לולי מה קורה עם הבמיה? הקהל במתח!

luliy

New member
חחחח הנה תמונות


במיה שבחרתי אחד אחד

 

luliy

New member
הכנסתם לתנור

בחום של 175 מעלות למשך 25 דקות. לא ראיתי כפי שאמרת לי שכשהקצוות נחרכים להוציא את הבמיה מהתנור, אלא מה שהנחה אותי אם הקצה עדיין מוציא ריר או לא.

 

luliy

New member
הוספת עגבניות מרוסקות מקופסא

ובישול 25 דקות על אש קטנה.
לא הוספתי מלח או לימון כי הרסק כבר מלוח . הוספתי סוכר לאיזון החמיצות.

 

luliy

New member
תוצאה סופית

אי אפשר להגיד שהריר לגמרי נעלם אבל בהחלט לא הכי מורגש.
אחד מבני הבית אמר שהבמיה הצטמצמה מאוד.(אולי בגלל האפיה בתנור?)
לי זה היה טעים:)
אשמח להצעות לשיפורים:)

 
כמה הצעות

אם את בין כה מטגנת, טגני בלי לאפות
חתכי את הבמיה למקטעים ובעת הטיגון לחצי מעט וככה לא יהיה רירי
את השום חתכי יותר קטן ותני לו להשחים מעט בטיגון
אם משתמשים בעגבניות טריות הטעם משתפר אלפי מונים וגם המרקם

אבל גם ככה עם עגבניות מרוסקות אם תקצצי את השום קטן ותוסיפי עלי תיבול
יהיה משופר
 

luliy

New member
לגבי טיגון

זה ממש לוקח חצי דקה. יש אפשרות לדלג על השלב הזה? כלומר משלב הוצאה מהתנור שמים בסיר ומטגנים חצי דקה לא?
הבמיה גם ככה הייתה מאוד קטנה לכן לא חתכתי.
אילו עלי תיבול מתאימים כאן?
ולמה לדעתך הבמיה התכווצה?
 
הבמיה

איבדה מניפחה עקב הייבוש בתנור זה קורה לכל ירק
אני כשלעצמי או אופה או מטגנת לא שניהם
אין קנה מידה לראות כמה קטנה אבל היא נראית טוב
אני אוהבת קורנית למינה, אזוב, עירית.... אבל זה תלוי בהעדפה אישית
עלי קארי סופר מתאימים אבל אם אין לך צמח קשה להשיג
 

luliy

New member
אז הייתי צריכה

נאמר לאפות 25 דקות כדי לייבש את הריר ואז להוסיף עגבניות מרוסקות ,שום, ולהמשיך לאפות?
ואם זה בטיגון אז להשחים את השום להוסיף את הבמיה לטגן 20 דקות (כדי להוציא את הריר)ואז להוסיף את העגבניות ולהמשיך בבישול?
מקווה שלא מכבידה עליך
אני רוצה לדייק בפעם הבאה
 
אין תשובה נכונה


אני עושה ככה:
אופה ומייבשת ואז מכניסה לסיר שבו רוטב שהכנתי עם הרבה שום ועשבים וכו
או מטגנת את הבמיה אחר כך מוסיפה לה שום לטיגון שכן הוא מיטגן הרבה יותר מהר ואז מוסיפה חומרי רוטב או מעבירה לרוטב תלוי מה את מעדיפה.
 

luliy

New member
סליחה על השאלה


לחתוך את הבמיה למקטע ועוד פעם לחתוך לפני טיגון?
 
למעלה