לול

noamshalev

New member
לול

שלום אני בתהליכי בנית לול.. רציתי לשאול, האם חייבים לשים מתקן מין כזה עם מצוף? או שאפשר לשים כלי פשוט עם מים? אוכל, האם תרנגולות מתילות צריכות מזון שונה? וכמה תערובת תרנגולת אוכלת ביום? האם צריך לשים לתרנגולת קש? או שמספיק דשא? האם תרנגולת זקוקות לחיסון שנתי? או תקופתי?
ואשמח לשמוע עוד טיפים ללול בייתי מעץ

תשובות:

1. תרנגולות אוכלות הכל!!! ושאני אומר הכל אז זה אומר כל דבר שיש לכם שאריות הן יאכלו (ירקות, פירות בשר...) בנוסף אם הן חופשיות להסתובב אז הן יאכלו עשבים זרעים תולעים חרקים וכול מה שהן ימצאו. בשביל שהן יטילו באופן קבוע צריך תנאים של מקום מוגן ובטוח, בלולים מסחריים דואגים לאור קבוע כל הזמן, ומאביסים רק בתערובות מטילות, דבר זה מקצר את חיי התרנגולות, אפשר להקל ולתת מעט תערובת בנוסף לשאר הדברים, ותאורה רק בשעות היומיים הגשומים והאפלולים, אבל לא יותר מזה. 2. מים הן ישתו בכל מתקן שתשימו, אם יש אפרוחים אז לדאוג שהמים יהיו רדודים או לשים אבנים בתוך הכלי כדי שהאפרוחים לא יטבעו. 3. קש לריפוד מקום הטלה? הן אפילו יטילו בגומה באדמה כל עוד זה נמצא במקום מוגן. 4. חיסון מומלץ לתת (ניוקאסל למשל) זה פעם בשנה. 5. מה התכנון של הלול מעץ? מבנה שהן יכולות לשבת בו? האם הן משוחררות ורק המבנה סגור ללילה? בכל מקרה כל דבר כל עוד זה מספיק רחב להסתובב בו יתאים, אם הן לא משוחררות אז שיהיה מרחב נעים, למרות שהן יסתדרו גם במקומות קטנים, אבל תחשבו האם אתם הייתם רוצים להיות כמו סרדינים?

noamshalev

New member
תודה רבה

לצערי אין לי אפשרות לתת לתרנגולות להסתובב חופשי בגלל כלבים שמסתובבים חופשי באזור. התכנון של הלול הוא כרגע 1.5X1.5X1.5 מטר. בתוך זה למעלה יהיה הבית הסגור, ולמטה יהיה להם מקום להסתובב חופשי. וחוץ מזה אני רוצה עוד להוסיף מעבר לזה עוד קצת מרחב עם רשת. משהו בסגנון של הלול הזה: http://www.abide.be/pictures/metkippen2k.jpg

ישרון

New member
תשובות

מתקן למים מומלץ עם מצוף ימנע ממך טרדות מיותרות של דאגה מתמדת לעופות גם כשהנך מתרחק מהבית. תרנגולת מטילה זקוקה לכמות של כ 120 גראם תערובת מטילות ליממה חיסונים לפי הוראות השרותים הוטרינריים חובת חיסון כנגד מחלת הניוקסל אחת לחודשיים חובת חיסון כנגד סלמונלה אחת לשנה כל שאר החיסונים מומלצים אבל לא חייבים.

למעלה