לוח משנה.

• פותח הנושא yokei
  • פורסם בתאריך

yokei

New member
לוח משנה.

תודה רבה ליועצים. טוב לדעת שיש עוד אנשים נחמדים שאוהבים לעזור. קיבלתי את העצה של מאגר כנראה מה שנעשה בסוף זה שנחבר את יחידת הדיור כצרכן 20 אמפר בלוח הראשי. הזנה ליחידה ע"י כבל הזנה ירוק 2.5 ממ"ר חד פאזי. הגנה ראשית בלוח המשנה תהיה 16 אמפר ומעגלי כח 10 אמפר ותאורה 10/6 אמפר. צריך להסתפק במה שיש. שאלותי הם: 1. האם אני יכול לשים פחת בלוח המשנה, והאם אין בעיה לשלב פחת משני בלוח משנה בבית אם פחת ראשי והאם הפחתים לא יבטלו אחד את השני?. 2.האם לא כדאי לקחת כבל 4 ממ"ר ירוק חד פאזי בשביל התרחבות עתידית? 3. האם להסתפק בהארקה הראשית של הבית (חיבור לצינור מים מתכתי) או להוסיף התחברות לאדמה בלוח המשנה (אלקטרודה). סליחה על ריבוי השאלות . בתודה מראש. זהר

asher40

New member
לוח משנה - תגובה

שלום לך , עקבתי אחר השאלה הקודמת ואחר התשובות שקיבלת ,יש לי מס' הערות : ראשית ,אם הינך מתקין לוח משנה 20A ,תחת ראשי של 25A המשרת בית בנפרד ,הרי שצפויות לך בעיות של עומס. דבר שני ,אם הינך מתקין לוח משנה של 20A ,עליך לפרוס קו ראשי של 4*3 ממ"ר מסוג XLPE. בלוח הראשי ההגנה על הקו הראשי תהיה 20*1 A (מאמ"ת) ובלוח המשנה אתה יכול להתקין מנתק חד פאזי 20*1 A . כמובן שרצוי שיהיה פחת חד פאזי נפרד (אך עליך לדעת כיצד לחבר את הקו הראשי ,ע"מ לא להקפיץ את הפחת בלוח הראשי) ,פשוט להכנס בכניסה לפחת עם האפס וביציאת המאמ"ת הראשי עם הפזה. לגבי הארקה ,אני מבין שהינך חשמלאי מוסמך אז ,עליך לדעת כי עליך לבדוק את טיב ההארקה ע"י "לופ טסטר",במידה והנתונים אינם מספקים עליך לשפרה. מקווה שעזרתי , אשר.

רשר

Well-known member
מנהל
אתה חייב פחת ביחידה הקטנה

גם בגלל החוק אבל בעיקר כדי שלא ילכו ליחידה הגדולה בשביל להרים אותו. בכל מקרה מחברים את המאמ"ת 20A אחרי הראשי ולפני הפחת ושוב כדי שהיחידה הקטנה לא תפעיל את הפחת של הגדולה. כדאי זה מותנה בזמינות ההחלפה בעתיד, אם יהיה קל להחליף כבל שים עכשיו קטן , ולא שים גדול ורצוי כבר 6 ממ"ר לנתיך 25A . הארקות: לכל מבנה צריך הארקה משלו, המבנה הקטן חייב הארקת יסוד ופס השוואת פוטנציאלים.

למעלה