לוחץ וכבד לי

לוחץ וכבד לי

הי חברות קצת תיזכורת ( בשמירה משבוע 17 עקב הפחתת עובר משניים לאחד) היום בשבוע 23 עדין בשמירה אבל לא במיטה, בשמירה בבית יוצאת להביא את הילדה מהגן ומנסה לנוח כמה שאפשר. שאלותי: כבר משבוע 18 התחלתי להרגיש התקשויות בבטן תחתונה שנעלמים תוך מספר שניות ובזמן הליכה אני מרגישה שכבד לי ולוחץ כאילו יש לי איזה אבטיח שרוצה לצאת. מפחדת פחד מוות. בבדיקה לפני שבוע אצל הרופא הכל נראה תקין, אבל המחשבות הורגות אותי אגב הרופא לא בדק אותי ידנית רק אולטרסאונד על הבטן. מיטל

כה פעמים ביום זה קורה?

אם מעט, זה שכיח מאוד. אם השכיחות גבוהה, דווחי על כך לרופא המטפל. תחושת הכובד קשורה גם לכך שאת לרוב שוכבת, וזו תחוש סבירה, בעיני, אבל ספרי לרופאך.

efrati30

New member
היי מיטל

אני חושבת שכדאיי לגשת לרופא. לי בדיוק היה" סיפור "כמו שלך ובתחילה לא ייחסתי לזה חשיבות שבדיעבד לאחר שבועיים-שלוש כשעדיין לא יכלו לבצע מוניטור בגלל השבוע המוקדם (אני חושבת 20-21 ) הרופא בדק אותי באולט' ואגינלי ולצערי -מחיקה של 2.5 מ"מ . הרגשתי התקשויות של שניה -שתיים והיה עובר גם בשכיבה ובערך 5-6 פעמים ביום. אז לתשומת ליבך ברגע שיש תחושה לא טובה לגשת לרופא ולא להתמהמה-אין מה להפסיד, להיפך. בהצלה!!!

לגבי זה שכבד ולוחץ זה לא כזה מוזר

כי את באמת בשלב שמתחיל להיות כבד (מה גם שבגלל שאת נחה רוב הזמן ההבדל בזמן פעילות מאוד מורגש, כמו שאש"פ ציינה). עדיין, אני לא הייתי מזלזלת בתחושת הכובד הזו וגם לא בהתקשויות שאת מתארת. בשבועות כל כך מוקדמים לא נדיר שצירים אינם מורגשים במלוא ההיקף והעוצמה שלהם, לפחות כל עוד שהם לא ממש אפקטיביים. אני הייתי ניגשת שוב לרופא ומבקשת בדיקה ידנית + א"ס וגינלי (להתעקש על וגינלי!), ולנסות לעקוב בקפדנות אחרי ההתקשויות. תעשי לך יומן, ותרשמי לעצמך בכל פעם שזה קורה, באיזה תנוחה זה היה, כמה זמן זה נמשך ואיפה בדיוק את מרגישה את זה, ועם האינפורמציה הזו תבואי לרופא. בכל אופן, אם התדירות מתגברת - מייד למיון! מאחלת לך המשך שמירה משעממת לעוד הרבה שבועות.
עתליה

שלום לך

בקשר לצירים, אני לא הייתי לוקחת צ'אנס ובודקת שוב. בכל אופן אם זה לא עובר במנוחה תלכי מיד למיון. בהריון הקודם היו לי צירים משבוע 18 אך עם טיפול צמוד ואין ספור אישפוזים הגעתי לשבוע 39, אז לא להתייאש. את יכולה אולי קצת להרחיב לגביי הפחתת העובר שהיתה לך? באיזה שבוע, למה, ואיפה ומה קרה בעקבות הדילול. אני נמצאת בתחילת הריוני ואצרך גם לעבור דילול. לי הרופא אמר שזה ייעשה בערך בשבוע 12, בתל השומר. אני נמצאת בחרדה גדולה קראת הבאות ומחפשת כל מידע בנושא. תודה!

תודה חברות היום יש לי סקירה מאוחרת

אבקש מהרופא שיבדוק אותי וגינלי - אעדכן אותכן לגבי הדילול אז ככה: התחלתי בהריון שלישיה שדולל באופן ספונטני בשבוע 9. עד שבוע 18 המשכתי עם תאומים בשבוע 15 לאחד העוברים התגלה דליפת מי שפיר עד ירידה קיצונית של מיעוט מוחלט לכן הוחלט בשבוע 18 לדלל באופן יזום את העובר ולהמשיך בהריון תקין עם עובר אחד. את הדילול עשיתי בשבוע 18 שנחשב למאוחר מידי מה שמסכן אותי מצירים מוקדמים לכן אני בשמירה. שיהיה בהצלחה אשמח לענות לך על כל שאלה. תודה מיטל

ללי27

New member
מיטל של שי היקרה

הייתי בסרט שלך כרגע אני בשלבי הריון אחרונים האמת שהיה לי משהוא שמאד עזר לי בהמשך אתן לך קצת פרטים אבל שתדעי שזו הרגשה שמלווה את רוב הבנות אבל יש כאלה שקצת יותר חרדות וחושבות ניהיה בקשר בהמשך בהצלחה מחזקת אותך ללי

הי חברות - קצת עידכונים

ללי תודה רבה חברה, הרגעת אותי מאוד אשמח לקבל ממך עוד מידע. אז ככה היום עשיתי סקירה מאוחרת הבדיקה היתה תקינה יצאנו מאושרים ושמחים הרי מגיע לנו קצת נחת אחרי מה שעברנו. בבדיקה היתה רק בעיה אחת שלא נחשבת משמעותית - העובר היה קטן בשבועיים מגיל ההריון אבל מכיוון שהתחיל כהריון שלשיה והמשיך כתאומים עד שבוע 18 הפערים בגודל יתכנו. מה עוד שבהריון הקודם ילדתי בשבוע 37+1 תינוקת קטנה יחסית 2.100 ק"ג לכן לפי הממצאים וההיסטוריה יתכנו הפערים. ולגבי צוואר הרחם הבדיקה תקינה צוואר סגור וארוך. תודה לכולכן איתכן מיטל

ללי27

New member
מיטל של שי

היי חמודה שמחתי לשמוע שסוף סוף קצת נושמים לרווחה מקווה שמעכשיו רק בשורות כאלה תשמעו לגבי הגיל תמיד יש סטיות לכאן או לכאן כך שאין כל כך מה לדאוג בכל אופן אכתוב לך עוד יום טוב ללי

למעלה