לוח גרפי

לוח גרפי

המממ אני חושבת לקנות אחד של WACOM (?) שמעתי שזו החברה המובילה, אבל יש לי כמה שאלות לפני כן איזה גודל עדיף? A4? A5? במה אתם משתתפים? ומה סביבות המחירים של כל אחד? אתם מרוצים ממנו?
 

Hamsta

New member
אז ככה:

Volito - הכי פשוט שיש, הכי פחות רגישות ללחץ, בלי מחק, בא בגודל אחד. Graphire - כרגע 4 הכי חדש, ההבדלים מהישנים יותר זניחים, עם את מוצאת משומש (אני משתמש עם הראשון, ולא הייתי מחליף ל4, אלא לintuos) עט זה מגיע עם מחק, ובערך אותה רגישות כמו volito. Intous - הכי נפוץ בשימוש מקצועי, 3 זה הכי חדש, עם תוספות של מקשים למיניהם על הלוח, יש הרבה שעובדים עם הישנים, אבל שמעתי גם שיש הבדל משמעותי. עט זו בעלת רגישות גבוהה יותר מהעטים הקודמות, מסוגלות ל"קרוא" את זווית השכיבה של העט Tilt ובאה עם חודים להחלפה. אפשר גם לקנות עטים עם תחושה חלופית. Cintiq - הלוח הכי יקר, משלב את כל היתרונות של האינטואוס עם מסך נגיעה. עם את יכולה לקנות אותו, התינשאי לי?
pen partner - קטן מדי לציור, אני חושב שהוא בעיקר פחות בעייתי על היד מעכבר. בקשר לגודל - הכלל הוא בד"כ לעבוד עם הכי גדול שנוח לך, ככל שהלוח גדול יותר, תרגום התנועה למסך יהיה נכון יותר. ואני לא עובד בוואקום
 

Hamsta

New member
תתעלם מ...

הקטע הזה שאני מתייחס אליך כבחורה <_< >_> <_<
 

scalla

New member
תבדקי במאמרים...

כתבי אחד שהוא די מפורט (אם כי דורש שני עידכונים זניחים). מעבר לזה, אני חושב שכדאי שקודם תדעי לאן את מתקבלת אם בכלל, כי אם את הולכת לתעשייתי סבירות גדולה שהייתי מוריד את האינטוס מהפרק ואפילו A4 נראה פתאום לוח ענקי. גם יש את המימד של התחביב, כמה "קשה" את לוקחת אותו ולאילו כיוונים.
 
המממ

לתעשייתי לא ניגשתי בסוף ואני רוצה לוח בלי קשר לקבלה לאוניברסיטה, היה לי אחד של אייפטק שלא עובד כבר הרבה זמן ואני רוצה לחזור לזה עם אחד חדש. תודה רבה =]
 

scalla

New member
באיזה סגנון ציור את יותר מציירת?...

באילו גדלים את מציירת בדרך כלל במציאות (כאילו מה יותר נוח לך)? וכמה מקום פנוי יש לך על השולחן?
 

j i m m y

New member
פיטר, אז ככה

גודל המדיה שאת מציירת בה לא קשורה לגודל הWACOM שאת צריכה, אלא לגודל המקום שיש לך להשתמש בו. אם יש לך שולחן מחשב בגודל סטנדרטי, אז סביר להניח שגודל A6 - A5 יהיה לך מעל ומעבר.
 

scalla

New member
מאוד לא מסכים...

יש קשר הדוק בין הגדלים שמציירים בהם במציאות לנוחות של גודל הואקום. כאלה שרגילים לצייר על גדלים של מינימום חצי גיליון ורגילים לתנועות יד גדולות ופחות לתזוזות עדינות, יסבלו מלצייר בטאבלט A5 וA6 זה לא יהיה פרקטי בעליל מבחינתם. אגב, עוד פקטור חשוב, זה גודל המסך ביחס לטאבלט.
 

Hamsta

New member
אני דווקא מסכים עם ג'ימי

גם כאלו שרגילים לשרבט בקטן יסבלו עם a5 כשכל תזוזה של העט תיצור קו על חצי מהמסך.
 
למעלה