לול, שפעת, טיולון, גן

לול, שפעת, טיולון, גן ../images/Emo13.gif

1. האם נכון שרק לול עץ הוא תיקני, ולא שום סוג לול אחר ? אגב, האם עגלול הוא גם לול מעץ, והוא תקני, רק עם גלגלים ? בנוסף, האם עגלול אפשר גם לקבע, ע"מ שלא יזוז ממקומו, כאשר נמצאים בתוך הבית ? 2. מבלי להכנס לוויכוחי בעד ונגד, האם עדיין ניתן לחסן תינוקות כנגד שפעת החזירים ? 3. אשמח לקבל המלצה על טיולון קליל ונוח. 4. אשמח לקבל לינק למאמרים בנושא באיזה גיל מומלץ להכניס תינוק לגן, מבחינת התאמה לאופי התינוק, יתרונות וחסרונות לגילאים השונים. 5. האם ספטמבר הוא המועד היחיד הרשמי לתחילת השנה, או שאפשר גם באמצע ? (מרץ-אפריל) ? כמה זמן מראש בד"כ יש להרשם ? 6. סליחה על הבורות, אבל מישהו יכול לעשות סדר בטרמינולוגיה ? מאיזה גיל זה גן טרום טרום חובה ? מאיזה גיל גן טרום חובה ? מאיזה גיל גן חובה ? ואיפה נכנס כאן נושא משפחתון ? (זה טרום טרום חובה ?) 7. איזה סוגי גנים יש ? גן עירייה, גן פרטי, גנים של ש"ס, גנים של ויצ"ו ? אחר ? מה ההבדל ? בעיקר בעלויות, או גם בגילאים שבהם מקבלים ? או אולי גם בתכנים ? בשעות הפעילות ? תודה רבה !

תשובות

1. שטויות במיץ... לנו יש לול מפלסטיק בבית ואצל סבתא בקיבוץ עגלול מברזל. אם זה עגלול טוב ומושקע, צריכים להיות מעצורים לגלגלים. 2. כבר הפסיקו לחסן לדעתי. 3. מקלארן (תוצרת בריטניה). רק תכין ימבה כסף... 4. ההחלטה של איזה גיל ממולץ להכניס לגן, צריכה להגיע מהבטן והראש שלכם ההורים ואיך אתם מרגישים לגבי מוכנות הילד שלכם.. לקרוא רק מאמרים יכול לבלבל. אם אתם ממש חייבים עזרה חיצונית, תפנו ליועצת מוסמכת שיטת אדלר, שתשב אתכם שעתיים-שלוש, תצפה בילד ותגיד לכם את דעתה. (עולה בסביבות 150-300 ש"ח, תלוי איפה אתה גר ומידת הנסיון של היועצת) 5. אנחנו הכנסנו את הבת שלנו בגיל חצי שנה לפעוטון. זה היה חודש דצמבר. 6. לפחות לי הידוע לי: משפחתון, זה מגיל 3 חודשים ועד שנתיים פעוטון, גיל שנתיים עד ארבע טרום חובה 4 עד 5 חובה 5 עד 6 7. גן עירייה הוא רק מגיל 4 גן פרטי מגיל 0 גנים של ויצו מגיל 3 חודשים ועד גיל 4 ש"ס אין לי מושג... ההבדלים.. שמיים וארץ מבחינת כמות ילדים בכיתה, יחס מטפלות/ילדים, תכנים, שעות פעילות, כסף אתם צריכים לעשות סיבוב בגנים שונים, להתרשם ואז להחליט בהצלחה!

1 2 3 אבא

New member
מונחים - היינו שם..

ועכשיו שהבן שלנו כבר כמעט שנתיים במשפחתון, אני יכול להגיד לך שעדיין אין לי מושג מה ההבדל בין "משפתחון" ל"פעוטון". מסקנות: - יש מסגרות "ציבוריות" (גנים של עיריות, ויצ"ו, נעמ"ת), ויש מסגרות "פרטיות". - הכול לבסוף נקרא "גן". - למסגרות ה"ציבוריות" יש כמה מונחים: גן חובה (את זה כולם מכירים), טרום חובה (גיל 4, בערך), וטרום-טרום חובה (מגיל 3) - כדאי לבקר בכמה מקומות, ולהחליט בעיקר בהתאם להתרשמות שלכם. אין הרבה כללים שהם נכונים בכל מקום. הבן שלנו (שיהיה בן 3 בקיץ) נמצא במשפתחון "פרטי" שעולה בדיוק כמו גן של ויצ"ו. לעומת זאת ראיתי מסגרות פרטיות אחרות שעולות *הרבה* יותר, למרות שיש שם *הרבה* יותר ילדים על כל גנן/ת (היום יש גם גננים!), והתכנים בהם הרבה יותר דלים מאשר במשפחתון שלנו או במסגרות "ציבוריות".

למעלה