לוחמת בט"ש או כללי?

amazon

New member
לוחמת בט"ש או כללי?

התקבלתי לתפקיד לוחמת בט"ש ואין לי מושג מה זה בכלל ואם בכלל כראי לי להכנס לזה. אני צריכה ללכת לחתום על הצהרה שאני מסכימה לשרת כלוחמת מחר ואני לא יודעת מה לעשות. לחתום או לצאת מהתפקיד ואז כנראה אני הולכת לכלל צהלי.help!!

טל עדתו

New member
תלוי באופן השירות שאת רוצה...../images/Emo13.gif

אם את מחפשת אופי שירות של לוחמת אז תלכי על הלוחמת בט"ש... אם את לא מחפשת משהו כזה אז תלכי לכלל צה"לי ואז תהיי פקידה או משהו כזה. לוחמת בט``ש בגבולות של שלום: לוחמת חי``ר קל - לוחמת בחיל הנח``ל. משרתים בגבולות של שלום - במצרים וירדן. עושים טירונות 03 ולאחריו אימון מתקדם 05. מה שקצת מוזר לי הוא שאם התקבלת לזה סימן שהית ביום מיון...אם הית ביום מיון - היה הסבר מפורט על כל תפקיד לחימה - אז איך זה שאת לא יודעת את הפרטים האלה. אם יש לך עוד שאלות - תשאלי בכיף. טל. ד``א - אורך השירות של לוחמות נח``ל הוא אורך שירות של שנה ו9 חודשים - אורך שירות רגיל של בנות - אין בתפקיד הזה חתימת קבע כמו בשאר התפקידי לחימה (ששם חותמים על ארוך שירות של שנתיים וחצי)

טל עדתו

New member
עוד קצת מידע על לוחמת חי"ר קל נח"ל

= לוחמת בטחון שוטף בגבולות של שלום: בנח``ל -(חי``ר קל- ככה הגדירו לנו את זה ביום מיון וככה רשמו בדפים שחילקו לנו) יש רק פלוגה 1 שמעורבת -בנות ובנים זה לצד זה כאשר גם הבנים וגם הבנות מתפקדים כלוחמים ולוחמות לכל דבר. הפלוגה היא פלוגה מבצעית שמטרתה לבצע משימות בטחון שוטף בגבול ישראל מצרים. ההכשרה: את הטירונות - שהיא ברמת רובאי 03 הפלוגה תעבור במתקן אדם (שזה ליד ירושלים). בהמשך השנה ישנה אפשרות לקידום, קורס מפקדים/ות ואחריו יציאה לקורס קצינים/ות בבה``ד 1 - שזה אומר קק``צ חי``ר ממש! בשגרה: מה שקורה זה - קו, אימון, קו אימון, קו , אימון. כל כמה חודשים עושים ``קו`` - שזה להיות (במקרה שלנו) בגבול מצרים ואז עוברים שוב פעם לאימוון כמה חודשים... ואז שוב קו אימון- שזה בעקרון בכל יחידה ככה. וככה זה חוזר על עצמו עד אשר מחליטים לצאת לקורס פיקודי או שלא. מקווה שעזרתי, טל.

amazon

New member
תודה

תודה טל! עד שתקראי את המודעה זאת אני כבר בטח יהיה בתל השומר אז באמת תודה על המידע:) נראה לי שאני אנסה את זה ומקסימום אני יפרוש בטירונות...אפשר לפרוש בטירונות ,נכון?

למעלה