לוח השנה הוויקאני

לוח השנה הוויקאני

בכל אופן, היום נתנו לי במתנה לוח שנה שקנו לי בארה"ב - "Llewellyn´s Witch´s Calendar 2002". מאוד שמחתי לקבל לוח שנה של מכשפות, אבל התאכזבתי לגלות שאצלם כל מכשפה היא כמובן וויקאנית... בכל אופן, ברגע שפתחתי את לוח השנה האכזבה שלי מהוויקאניות של הלוח נעלמה לחלוטין... זה לוח יפייפה, כאשר בכל חודש יש מאמר שקשור אליו (בינואר, למשל, יש מאמר על הקשר של פאגאניזם לחג המולד), וגם על הלוח עצמו מפוזרים בין הימים כל מיני טיפים, כמו איך לגרום לקמיע (Talisman) להיות יותר חזק, וכו´. על כל יום בלוח רשום את הכוכב שלו, את הצבע שלו, וכל מיני מיקומים אחרים של פלנטות שאני ממש לא מבינה בהם. על הלוח רשומים גם דברים כמו: ימי הולדת ומוות של אנשים פאגאנים, אירועים חשובים לקהילת המכשפות (כל מיני פריצות דרך, כמו עלייה לאוויר של תוכנית רדיו על כישוף), מצב הירח, חגים פאגאניים (לא רק וויקאנים!), ימים שטובים לשתילה ולקצירה, ועוד הרבה!!! להוסיף על ההתלהבות שלי, גיליתי שהלוח לא מורכב רק מ-12 חודשי השנה. בסוף הלוח ישנם עוד דפים עם מאמרים שעוסקים בכל מיני נושאים, כמו מאמר על טקסים, מאמר על מכשפות סוליטריות, שמות מאגיים, האם כדאי ללמוד ממורה ועוד הרבה מאוד מאמרים - 12 במספר. אם נוסיף עוד את 12 המאמרים שעוסקים בחודשי השנה, אנחנו מקבלים רשימה מאוד מכובדת של 24 מאמרים! בקיצור, אני מניחה שהבנתם שאני מאוד מתלהבת מהלוח שנה הזה

כן תסרקי בבקשה

יש לנו מחסור במידע הזה. למשל על חגים ודברים כאלה בדיוק שתיארת כרגע.

לגביי החגים,

שמתי לב שהלוח הוא ממש פוליטקלי קורקט, ומצויינים בו כל החגים של רוב הדתות (חגים יהודים, וויקאנים/פאגאנים, קלטים/דוראידים, מוסלמים ונוצרים). בנוגע ללסרוק את המאמרים - אני יכולה לסרוק רק את המאמרים הקטנים יותר, בגלל שהדף של הלוח שנה יותר גדול מה-A4 הסטנדרטי. אבל אולי אני אארגן איזו קומבינה.. לגביי המחסור במידע על החגים - בכל ספר וויקאני יש עצות איך לחגוג את החג. אני מניחה שלקראת החג הבא אנשים יפרסמו מאמרים על איך הם חוגגים אתהחגים. אני לא כל כך מתחברת אל החגים הפאגאנים, ודווקא אוהבת מאוד לחגוג את החגים היהודים (כבלי המסורת...
). אגב, לפי הלוח שנה היום זה היום הולדת של המשורר הסקוטי - רוברט בורנס.

למעלה