לומיה 520

שומאן

New member
לומיה 520

מישהו יודע אם במכשיר יש אפליקציית waze? זה חשוב לי מאד.

כמו כן אם יש לכם תובנות נוספות לגבי המכשיר אשמח לשמוע.

תודה!

BravoMan

Active member
כן, יש Waze

http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/waze/b5d1bd9d-7d67-4b2f-9249-c6db20b861b9

אין לי ניסיון עם המכשיר הספציפי הזה, אבל ממה שיצא לי לראות, מערכת ההפעלה שלו, Windows Phone 8, לא ממש איכותית, הן בגלל הממשק, הן בגלל המגבלות, והן בגלל שלמרות שהיא בשוק כבר די הרבה זמן, מבחר האפליקציות בשבילה עדיין קטן מאוד.

אני ממליץ בחום שתבדוק טוב טוב שכל אפליקציה ואפליקציה שאתה רוצה זמינה עבור המכשיר הזה, כי אם אתה לא קונה אותו לשימוש בלעדי ב-Waze, ואני מניח שלא, ייתכן שתתאכזב במקומות אחרים.

AYELET1

New member
מצטרפת להמלצה (אתה רואה, קורה
)

עטלפוני

New member
לטעמי הפוך

אם כבר, אין WAZE עדיין, זה בטא סגור ולמרות שהצפי הוא בעתיד הקרוב, אין תאריך ידוע רשמית לשיחרור גרסה ציבורית.

מהצד השני, זו מערכת נהדרת לטעמי, ונכון שאין לה עדין את כל האפליקציות, אבל זה לא הכל בחיים הסלולרים. היתרונות בה עולים על החסרונות.

אבל אם WAZE ספציפית חשוב וזה "דיל ברייקר" - לחכות או לקנות מכשיר אחר.

BravoMan

Active member
לא יפה מצידם!

עברתי שוב על תיאור היישום והם לא מזכירים בבטא סגור.

הייתי מצפה שעם כל המגבלות שלהם, MS תדע לסנן דברים כאלה, אבל אני מניח שבגלל כמות האפליקציות ב-Market שלהם, לא אכפת להם ליצור גם מצג שוו שיש יותר ממה שמשתמש יוכל להוריד בפועל.

ובעוד שאני חולק עליך בנושא אפליקציות, אשמח מאוד אם תרחיב על אותם יתרונות של המערכת.
במה היא יותר טובה מ-iOS או Android והאם יצא לך להשתמש באחת מהן?

עטלפוני

New member
=>

לגבי וויז, זו הדרך שלהם להפיץ את הבטא דרך החנות (ולא דרך התקנת קובץ) - יש הרשאות ליוזרים ספציפים, לא לכולם. היה עדיף לדעתי שפשוט ישלחו קובץ התקנה למשתמשי בטא, אבל בטח הם חששו שהם יפיצו את זה הלאה. לדעתי זו טעות, כי זה מבלבל.

לגבי האפליקציות, זה נורא תלוי בשימושים שלך - ברור שזה נחמד שיש עושר, אבל במציאות היומיומית זה לא כזה מפריע. נגיד אין לי אפליקציה של הבנק, שזה מבאס, אבל אם אהיה כנה - מעולם לא השתמשתי בה במכשירים אחרים, יש אפליקציות שנחמד להתקין, מפעילים ואז לא משתמשים שוב אף פעם :)

רוב האפליקציות העיקריות קיימות, ואלה שלא - יש צד ג' שנותן מענה, חלק אפילו עם ליווי של האפליקציה הרשמית. יש כמה שחסרות, מקווה שבקרוב הן יופיעו, זה קצת כמו בהתחלה של אנדרויד שהיה פחות מאייפון.

המחשב האישי שלי הוא וינדוס, בעבודה אני כל היום על מק, לאישתי יש גלאקסי 3 והטאבלט הוא אייפד 2. אני די מוקף בכל המערכות :)

מבחינתי מה שגורם למערכת הנ"ל להיות מוצלחת יותר היא המהירות שלה - גם על חומרה ישנה יותר שהיתה לי, וגם על הנוכחית (אטיב s של סמסונג) - מכל המערכות היא זו שעובדת הכי חלק. במכשיר יומיומי כמו טלפון, זה מאוד חשוב לי.

ניהול המשימות שלה מאוד נוח, שרואים את החלון מוקטן, ואפשר לעבור בין אפליקציות, זה מאוד שימושי כשאני רוצה להציץ רגע במייל פתוח בלי לחזור לאפליקציה, ואז לחזור למסמך או לסמס.

האינטגרציה מאוד טובה - במיוחד אם אתה באקו סיסטם של מיקרוסופט. האופיס מסתנכרן מבחינת קבצים אחרונים שעבדת עליהם, הסקיידרייב מגבה תמונות, כל האנשי קשר/לוח שנה/מיילים - הכל מסתנכרן מהר מאוד לאאוטלוק ולחלונות 8 דסקטופ. נכון שגם האחרים עושים את זה, אבל לטעמי שם זה קורה בצורה כי אחידה.

משחקי האקס בוקס זו תוספת חמודה, אבל אם אין יוזר אקס בוקס זה פחות משמעותי אני משער. זה גם נוח "מרכז הילדים" שהטלפון נעול ורק מסך עם תוכנות שהגדרת נגיש, כשילדים משחקים במכשיר ולא רוצים שיחטטו.

הלייב טיילס והמסך "התחל" מבחינתי זה הדבר הכי חשוב. הנה דוגמא יומיומית, יש אפליקציה לשירות אופניים של "תל אופן", והלייב טייל שלה זו תחנה ליד הבית שלי שסימנתי - וזה כל הזמן מתעדכן ומראה לי מספר אופניים בתחנה/מספר עמדות ריקות. בבוקר כשאני יוצא לעבודה אני רק צריך להציץ במסך ואני יודע מה המצב שם, לא צריך לפתוח אפליקציה, ולא צריך להכנס לאתר. מאוד שימושי. כנ"ל לגבי אנשי קשר אפשר להוציא החוצה ולקבל עידכונים מהם, שער דולר דינמי, אפליקציות של חדשות וכו'.

הרעיון שאפשר להוציא כל דבר "החוצה", מאוד יעיל - אלבום ספציפי שאני אוהב לשמוע, משחק, תחנת תל אופן, תיקיית מסמכי אופיס וכו'.
נכון שלאנדרויד יש וויג'טים שפחות או יותר מטרתם זהה - אבל משהו בהם מרגיש לי הרבה יותר כבד ומאט, וגם זה תלוי מפתח, לעומת מובנה מערכת.

המערכת רחוקה מלהיות פתוחה כמו אנדרויד, שזה חיסרון לחלק - אבל גם לא סגורה כמו אייפון. משהו באמצע, וזה מתאים לי. יש כרטיסי זיכרון, אפשר להתקין אפליקציות צד ג', אפשר לגשת לקבצים כשמחברים למחשב (אבל משום מה לא ממחשבי מק). יש אפשרות לשנות את המראה בצורה כזו או אחרת, אבל לא לגמרי כמו אנדרויד. ת'כלס שלוש המערכות הראשיות עושות את הכל, כל אחת בשיטה שלה - השאלה מה הכי נוח לך. אני לא חושב שwp מושלמת או עדיפה באופן אבסלוטי, אבל גם לא מוגבלת ולא שימושית כמו שתי האחרות.

ולסיום, קצת באגים כדי שלא יגידו שאני לא אומר דברים רעים -

יש לפעמים "שיהוקים" כשמחברים ג'ימייל כמייל ראשי, אין תמיכה מובנית לפודקאסטים מחוץ לארה"ב, לפעמים אפליקציות מכבות אחרי שבועיים את העידכוני לייב טייל אם לא נכנסים לאפליקציה, אין עדיין מרכז הודעות (אמור לצאת בעידכון 8.1 בתחילת 2014, יחד עם עוד המון שיפורים), ניווט מובנה לא מושלם בישראל (למרות שיש צד ג' חינמיות טובות), חיפוש מובנה רק דרך בינג, חנות ישראלית פחות מלאה מהחנות האמריקאית (אפשר לקפוץ בין אחת לאחת), אי אפשר להעביר קבצים בבלוטות' בכל מצב, עידכוני מערכת מגיעים אבל לא מהר כמו אייפון (מצד שני, לא לאט כמו אנדרויד) והכי מעצבן מבחינתי - אי אפשר לצרף למייל קבצים ג'נריים, רק תמונות/סרטונים/מוסיקה/מסמכים (השיטה שלהם זה לשתף דברים אחרים לתיקייה בסקיי דרייב) - זה הדבר שהכי מפריע לי מכל מה שכתבתי, מקווה מאוד שישתנה בקרוב.

BravoMan

Active member
תודה על התשובה המפורטת!

הייתי רוצה להוסיף כמה הערות:

1. מפתחי Waze לא יכלו לשלוח קבצים למשתמשים גם אם רצו, כי MS לא מאפשרת הטענת יישומים מחוץ לחנות. בכלל.
רק מי שרשום כמפתח יכול להריץ יישום ישירות ממחשב עליו הוא מפתח אותו, והוא מוגבל ל-3 מכשירים בלבד.

מה שהתכוונתי, זה שלא יפה מצד אנשי Waze לא לציין בתיאור היישום שמדובר בבטא סגור.
אני מנחש שיש לא מעט אנשים שהתקינו את היישום, נתקלו בבקשה לססמה (או איך שהם לא נועלים את זה) והתאכזבו מאוד.

בסה"כ הם היו צריכים לכתוב כמה מילים, לא פעולה קשה וגם לא מסכנת את התוכנה שלהם.

2. שים לב שיש להיזהר עם אפליקציות צד שלישי שניגשות לשירותי רשת שדורשים שם משתמש וססמה.
למשל, אם אתה נכנס ל-Facebook עם אפליקציה צד שלישי, מי שכתב אותה עשוי לגלות את שם המשתמש שלך ולהעביר אותם (או למכור) לאנשים אחרים שיעשו שימוש זדוני בחשבון שלך.

לכן, כדאי מאוד להיות בטוח שאתה סומך על מקור התוכנה.

3. לפי מה שאתה מתאר, ניהול המשימות של WP 8 נשמע זהה לזה של Android - תצוגה מקדימה מוקטנת של החלון.
האם הבנתי נכון, או שיש משהו שונה?

4. |OFF| אם מותר לי לשאול: האם אתה מרוצה מ-Windows 8 על הדסקטופ?
כמה אנשים שאני מכיר ושדרגו מ-7 מתלוננים כמעת כל יום על המערכת...

5. גם LiveTiles תלוי במפתח כדי שיהיה שימושי ולא סתם קיצור דרך ליישום.
למערכת אין שום דרך קסם לשלוף מידע מיישום אם מפתח לא דאג לשתף אותו, אבל פעם אחרונה שהצצתי איך כותבים דבר כזה (ייתכן שדברים השתנו מאז), יותר קל (למפתח) לבנות LiveTile מאשר Widget של Android, מה שמסביר כנראה למה כ"כ הרבה יישומים תומכים בפונקציונליות הזו.

6. פעם אחרונה שבדקתי מכשיר עם WP 8 (זה היה מכשיר של HTC), הוא ייצא את הקבצים בפרוטוקול MTP, שנועד במקור למצלמות, ולא בפרוטוקול Mass Storage שנתמך בכל מקום ומשמש כוננים חיצוניים, DOK ודברים דומים.

זו כנראה הסיבה שאתה לא רואה את הקבצים על Mac, וייתכן שיש דרך לסדר זאת, אבל אני לא בקיא ב-Mac OS.
יש בתפוז פורום ייעודי לזה, כך שאם אתה מעוניין לסדר את הנושא, כדאי שתפנה לשם.

בכל מקרה, מבדיקות שעשיתי, על Ubuntu, לא על Windows, המכשיר סירב להציג ביישומים שלו קבצים שהעתקתי דרך המחשב, ספציפית קבצי שמע.

נראה, שהוא ציפה לעבוד מול Zune (לך תכתוב את זה בעברית
), שזה בדיוק כמו שיטת העבודה של iPhone מול iTunes, ואחד הדברים שהכי מעצבן אותי (ועוד כמה אנשים) במכשיר עם התפוח.

ייתכן כמובן, שב-Windows הדברים שונים ויש אינטגרציה מלאה עם סייר קבצים, אם כי לא זכור לי דבר כזה.

אגב, האם כבר קיימת דרך לסדר את רשימת האפליקציות הכללית בצורה כלשהי שנוחה למשתמש, למשל תיקיות, או שזו עדיין רשימה אלפביתית שאינה ניתנת לשינוי?

עטלפוני

New member
תודה

אנסה לענות;

1. בגדול אתה צודק, למרות שאפשר להתקין תוכנות דרך הכרטיס זיכרון (ניתן להוריד מהאתר של החנות). אם הטלפון משוייך לחשבון חברה ניתן גם להתקין ישומיים צד ג' דרך השרת של החברה וכמובן שניתן לפתוח אותו ולהתקין מה שרוצים. לגבי וויז, צודק לגמרי - הערה קטנה בתחתית העמוד היתה עוזרת למנוע בילבול.

2. זה נכון, ולכן אני משתדל להשתמש אך ורק באפליקציות רשמיות ו/או כאלה שקיבלו הרבה ציונים גבוהים/סקירות באתרים או ברכת הדרך מהמקור (כמו למשל, האפליקציה 6tagram, שמקבלת תמיכה מאינסטגרם). כמו בכל מערכת - אם משהו מרגיש לא טוב, כנראה שיש סיבה לזה.

3. יותר מזכיר את מה שאפל עושים עכשיו עם IOS7. אני מצרף תמונת מסך שצילמתי.

4. בגדול, כן. אני משתמש בזה יותר כחלונות 7, ובמסך התחל כסוג של "מסך שני", ואז אני עובד בדסקטופ עם החלונות פתוחים כרגיל, ומפעם לפעם עובר להציץ במסך התחל אם יש מייל או עידכון כזה או אחר, RSS רידר שמראה משהו מעניין וכו'. התרגלתי, והדברים המרגיזים לא כאלה מפריעים לי, מה גם שהרבה מזה שופר משמעותית ב 8.1.
צריך פשוט ללמוד קיצורי מקלדת חדשים, ולהבין שמדובר בדור ראשון של מערכת הפעלה, ומן הסתם דברים ישתנו ולא הכל מושלם שם. באופן אישי מחשבים זה תחביב אצלי, אז אני נהנה מלחוות את החווית שימוש, ולראות את האבולוציה של זה, ואת השיפורים מחודש לחודש (האפליקציות הפנימיות שם שופרו מאוד, והגרסאות ב 8.1 בכלל קיבלו טיפול יסודי). עם זאת, אני מבין לגמרי אנשים ששונאים את המערכת ו/או אין להם כוח להיות שפני ניסיונות של מיקרוסופט. בשורה התחתונה, אני יכול להתקין מחדש את 7, אבל המציאות היא שאני כבר כמעט שנה עם המערכת (הבטא, ואז הרשמית) - אז כנראה שזה עובד לי טוב :)

5. טוב, זה ברור. דווקא יש לי דוגמא מהיום בערב. הזמנו פיצה דומינו'ס, והשתמשתי באפליקציה החדשה שלהם - יש להם לייב טייל אבל רק שמראה מבצעים. אחרי ההזמנה יש (גם באתר) בר כזה שמראה את התקדמות הכנת הפיצה - לצערי, הם לא הוסיפו פונקציה שהבר משתנה בלייב טייל דינמית, אלא צריך להיכנס חזרה לאפליקציה לבדוק מה מצב הפיצה (כן, אני יודע, צרות של עולם ראשון) - הנה אפשרות שימוש שלא נוצלה. אבל מיקרוסופט מאוד דוחפת את זה, ורוב המפתחים כן מנצלים את זה.

6. אצלי זה גם וגם, אולי זה תלוי קושחת יצרן ? (לי יש סמסונג) - אני רואה את זה בסייר קבצים, ויכול להעתיק קבצים רגיל דרך שולחן העבודה. אני רואה גם את הזיכרון הפנימי, וגם את הכרטיס SD. לגבי המק, באמת שאין לי מושג... חשבתי שזה ככה, אבל אפילו מצלמה הוא לא מראה... אני חייב להשתמש בתוכנה של מיקרוסופט במק כדי להעתיק, וגם אז אי אפשר הכל. שירים אני מעתיק פשוט MP3 וזה מופיע בנגן שלהם מיד, כולל טגים בעברית מסודר. מוזר... אולי זה משהו מובנה בחלונות 7 ו 8 ?

ZUNE לא רלוונטי ל WP8 - רק ל WP7.X. זון אפילו לא מזהה לי את ה WP8. למשתמשים חדשים יש תוכנת עזר קטנה להעתקת קבצים, אבל היא ממש לא חובה. עידכונים זה כבר OTA, ולא צריך לחבר למחשב.

7. אין דרך כרגע, אמור להיות חלק מ 8.1 - שהוא יראה לך קודם את ה Recent ועוד סידורים. סמסונג הוציאו אפליקציה שקוראים לה APP FOLDER, וכשמה כן היא, קצת מרגיש כמו התיקיות שב IOS.

בכלל, אם יש משהו שהם חייבים זה להתחיל לעדכן את המערכת על בסיס חודשי.. הם מאוד איטיים בעידכונים! (לא לתוכנות, זה על בסיס יומי). בינתיים יצאו רק 2 עידכוני מערכת, וכמעט עברה שנה! עם כל האהבה שלי למערכת, כדאי מאוד שהמון דברים ישתפרו ב 8.1, וכל ההבטחות ימומשו...

AYELET1

New member
תשובתך מעניינת מאד למרות שיש לי השגות

נכון שאתה מוריד מליון יישומים, לבסוף רק כמה הופכים באמת ל-MUST.
יחד עם זאת, זה נחמד שאפשר להתנסות ולא מצאתי את כל ה-MUST-ים שלי ב-WP...
בנוסף, זו מערכת סגורה שלא מאפשרת התקנות מבחוץ (וכמו שצציינו בניגוד לאייפון אין לה הרבה יישומים).
זה הופך אותה עבורי לנכה.

עטלפוני

New member
זה נכון

לכל אחד יש את ה MUST שלו, ואם אחד מהם לא נמצא שם - אז זה דיל ברייקר. למזלי, אין אף אפליקציה חסרה לי באופן דרסטי, והפתעות תמיד מגלים :)

רק השבוע מצאתי אחת בשם City Transport, שכוללת במפתיע את כל מידע הקווים של גוש דן בתחבורה ציבורית כולל שעות וסימונים במפות לתחנות.

יש מבחר כדי לנסות דברים, ותמיד יש מה לבדוק ומציאות שעוזרות ליום ליום - אבל לא אשקר, זה עוד צריך לעבוד קשה כדי לקבל את המבחר - ואת ההכרה - של החנויות של אפל/גוגל

ganded

New member
מידע על תחבורה ציבורית ל-WP8

לטלפונים של נוקיה יש את nokia transport שעובד יפה.
לדעתי הפתרון הזה יעבוד מכל מכשיר המריץ WP8 אחר.

ככה תוכל להתקין את כל התוכנות על כל מכשיר שאינו של נוקיה.

למעלה