לוכד חתולים

etype1

New member
לוכד חתולים

אז הופנתי אךיכם בקשר לעזרה במציאת לוכד חתולים
אנחנו עוברים בימים הקורבים דירה ואני זקוק ללוכד חתולים.
כל הצעתי שקיבלתי היתה על 600 ש"ח ללכידת 3 חתולים ביתיים.
הבנתי שכאן אולי יש אנשים שהם לוכדים חובבניים שיכולים לעזור בפחות כסף.
האם יש כאן מישהו שיוכל לעזור?
תודה

דרורפפ

New member
מה מטרת הלכידה?

שלום, האם מותר לי להתעניין לשם מה אתה לוכד את החתולים, ולמי החתולים הללו שייכים?

etype1

New member
מעבר דירה

אלו 3 חתולים שלנו שגדלים בבית ולא נצליח לתפוס להכניס לכלוב מעבר

ארמורגם

New member
לוכד לחתולים ביתיים?

אתם לא מצליחים להכניס את החתולים שלכם לכלובים?

etype1

New member
בינגו

מחפשים מישהו עם קצת יותר נסיון שיוכל לעזור בלכידה
3 כלובים כבר יש. רק לתפוס אותם ולהכניס לכלובים שיעברו איתנו דירה.
אלו 3 חתולים ביתיים

ארמורגם

New member
אני מבין

סליחה אם השאלות לא במקום, אבל זה מעניין אותי.
מה האופי של החתולים? האם הם תוקפים אתכם? האם אתם מפחדים מהם?
האם הם מסורסים?
איך אתם לוקחים אותם לוטרינר?

אני מנסה להבין איך מגיעים למצב בו לא מצליחים להכניס חתול בייתי לכלוב.

נ.ב. באיזו עיר אתם גרים?

etype1

New member
אז ככה

אחד ככל הנראה נצליח לבד
השני הגיע אלינו גור והיה מאוד חברותי. עקב מחלה שהיה צריך תרופות החליט שאנחנו מפחידים ועכשיו הוא מראה עצמו רק כשרוצה וכשזרים מגיעים הוא מתחבא מתחת למטבח
השלישית אימצנו לא מזמן והיי דיי נלחמת בלהיכנס לכלוב טעלולה לסרוט
אנחנו מבאר יעקב

ארמורגם

New member
אוקיי

לדעתי יהיה קשה למצוא אדם זר שיצליח יותר טוב מכם במשימה.
אתכם הם מכירים ועוד מוכנים להתקרב, אבל כלפי אדם זה הם יהיו הרבה יותר חשדניים.
&nbsp
לוכד בד"כ עושה זאת בעזרת פיתיון אוכל וכלוב לכידה.
חתולים ביתיים בד"כ לא רעבים ברמה כזאת שיסתכנו ויילכדו.
&nbsp
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו זה להזמין וטרינר שיטשטש אותם, ואז יהיה אפשר להכניס אותם לכלוב בפחות מאבק.
&nbsp
כל דבר אחר יגרום להם סטרס רציני ועלול אפילו לסכן אותם בריאותית.
&nbsp
שוב, אני אומר זאת רק על סמך התיאורים שלך, אני לא מכיר אותם אישית.
יכול בהחלט להיות שאדם מיומן יצליח לנצל את הסקרנות הטבעית שלהם, לתפוס אותם בהפתעה ולהכניס אותם לכלוב לפני שהם יבינו מה קורה. גם אם זה יצליח, סביר שזה יצליח על החתול הראשון, והאחרים כבר יבינו את הרמז.
&nbsp
נ.ב. לא רשמת אם הם מסורסים. זה חשוב כדי להעריך את רמות הטסטוסטרון שלהם.

דרורפפ

New member
מה לגבי קרטון גדול?

אין לי ניסיון בלכידת חתולים, אבל אולי לקחת קרטון גדול מאוד, או אפילו להדביק שני קרטונים, לעשות פתחים גדולים בחלק העליון, לעשות חור לדלת, ואז פשוט להניח את הקרטון על החתול כשהוא בפינה... לתת לו קצת זמן להתאקלם, ואחרי שהוא קצת נרגע להניח את הכלוב 'הקטן' במקביל לפתח שיצרנו מבעוד מועד, ולרמוז לו לעבור 'חדר'?

Yukita

Active member
מנהל
לא קרטונים

חתול היסטרי מסוגל לקרוע גרטון. לא כדאי.
&nbsp
אני אישית בעד שיטה שמצריכה סבלנות אבל אם סבלניים היא יכולה לעבוד יפה.
&nbsp
יש מנשאים (כלובים ייעודיים לחתולים)? יפה. הניחו על הרצפה במקום לא מרכזי מדי עם דלת פתוחה וסמרטוט נוח בפנים. הניחו בפנים כלי פלסטיק קטן עם אוכל אטרקטיבי במיוחד - שימורים וכו.
&nbsp
אם החתולים נכנסים - לא לזנק ולסגור את הדלת. לתת להם לצאת ולבוא, לאט לאט להתרגל לזה שגם אם אתם עוברים או עומדים בסמוך לא קורה כלום. כל פעם לשים איזה פעם-פעמיים ביום צ'ופרים חדשים בפנים.
&nbsp
אחרי כמה ימים כאלה בדרך כלל אין בעיה בסופו של דבר לסגור וללכת עם החתול בכלוב . מומלץ בעל מקום שגרים תמיד להשאיר כלובים פתוחים על הרצפה בפינה, שיכנסו וייצאו ואולי גם ירבצו בפנים. זה מקל מאוד על לכידה כשצריך.
&nbsp
כאמור, זו שיטה שמצריכה סבלנות ואורך נשימה, אבל בגדול יש בה תועלת לטווח ארוך, לא רק לביקור מיידי אצל הוטרינר או למעבר דירה אחד. החוכמה היא לא להתפתות לזרז עניינים מדי, אלא להתנהל לאט, כי אם החתולים יחליטו שאתם מנסים לעבוד עליהם הם לא יתקרבו.
&nbsp
אם ממהרים, אפשר להזמין לוכד מקצועי (אם מישהו רוצה להמליץ, רק במסרים אישיים בבקשה. נא לא לפרסם לוכדים על גבי הפורום).
&nbsp

דרורפפ

New member
הנחתי שהאיסור בתקנון נגע ללכידת חתולי רחוב

התקנון אינו תוחם את האיסור בנוגע לעצות ללכידת חתולים, ומתן המלצות ללוכדים, לחתולי רחוב. הנחתי שכשמדובר בחתולי בית אין איסור.

אישית אני לא יודע מדוע האיסור אינו תחום, ואיני יודע מה האיסור משרת. אם ההמלצה ניתנת 'בפרטי'- גולשים אחרים שיש להם מה לומר לא יוכלו להגיב לחיוב או לשלילה, לא עדיף שהמלצה בנוגע לנושא רגיש שכזה תהיה חשופה לביקורת מצד חברי הפורום?

Yukita

Active member
מנהל
אחת הסיבות

היא כי ישנם אנשים רבים המחפשים את רעתם של החתולים. לוכדים הרי לא משמשים רק לחתול רחוב או חתול בית, אין הגבלה מקצועית שכזו. פרסום פרטי קשר של לוכדים רק מאפשר לאנשים שאין טובת החתול לנגד עיניהם להתקשר ללוכד שפרטיו פורסמו למטרות לא טובות.
&nbsp
כן אפשר להזכיר שמות (ללא פרטי קשר) כדי להביע דיעה או ביקורת, אם כי אז צריך לזכור לא לגלוש ללשון הרע במקרה של ביקורת שלילית.

למעלה