לול - לקנות או לא לקנות?

לול - לקנות או לא לקנות?../images/Emo104.gif

מתלבטת האם לקנות להדר לול...מהם היתרונות של הלול, מבעלות ניסיון... ושאלה בשביל חברה - לחברתי ילדה בת 5 חודשים והם רוצים לנסוע מתישהו לחו"ל, לסופשבוע לבדם, באיזה גיל הם יכולים להשאירה אצל הסבאסבתא (אותם היא פוגשת קבוע פעמיים בשבוע עד כה), איזה גיל הכי אידאלי ואיזה בשופ פנים ואופן לא? ושיהיה שקט מעתה, יודעת שזו תקווה קצת מופרכת בימים אלו, אבל ממשיכה לקוות....

anat30g

New member
אני בעד

כל 4 ילדי השתמשו בלול. אצל הבכור פחות - כי היינו יותר זמינים לו, והבית היה יותר סטרילי עבורו. אצל הקטנה (הבאה אחריו) הלול היה מקום מפלט - אליו היא היתה בורחת כשלמשל היו מגיעים הביתה אנשים שהיא לא מכירה. הלול היה שלה ואף אחד לא נכנס אליו מלבדה. שטח אישי רק לה - היא אהבה לשבת בלול ולשחק - ולא היינו צריכים לריב איתה על מנת שתשהה שם. אצל התאומים הלול היה יותר כלוב שבו היינו שמים אותם כשלא רצינו אותם מסתובבים בין הרגלים. הם לא אהבו את הלול.

../images/Emo104.gif היי מיכלי - אז לנו יש את הלול

ובחודש האחרון, אנחנו גם מרוצים ממנו. עד לפני כחודש, שגיא לא כ"כ אהב לשכב בו. לשמחתי, התהפכו היוצרות, והוא דווקא אוהב להיות בו (הוא גם צופה בקלטות כשהוא בלול, ואז אם לא בא לא להתבונן בקלטת, הוא משחק עם הצעצועים). קניתי את לול העץ של שילב, לאחר שקיבלתי כאן המלצה שבעזרת ה"סורגים" יהיה לו יותר קל להתרומם לעמידה. וגיל 5 חודשים לא נראה לי כ"כ מוקדם כדי להשאר עם סבתא וסבא לסופ"ש.

הייתי היום, אחרי העבודה, בשילב

לברר על לול, חשבתי אולי אראה אותך קונה בגדים וצעצועים כדי להנחם מהמצב ומזג האוויר. לאיזה מטרה אתם שמים את שגיא בלול, מה זה נותן? ולגבי החברה שלי, היא דווקא רוצה לנסוע שהילדה בת כ10 חודשים, אבל אמרו לה שאולי אז הם מפתחים חרדת נטישה ולכן היא מתלבטת אם כדאי להקדים את הנסיעה????

../images/Emo104.gif זה נותן מנוחה לידי הדואבות../images/Emo8.gif

אם אני רוצה אותו יורת קרוב אלי, אז הלול המתנייד מתאים. אני גם מניחה אותו על השטיח, אבל אז פיץ´ נצמדת אליו בהיסטריה (פיתחה חרדת נטישה, הפוסטמה הקטנה שלי...) ופאלקור מתיישב מעל הראש שלו כמו שומר ראש, ואני צריכה להשגיח ב - 700 עיניים. בלול - מספיקות 548 עיניים.... איזה שילב היום ואיזה נעלים...שבלוליטה ודיקלה של שון הבריזו לי...

אני בעד../images/Emo127.gif

אני מגוונת למאיה את "מקומות הבילוי" בבית והלול הוא אחד מהם. בלול היא יכולה לשחק, לצפות בקלטת וידאו, ולנסות לעמוד (למרות שעכשיו היא כבר עומדת). חוץ מזה, כשהיא בלול אני יכולה להתפנות לעשות דברים אחרים ולהיות שקטה שהיא לא מכניסה לפה משהו מסוכן, או שלא זוחלת למקום שאני לא רואה מה היא עושה וכו´. בקיצור, אני ממליצה בחום. אה, ועוד משהו, כשאנחנו יוצאים ומשאירים אותה לישון אצל סבתא או דודה, אז אנחנו מצרפים את הלול והיא יכולה לישון בו בנוח.(במיטה של גדולים אני פוחדת שהיא תתעורר ותזחל ובסוף היא עלולה ליפול - חס וחלילה!) אבל, שוב, זו רק דעתי... ענת

לי לא היה לול

לי לא היה לול לאף אחד מהילדים (יש לי לול כבר 3.5 שנים מאז שעומר נולד אבל עוד לא פתחתי אותו)ואחר כך הצטערתי, כי באמת כשרציתי קצת לנוח ולא לרוץ אחרי הקטנים לא היה לי איפה לשים את הגוזלים. נראה לי שחשוב להרגיל את התינוק ללול ממש מההתחלה כדי שהוא ירגיש בטוח בו. אחרי שהם מתרגלים להתרוצץ בבית, קשה להרגיל אותם ללול. לגבי הנסיעה לחו"ל, גם פה אני לא דוגמא טובה לצערי, כי אנחנו עוד לא עזבנו את הילדים (עומר עוד מעט בן 4...), אלא תמיד סוחבים אותם לחו"ל (ובדר"כ מצטערים..), וזה למרות שיש לילדים שלי סבתות נהדרות וקרובות, אבל בחודש הבא אני בת 30 (אני? בת 30???) וא ניסע לבד אני ובן זוגי (רק בארץ ובאמצע השבוע שלא יהיה לילדים קשה מדי...).

גם אנחנו עומדים עכשיו לקנות לול

אבל דווקא למטרות אחרות. יחד עם סיוטי ההשכבה שאני עוברת איתם עכשיו, נוסף מרכיב של שינה בסלון. בבוקר פרושה שם שמיכה גדולה והם אוהבים לנמנם עליה ולפעמים אפילו לישון ממש למשך שעתיים. מסתבר שאפשר לריב הרבה פחות על שנת הצהריים אם משכיבים אותם בסלון על השמיכה ולא במיטות שלהם. חוץ מזה, כשאחד מתחיל לבכות, צריך לעשות הפרדת כוחות אחרת הוא מעיר את השני... מכיוון שהשמיכה פרושה על השטיח, והחתולים (שאמנם לא ממש ניגשים לילדים) עשויים לפגוע בילדים באחת מהריצות המטורפות שלהם, החלטתי לקנות לול ולפרוש בו את השמיכה ולראות אם זה ישיג את אותו האפקט.

michal@gal

Active member
מנהל
אני השתמשתי בלול ../images/Emo104.gif

עם הילדה הראשונה הוא שימש בעיקר כמחסן צעצועים בסלון, אבל עם הילדה השניה, ובמיוחד עם השלישי, הלול היה בשימוש רצוף, כי אותם כבר לא תמיד העזתי להשאיר סתם על שמיכה בסלון כשהגדולים יותר התרוצצו באיזור. הקטן במיוחד אהב את הלול, והיה מבקש להכנס ולשחק בתוכו (וככה אחיותיו לא הפריעו לו לשחק). גם בבקרים הייתי יותר רגועה להשאיר אותו לבד בלול צופה בטלויזיה (טלטאביז בעיקר) כשרציתי לעשות מקלחת חטופה. מיכל

גלי29

New member
גם אני עומדת לרכוש לול

לקטנה (ארבעה חודשים) בהתחלה לא כלכך ידעתי אם זה נחוץ או לא וניסיתי להשיג יד שניה אבל היות שאצלי כל המשפחה ילדה ביחד לא נשאר לי ממי לרשת אתמול ראיתי אצל חברה שלי לול נחמד שיש לו תחתית מתכונת כלומר גובה נמוך יותר וגבוה יותר וזה מאד מצא חן בעיני וגם המידות שלו היו די סבירות

michal@gal

Active member
מנהל
אם זה לול מפלסטיק אל תקני

אין להם תו תקן. האצבעות של הילד יכולות להתפס שם בתחתית. דוקא הלולים הגדולים הם עדיפים, כי יש מקום גם כשהילד גדל.

anat30g

New member
לא מפלסטיק ולא מרשת

שניהם לא בטיחותיים... ולא מיועדים למצב שבו משאירים את הילד לבד והולכים למשל.... לשירותים (כן גם לאמהות זה קורה מידי פעם)... לול מרשת משמש למצבים של קמפינג עם תינוק ולא לחיים רגילים בבית, כשצריך משהו שקל לקפל ולארוז. לול מפלסטיק יכול להיות נחמד בתור עריסה - אבל ברגע שהתינוק מתחיל לזוז זה הופך להיות מאוד מאוד לא בטיחותי.

jole

New member
לנו יש עוד מהגדול../images/Emo104.gif

והוא היה בשימוש כשלי היה קטן וגם היום עם יהונתן. גם לשנות אוירה, והוא נרדם נהדר גם בלול אז זה מאפשר לשמור את המיטה לשינה של לילה. לי התחיל לעמוד בלול ואח"כ גם היה לו מספיק מקום לעשות את הצעדים הראשונים. זה גם מאפשר להוציא למרפסת לנשום אויר צח בלי ללכת לשום מקום. מבחינת הנסיעה לחו"ל סופשבוע זה לא זמן ארוך ואם הילדה נשארת בסביבה מוכרת ואוהבת אין שום בעיה. אנחנו נסענו כשלי היה הרבה יותר קטן ולא הייתה שום בעיה. אם יש אפשרות מבחינת הסבתות להיות איתה בבית לפחות חלק מהזמן אפילו יותר טוב.

אני בעד לול ../images/Emo45.gif ../images/Emo104.gif

לנו יש לול עץ. אנחנו משתמשים בלול מגיל 3 חודשים ועד היום שהיא בת שנה ו-3 חודשים. בכל גיל הוא שימש למטרה אחרת - אבל תמיד מוצלחת. בגיל הצעיר יותר שימש כמקום מוגן שבו הייתי בטוחה שהחתול לא יגיע אליה אם אני צריכה לעזוב אותה לרגע, כשהתחילה לזחול שימש כמקום שבו אני יכולה להשאיר אותה לכמה דקות ולדעת איפה היא תהיה כשאני אחזור, איה נעמדה לראשונה בלול והתחילה לצעוד סביב במרץ, והיום היא מבקשת לשבת בלול לפעמים ולשחק בקוביות שנמצאות רק שם, סתם כי בא לה. אצל ההורים יש לול שמשמש גם לצרכי שינה. ודרך אגב - אני לא ממליצה לקנות בשילב, אפשר למצוא את אותו הלול במקומות אחרים במחיר הרבה יותר זול. אנחנו קנינו בבייבי שיק ב- 400 ש"ח כולל המזרן (בשילב עלה אז קרוב ל- 500). וגם הסדינים ללול מאד זולים שם (כדי שיהיו כמה לתחלופה). לגבי הנסיעה, אנחנו השארנו את איה בגיל 5 חודשים בערך ונסענו לחו"ל, ואנחנו מתכוונים לעשות לה את זה שוב בגיל שנה+4. סביב 8-10 חודשים הרבה תינוקות מפתחים חרדת נטישה אבל זה אישי ואי אפשר לצפות מראש מי יסבול מזה יותר ומי פחות. שירלי

../images/Emo45.gif ללול עץ ../images/Emo104.gif

לנו יש לול עץ, כמובן עם תו תקן וכו´. יובל לא הייתה בתוכו יותר משעתיים בסך הכל ואילו מיכל פשוט אוהבת אותו, עד כדי כך שהיא לפעמים מבקשת להכנס פנימה, לנוח קצת מטרדות היום
. אנשים שבאים הביתה פשוט לא מאמינים למראה הגברת העומדת ומנענעת בקולי קולות את סורגי הלול (מבחוץ) כדי שנכניס אותה. זה מצד הילדה. מהצד שלנו - לפעמים, מה לעשות, צריך ללכת לשירותים, למשל. כשהילד כבר זוחל או הולך, קצת קשה להשאיר אותו חופשי, אז מכניסים ללול והוא בטוח. ויש עוד המון דוגמאות למה זה טוב, זמן לעצמך להתארגן בבוקר וכו´. מיכל בת שנה וחודש כמעט והלול עדיין פעיל אצלנו, לא להרבה זמן ביום, אבל לזמן חשוב... ותמיד הוא יכול להפוך למחסן צעצועים מצוין...

היי מיכל../images/Emo24.gif

אנחנו קנינו לול בערב החג (אותו לול כמו בשילב (של מישכל) רק הרבה יותר זול וכולל מזרון). אני שמה בו את אלה על הבטן, קניתי לוח ארוך עם ציורים מיוחד ללול ואנ מוצאת שהיא מאוד מתעניינת בו, היא פחות בוכה מאשר כשמשכיבים אותה על הבטן במיטתה. אני שמה אותה בלול גם במשך היום כשהיא נרדמת לי על הידיים... בעניין הבכי וחרדת הלול ששאלתי בפורום, כנראה שאין לבכי כל קשר ללול מפני שהיא בכתה כך גם במיטה... בעניין הסופ"ש - אין לי מושג, הדבר היחיד הוא שאנחנו נוסעים לסופ"ש בסופה"ש הקרוב (ה-ו) ולוקחים איתנו את אלה (חבל שאי-אפשר לקחת את הכלב...). כן, הברזתי לסיגל היום - למרות שרציתי ללכת לשילב לקנות צעצועים (יש שם יופי של מבצע), היה מזג מגעיל, ואלה נרדמה (אחרי כמה לילות שהיא צרחה עד שתיים וחצי לפנות בוקר) וישנה 4 שעות רצוף (!!!) - אני ניצלתי את השינה שלה כדי שאוכל גם אני לישון... וקמנו ישר לחדשות
תחזיקו מעמד... מתגעגעות
ו-
יטה

../images/Emo104.gif 4 שעות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif 4 שעות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

למה לא...
(זו אני שירוקה מקנאה). אם זה ככה, אז אני סולחת
ראית את ההודעה ששלחתי ל
שלך? נדבר מחר, סיגל

תקראי עם אף סתום :

אחרי כבה לילוד נדולי שידה וצידוד בבצב מדקדב
אני חושבת שמגיע לי
הסלולרי שלי כבוי... מחר אני בבית - נדבר... לילה טוב

למעלה