לולי תנובה מישהו מכיר?

לולי תנובה מישהו מכיר?

מישהו יודע היכן ישנם לולים של ביצים מסחריים? לא סתם ביצים אלא הביצים החומות שמעתי שתמיד עושים חיסול של הנקבות ה"זקנות" בעיניהם וזורקים אותם או מחסלים אותם! אני ועוד כמה חברים החלטנו לקחת על עצמנו מין פרויקט והוא להציל אותן תרנגולות מסכנות ולהביא אותם אלינו לפינת חי או לבתים שלנו שאגב עכשיו השכן שלנו עשה מין גדר בגלל שהתרנגולות מבלות אצלו רוב הזמן ועכשיו לתרנגולות יש הרבה שטח שהוא שלי ואני יכול לשחרר אותן באותו השטח מבלי לחשוש שהם יכלו לשכנים! שאגב שטח מאוד מאוד גדול לכן החלטנו לאמץ את אותן תרנגולות כך שמי שיודע היכן נמצאים אותן לולים מוזמן להגיד לי ואני אודה לו!

דובב

New member
שלא תעז!!!

אם לא היו לך עופות כלל הייתי אומר קח , תציל אבל אם יש לך עופות זה יעשה לך בלגאן רציני , העופות האלה מלאות באנטיביוטיקה ומערכת החיסון שלהן דפוקה ברגע שמפסיקים עם התרופות הן הראשונות שיהוו מאגר מחלות אצלך בלהקה.אם אתה רוצה לעשות משהו טוב אתה יכול להציל אפרוחות פסולות ממדגרות ( הם הורגים אלפים כל חודש) מהם תצאנה תרנגולות טובות. במשמר העמק ישנה מדגרה גדולה שאני יודע שמוציאה אפרוחים כל יום חמישי אני לא יודע אילו זנים הם מגדלים אבל כדאי לך לבדוק.

צודק אבל

אבל עשיתי זאת בעבר וזה ממש הצליח הצלתי תרנגולות הלבנות הלגוהרן וזה עובדה שדור המשך יש לי כבר בלול בפינת חי אין כמעט עופות ותרנגולות אלה יוחזקו לבד אני היחיד כמעט שרציתי להחזיק את אותם העופות ביחד אבל אם יקרה ואצליח להשיג כמובן שהן יהיו בהסגר אגב כול התרנגולות חייבים לחסן נגד ניוקאסל ומחלת שפעת! יש מין תמיסה שעולה עשרות שקלים שמספיקה לאלפי עופות! כך נמנע ממחלות להתפשט משמר העמק - לא תצאנה תרנגולות אלא תרנגולים!! ...........אגב אני לומד קרוב מאוד לשמה

מסכימה עם מגדל עופות, ממדגרה מוציאים

רק זכרים (יש להם טעויות אבל מעט). וגם לי יש ניסיון עם הצלת תרנגולות ותמיד הצליח. התרנגולות חיו עוד כמה שנים, הטילו ביצים ויצאו גם אפרוחים. חשוב רק לשים לב שסוג התרנגולות לגהורן - מאד מאד רגישים לחום, ויחד עם זה שהן מגיעות מהלולים המסחריים כבר לא צעירות,. ולכן בימי חמסין וימים חמים בקיץ צריך לדאוג להם להתזת מים או מקום מוצל וקריר. או שהן פשוט מתות.

דובב

New member
לא בהכרח נכון

אני זוכא שכשהייתי ילד אמא שלי הביא לחצר ביתה של סבתא שלי 15 אפרוחים ממדגרה בתל חנן ( הם היו ממש עוד עם קליפות הביצים) מתוכם 10 הפכו לתרנגולות ורק חמישה לתרנגולים, זה נכון שהממינים זורקים זכרים אבל גם כל אפרוח שחורג מתקן הזן מנופה,אפרוחים שמשקלם קטן, כאלה שצבעם אינו לבן אחיד ועוד סיבות.כאשר מגיעים אישית למדגרה אפשר לבקש מהממינים שיתנו גם תרנגולות ככה אמא שלי עשתה וקיבלה ( האפרוחים שם זה ממש כמו זבל וככה מתייחסים אליהם)

אם כך אז בכיף, אבל כדאי לברר איתם

אם באמת יש סיכוי לנקבות. אני קיבלתי פעם מהוטרינר שלנו כ-25 אפרוחים שהוא הציל מאיזה חבית ליד המדגרה - שם זרקו מאות של אפרוחים. כל ה-25 שאני קיבלתי היו זכרים.

באמת כדאי!~

אם זה ככה באמת כדאי! לטפח את הגזע ולתת לו חופש! אז אולי בקרוב אקפוץ לשמה ואקח כמה! הבעיה היחידה היא בגידול שלהם מאפרוחים! אם נגדל בוא נגיד כמה חודשים ואז לבסוף יצאו כולם זכרים מה עשינו??

דובב

New member
בדרך כלל הזנים התעשייתיים בוררו כך שהנקבות

בוקעות עם קולמוסי נוצות אצל הזכרים הם חסרים. עוד מידע תוכל למצוא כאן: http://www.oznet.k-state.edu/historicpublications/pubs/SB307.PDF

למעלה