תסבירו לי דבר אחד בקשר להפגנה!
איך זה שכל הזמן מדברים על ההפגנה ושהחירשים דורשים מהממשלה כל מיני דברים, חלק מהם מוצדקים יותר וחלק קצת פחות מוצדקים, למשל, יותר שעות תרגום לשפת סימנים, סיוע כספי במימון ציוד עזר ומכשירי שמיעה, כתוביות בטלויזיה, קצבאות ילדים, שיקום רב פעמי, וכו´, דורשים גם "קיום קורסים במוסדות להשכלה גבוהה, בתי ספר ויחסי ציבור בשביל שתהיה מודעות לנושא החירשים" וכן "אפליה מתקנת לחירשים בפסיכומטרי ובקבלה למוסדות השכלה גבוהה" כל זה מצאתי מרשימת הדרישות של החירשים שמופיעה למטה, אבל מה עם חינוך, יותר כסף לילדים חירשים בגנים ובכיתות ראשונות בבתי ספר, חלק מהאנשים שכותבים בפורומי החירשים הם כיום בני 20-30 וכותבים עברית בצורה מזעזעת שאני לא מסוגל להבינה בכלל, אולי זאת טעות לשלוח ילדים חירשים לחינוך מיוחד או לחינוך משולב עם חירשים אחרים. אותי רצו לשלוח בגיל 6 לחינוך מיוחד ואמא שלי לא הסכימה והתעקשה שאלך ללמוד בכיתה רגילה עם שומעים, בסוף הלכתי ליסודי רגיל, חטיבה רגילה, תיכון רגיל, החברים היחידים שהכרתי היו שומעים, השתלבתי יפה, הציונים שלי היו ממוצעים ואפילו גבוהים, לא היו לי קשיים מיוחדים בבית ספר. אני זוכר שהיה לי קצת קשה להתרגל לבית ספר בכיתה א´, אבל בשנים המאוחרות יותר הסתדרתי לגמרי בלי בעיות, כל החומר הרלוונטי הרי כבר ערוך ומוכן ולעתים אפילו מוסבר יותר טוב בספרים. וזה נושא נוסף שכדאי להעלות, סיוע בהשגת חומר לימודים לתלמידים חירשים, כדי שיוכלו ללמוד טוב יותר ולהיות ברמה טובה יותר.