לוח משנה ביחידת דיור

yokei

New member
לוח משנה ביחידת דיור

לחשמלאים שלום. אני משפץ מרתף של בית והופך אותו ליחידת מגורים. ברצוני לבנות לוח חשמל משני ליחידה ואני נתקל בבעיה. הראשי של הבית הוא 25 אמפר, ההגנה בלוח הראשי על הקו ליחידה הוא 20 אמפר. מכוון שכך אין לי בררה אלא לשים את ההגנה הראשית של לוח המשנה של היחידה על 16 אמפר, מה שמשאיר לי אפשרות רק למעגלי כח של 10 אמפר שזה ממש מעט. אין אפשרות להגדיל את החיבור של הבית. שאלתי היא: האם ניתן באיזה שהיא צורה שגם מעגלי הכח יהיו כמו ההגנה הראשית 16 אמפר (כמו ששכנים שלי עשו ביחידה שלהם) ואיך אפשר לשמור על עקרון הסלקטביות במקרה הזה? בדונייבסקי לא מצאתי התייחסות ספציפית לענין. בתודה מראש.

מאגר

New member
פתרון לבעיתך לא תמצא בספרים אלא

אך ורק בניסיון המקרה כזה יש להעביר למרתף קו זינה מהלוח הראשי מהיציאה של הנתיך הראשי ולא מאחרי הפחת עד לקופסאת החיבורים שבמרתף להתקין עליה לוח משנה ולנתק את הזינה הישנה למרתף. משם העבודה כבר קלה ונוחה בהצלחה אם אתה אכן חשמלאי מוסמך כפי שכתבתה בכרטיסה האישי מה שלא כל כך ניראה לי לפי שאלתך ואם אני טועה איתך הסליחה. וא יש לך שאלות נוספות אתה מוזמן ליצור איתי קשר ישירות.

רז חשמל

New member
לוח משנה

במצב כזה אפשר להזין את הלוח ישירות מהח"א הראשי3X25A עם כבל 5X6 ובלוח משנה לתת פחת 4X25A או לתת יציאה מהפחת הראשי בכבל 5X6 ובלוח משנה לתת מפ"ז 3X32A (ללא הגנות) או ח"א 3X20A . הרעיון הוא שח"א 3X25A מתאים להגן על כבל 5X6 .

למעלה