=>
לגבי וויז, זו הדרך שלהם להפיץ את הבטא דרך החנות (ולא דרך התקנת קובץ) - יש הרשאות ליוזרים ספציפים, לא לכולם. היה עדיף לדעתי שפשוט ישלחו קובץ התקנה למשתמשי בטא, אבל בטח הם חששו שהם יפיצו את זה הלאה. לדעתי זו טעות, כי זה מבלבל.
לגבי האפליקציות, זה נורא תלוי בשימושים שלך - ברור שזה נחמד שיש עושר, אבל במציאות היומיומית זה לא כזה מפריע. נגיד אין לי אפליקציה של הבנק, שזה מבאס, אבל אם אהיה כנה - מעולם לא השתמשתי בה במכשירים אחרים, יש אפליקציות שנחמד להתקין, מפעילים ואז לא משתמשים שוב אף פעם
רוב האפליקציות העיקריות קיימות, ואלה שלא - יש צד ג' שנותן מענה, חלק אפילו עם ליווי של האפליקציה הרשמית. יש כמה שחסרות, מקווה שבקרוב הן יופיעו, זה קצת כמו בהתחלה של אנדרויד שהיה פחות מאייפון.
המחשב האישי שלי הוא וינדוס, בעבודה אני כל היום על מק, לאישתי יש גלאקסי 3 והטאבלט הוא אייפד 2. אני די מוקף בכל המערכות
מבחינתי מה שגורם למערכת הנ"ל להיות מוצלחת יותר היא המהירות שלה - גם על חומרה ישנה יותר שהיתה לי, וגם על הנוכחית (אטיב s של סמסונג) - מכל המערכות היא זו שעובדת הכי חלק. במכשיר יומיומי כמו טלפון, זה מאוד חשוב לי.
ניהול המשימות שלה מאוד נוח, שרואים את החלון מוקטן, ואפשר לעבור בין אפליקציות, זה מאוד שימושי כשאני רוצה להציץ רגע במייל פתוח בלי לחזור לאפליקציה, ואז לחזור למסמך או לסמס.
האינטגרציה מאוד טובה - במיוחד אם אתה באקו סיסטם של מיקרוסופט. האופיס מסתנכרן מבחינת קבצים אחרונים שעבדת עליהם, הסקיידרייב מגבה תמונות, כל האנשי קשר/לוח שנה/מיילים - הכל מסתנכרן מהר מאוד לאאוטלוק ולחלונות 8 דסקטופ. נכון שגם האחרים עושים את זה, אבל לטעמי שם זה קורה בצורה כי אחידה.
משחקי האקס בוקס זו תוספת חמודה, אבל אם אין יוזר אקס בוקס זה פחות משמעותי אני משער. זה גם נוח "מרכז הילדים" שהטלפון נעול ורק מסך עם תוכנות שהגדרת נגיש, כשילדים משחקים במכשיר ולא רוצים שיחטטו.
הלייב טיילס והמסך "התחל" מבחינתי זה הדבר הכי חשוב. הנה דוגמא יומיומית, יש אפליקציה לשירות אופניים של "תל אופן", והלייב טייל שלה זו תחנה ליד הבית שלי שסימנתי - וזה כל הזמן מתעדכן ומראה לי מספר אופניים בתחנה/מספר עמדות ריקות. בבוקר כשאני יוצא לעבודה אני רק צריך להציץ במסך ואני יודע מה המצב שם, לא צריך לפתוח אפליקציה, ולא צריך להכנס לאתר. מאוד שימושי. כנ"ל לגבי אנשי קשר אפשר להוציא החוצה ולקבל עידכונים מהם, שער דולר דינמי, אפליקציות של חדשות וכו'.
הרעיון שאפשר להוציא כל דבר "החוצה", מאוד יעיל - אלבום ספציפי שאני אוהב לשמוע, משחק, תחנת תל אופן, תיקיית מסמכי אופיס וכו'.
נכון שלאנדרויד יש וויג'טים שפחות או יותר מטרתם זהה - אבל משהו בהם מרגיש לי הרבה יותר כבד ומאט, וגם זה תלוי מפתח, לעומת מובנה מערכת.
המערכת רחוקה מלהיות פתוחה כמו אנדרויד, שזה חיסרון לחלק - אבל גם לא סגורה כמו אייפון. משהו באמצע, וזה מתאים לי. יש כרטיסי זיכרון, אפשר להתקין אפליקציות צד ג', אפשר לגשת לקבצים כשמחברים למחשב (אבל משום מה לא ממחשבי מק). יש אפשרות לשנות את המראה בצורה כזו או אחרת, אבל לא לגמרי כמו אנדרויד. ת'כלס שלוש המערכות הראשיות עושות את הכל, כל אחת בשיטה שלה - השאלה מה הכי נוח לך. אני לא חושב שwp מושלמת או עדיפה באופן אבסלוטי, אבל גם לא מוגבלת ולא שימושית כמו שתי האחרות.
ולסיום, קצת באגים כדי שלא יגידו שאני לא אומר דברים רעים -
יש לפעמים "שיהוקים" כשמחברים ג'ימייל כמייל ראשי, אין תמיכה מובנית לפודקאסטים מחוץ לארה"ב, לפעמים אפליקציות מכבות אחרי שבועיים את העידכוני לייב טייל אם לא נכנסים לאפליקציה, אין עדיין מרכז הודעות (אמור לצאת בעידכון 8.1 בתחילת 2014, יחד עם עוד המון שיפורים), ניווט מובנה לא מושלם בישראל (למרות שיש צד ג' חינמיות טובות), חיפוש מובנה רק דרך בינג, חנות ישראלית פחות מלאה מהחנות האמריקאית (אפשר לקפוץ בין אחת לאחת), אי אפשר להעביר קבצים בבלוטות' בכל מצב, עידכוני מערכת מגיעים אבל לא מהר כמו אייפון (מצד שני, לא לאט כמו אנדרויד) והכי מעצבן מבחינתי - אי אפשר לצרף למייל קבצים ג'נריים, רק תמונות/סרטונים/מוסיקה/מסמכים (השיטה שלהם זה לשתף דברים אחרים לתיקייה בסקיי דרייב) - זה הדבר שהכי מפריע לי מכל מה שכתבתי, מקווה מאוד שישתנה בקרוב.