לוח הטלוויזיה

ליטל ו

New member
עכשיו בנשיונל ג'אוגרפיק

תכנית לא משהו על אנשים שמשנים ג'נדר בתרבויות שונות. (תודה אדם וקט
)

סדרה ב"יס פלוס" שמדברת על משחקי

מגדר שודרה היום. לפחות הפרק הראשון. קוראים לה 'בן או בת'. התיאור של yes לתכנית היא: סדרה תעודית שהיא בעצם ניסוי בשאלת המגדר. ארבעה גברים וארבע נשים לקחו על עצמם את האתגר, להפוך לתקופה מוגבלת לבן/בת המין השני, במטרה לגלות כיצד מתנהג וחושב בן המין השני. בריטניה 2001. בסדרה ערכו סינונים וכל מי שהובחן כאדם אשר לא שלם עם זהותו המגדרית נפל מהתכנית, אני לא בטוח ממש למה, כנראה בגלל שהמטרה של התכנית היא לבדוק איך אנשים השלמים עם זהותם המגדרית מתפקדים כבן או בת המין השני. לקחו אותם לסדנת תיאטרון כדי לבדוק את כושר האילתור שלהם, עשו להם מייק אובר מוחלט. אותי ספציפית נורא מעניין איך יתנהג הגבר ההומו בחבורה
בכל מקרה, לקחו גם חבורת נשים ועשו להם מייק אובר לגברים. בכל מקרה, אני לא יודע מתי הפרק הבא. יכול מאוד להיות שזה משודר ברצועת הדוקו שלהם. היום משודר סרט תיעודי בשם "ילדות גאה" שמנסה לבחון את השפעת הזהות המינית של ההורים(הומוסקסואלים ולסביות) על ילדיהם. הסרט ישודר בשעה 20:30...

ברוך שעשני בן +YES שלישי 21:55

וגם למחרת בבוקר. חשק שני, עוקב אחר מספר F2M באנגליה כולל את סטיבן וויטל (וכנראה תמונות מחדר הניתוח) תהנו...

ליטל ו

New member
טי רקס

זה און-טופיק? כי אם כן - יום רביעי, 02:00 בלילה, VH-1, הלהיטים הגדולים.

Lizz

New member
נשמע מעניין.

איזה זין שאין לי לווין. (איזה לווין שאין לי.. לא משנה כרגע)

ק ל א ו

New member
ראיתי את זה פעם

מזמן כשהיה לי לווין (הו אני זוכר את הימים הרחוקים האלה כשלא הייתה לי עבודה וישבתי כל הלילה מול מיליון הערוצים האלה)(לא משנה) אני זוכר רק קטע אחד (כי הוא נורא הצחיק אותי): שתי הבחורות, מחופשות לגברים (ביגוד, שפת גוף, שפמים), נכנסות לבר מלא גברים מזילי ריר ומתערות בקהל. בתום הערב שואלים יוצרי הסדרה את הגברברים האם הן הצליחו לעבוד עליהם ואחד כזה: "אממ, אני לא יודע, הם נראו מוזר, חשבתי שהם לסביות" האהא. וחוץ מזה אני זוכר כלום, כנראה לא היה שום דבר שווה לזכור. בכל מקרה, ההיסטוריה חוזרת והשידורים הם מעגליים. "איזה זין שאין לי לווין".

ליטל ו

New member
באמת שלא הפסד גדול

זה לא היה נורא מעמיק או מרתק. קצת ברוח "תראו את התרבות המוזרה ההיא" של חקר שבטים נשיונל-גאוגרפי, או לייתר דיוק - אנגלי לפני 100 שנה.

Lizz

New member
לוח הטלוויזיה

שרשור: שידורים שמעניינים אותנו בטלוויזיה, משהו ברדיו, אירועים השבוע? שרשרו לכאן.

"בקריאה ראשונה" על "חצוצרה"

התכנית "בקריאה ראשונה" שתשודר בשבת הבאה, תוקדש לספר "חצוצרה", מאת ג'קי קיי, ולטרנסקסואליות וזהות מגדר בלתי נורמטיבית. "חצוצרה" הוא סיפורו של ג'וס מודי, נגן חצוצרה ידוע, שאחרי מותו מתגלה שהיה נקבה, עובדה שהייתה ידועה לאשתו בלבד. הסיפור, המעלה שאלות הקשורות בזהות מגדר בצורה רגישה, עדינה ומרגשת, מבוסס על מקרה אמיתי, זה של נגן הג'ז בילי טיפטון. בתוכנית, בהנחיית אבירמה גולן, משתתפים ד"ר אילנה ברגר, המחזאי רוני אלמוג ושפחתכם הנאמנה. כאמור, "בקריאה ראשונה" תשודר בשבת הבאה, 15 בפברואר, בשעה 11:30 בבוקר, בערוץ 2. נורה

"בקריאה ראשונה" - תוספת

ועוד תוספת חשובה. לא כל התכנית תסוב על "חצוצרה". אילנה ברגר תדבר על הספר "אנימה - אני מה?", ורוני אלמוג ידבר על החווייה הטרנסג`נדרית. פשוט, הראיונות נערכו בנפרד, ורק הבוקר העמידו אותי על חלוקת העבודה. נורה

ק ל א ו

New member
בקריאה ראשונה

אמנם לא התעוררתי בזמן לצפות בזה, אבל אמא שלי צפתה. אמא: הייתה בבוקר התכנית הזאת עם הספרים, על טרנס.. קלאו: טרנסקסואליות אמא: כן, היה שם אחד.. קלאו: אחת אמא: היתה שם אחת שדיבר, דיברה, על ספר בשם "חצוצרה" וסיפר.. קלאו: סיפרה! במיוחד בילבל את אמא שלי הסיפור על כך שילדייך עדיין קוראים לך "אבא". אמרתי לה שזה כמו שאני לא אתחיל לקרוא לה בשמה הפרטי לאחר שכל חיי קראתי לה "אמא" (סתם בשביל הרעיון, הייתי קורא לה איך שהיא רוצה) אני משער שאת עבורם "נורה" יותר מ"אמא" ו"אבא" יותר מ"נורה". בכל אופן, זה סיפק פתח טוב לדבר לראשונה על טרנסקסואליות. אז לא ראיתי את התכנית ואני גם לא כזה תולעת ספרים, אבל הנה, שימח. אז תודה.

לבחון את גבולות עולם המושגים

תודה רבה לך, קלאו. רק הבהרה קטנה. משנשאלתי איך קורא לי הבן שלי, אמרתי שהוא פונה אליי בשם נורה, אבל כשהוא מדבר עם אחותו עלי הם קוראים לי אבא. הסברתי שהשינוי שעברתי אינו משפיע על העובדה שאני אבא של ילדיי. הייתי אבא ועדיין אני ממשיכה להיות אבא, כפי שדאגתי לשדר להם מהרגע הראשון. ברור לי שלאנשים מסוימים עשוי להיות קושי להסתגל לרעיון שאישה יכולה להיות אבא. זה טיבה של טרנסקסואליות, שהיא מעמידה את מי שאינם טרנסקסואלים מול הצורך לבחון את גבולות עולם המושגים שלהם, ולהווכח בארעיותן של תפיסות והגדרות שמקודם חשבו אותן לאמיתות יציבות ומובנות מאליהן. יש מי שמצליחים להתמודד עם זאת, ויש שעבורם המשימה קשה מדי. בכל זאת לא מדובר בעניין קל ערך, ואני מקווה שאמא שלך תעמוד באתגר. בכל מקרה, אני שמחה שהואלתי במשהו. אם אוכל לסייע עוד בעתיד - אל תהסס ליצור קשר. נורה

גיל494

New member
אהבתי מאוד

זה היה נהדר!
ממש נהנתי (למרות שאת מה שאמרת שם כבר פירסמת והסברת בפורומים....) במיוחד היה טוב הקטע עם רוני אלמוג. יש למישהו את השיר שהוא הקריא?
קיצר, אחלה הופעה!

Lizz

New member
הגדרה מעולה.

כמו שאני עדיין החברה של החברה שלי :) דרך אגב - לצערי הרב פספסתי את התכנית. מישהו/מישהי פה הקליטו במקרה?

יסמין 28

New member
יהיה לזה שידור חוזר

ביום חמישי אם אני לא טועה. התכנית היתה טובה אם כי לקתה באותה בעיה שתמיד יש בתכניות האלה: היא היתה ברמה מאד בסיסית כלומר, כמו שגיל אמר, בעצם לא חידשה למי שמתעניין ומבין בנושא. אני בטוחה, אבל, שלמי שלא מכיר התכנית הזאת היתה התחלה מצויינת. ובשביל זה הרי התכניות האלה קיימות, נכון? לא בשביל אלה שכבר מכירים ויודעים אלא בשביל אלה שאולי לא מכירים, אולי נרתעים מהנושא, אולי יפיקו תועלת מההסברה.

DarlingAdam

New member
מתי בדיוק?

אני מחפש בעיתון, ולא מוצא. ערוץ 2? יש למישהו/מישהי שעה?

למעלה