה"מלך" הוא לוחם ורוב האצולה החילונית גם. אני אישית לוחם ותיק ועם כל הצניעות בעל ניסיון קרבי רב, אבל אינני מבין האצולה אלה בדרגה הגבוה ביותר של האנשים החופשיים. אם מנהלי הפורום יאשרו זאת אני מוכן לכתוב מאמר רחב יותר על מבנה השבט (טואט בגיילית) והמעמדות בו.

neophile

New member
By Blood and By Deed?

כלומר האצולה היא גם על ידי דם(שושלת) וגם\ או על ידי מעשים?

laoch gaidhlig

New member
לא בידיוק

אם בימים עברו הסיכוי למעשים היה תלוי בעיקר ע"י דם (שושלת) לא כך כיום. מעשים ויכולת הם הקובעים אצולה,בן אצילים אידיוט לא יוכל להיות אציל גם הוא. כל אחד מאנשים החופשיים יוכל להפוך אציל ע"י שיפור עצמו במעשיו. ועדיין הורים בעלי מצב כלכלי רב יותר יוכלו לתת לילדיהם דחיפה חזקה יותר בחיים אשר יוביל ליכולת לעשות יותר וכך להיות במעמד טוב יותר בעצמם.

gwizard

New member
אשמח לשמוע !

אני בטוח שלאילן לא תהיה התנגדות למאמר, אבל גם אם כן, אשמח ללמוד וגם לפרסם באתר שלי.

למעלה