לוס בילביליקוס...קאנטן..

לוס בילביליקוס...קאנטן..../images/Emo6.gif

בואנוס דיאס מסקרידוס
היידה ...אלבנטה דקמה..כאוי אז ווירנס.. טנמוס דגיזר לפסולייה אל ארוז או טודו בואנו.. קאנטנדו אי ביילנדו גיזנדו
קולאיי אי ליביינו

רותי ב.

New member
יא מי קאנטרון אין לה קוואטרו

די לה דמניאנה, אי מי ספרטארון טמביאן. אגורה נו מי קדו מונצ´ו די גיזאר, פורקה טודו אי אפרונטי. אין אל אורנו יא אַי קוזאס פור אמנינה, לה גאינה יא סטה אין סו סוס (ככה אומרים רוטב?) לוס גוואבוס בויינדו אבאגאר, לה קאזה לימפיה .... אוחחחחח אִי וו פנסו קי קדר אומפוקו אקי, אי דיספואז ירמי א פסיאר. בואנוס דיאס. מאדם רוזה, קוזאס טיינו די דמנדרטה - אספרה אומפוקו.

רותי ב.

New member
לאס קוזאס אדמנדר -

פשטידה = פסטל, בוריק (בתורכית) ??? (כן / לא ) בבקשה... ברשותכם = קון פרמיסו.... ??? (כן / לא ) "קרידה מאנטה" (בשיר הזה) – מה זה מאנטה? (מאדם רוזה) אי סטבה מוס אין לליז´ה אוךךךךךך מוי מוי ארמוזו.. מה זה ליז´ה ??? (מאדם רוזה) אי ללז´ה סטבה מוי פרחליה.. – מה זה לז´ה , מה זה פרחליה? (מאדם רוזה) אפרונטה דוס סיאס אפגדס פרמי..... מה זה אפגדס? (מאדם רוזה) ססטה אמזורנדו???? איך מתרגמים את הביטוי בדיוק?

RORGAD

New member
רותי,לה תשובות ../images/Emo140.gif

פשטידה בלאדינו אומרים פריטדה, פסטל זה בורקיטס מבצק פריך, נדמה לי שמישהו כאן בפורום כבר נתן את המתכון, בבקשה - זה פור פבור, קון פרמיסו זה בקסיליאנית, קרידה מאנטה - השיר אומר קרידה אמאנטה שזה אהובה יקרה, ליז´ה הכוונה ללאז´ה וזה אריחים, פרחליה הפרוש זה מרעננת, פרחלי-מרענן, אפגדס - דבוקות אחת לשניה, פתח מתחת לגימל, ססטה אמזורנדו - סה אסטה אמיזורנדו זה-היא מודדת. סה אסטה אמיזורנדו און פוסטן מוי ארמוזו, היא מודדת שמלה מאוד יפה. מקווה שהייתי לעזר, דרך אגב מתאים לי ה- 1/8 מצידי ניתן לדחות, העיקר שיהיה לוקום.

מה גוסטה 1/8 טמביין ../images/Emo127.gif

שבת שלום א- טודוס. אסטו ויינדו אגורה "טרה נוסטרה" אס אונה טלנובלה דה ברזיל. (רואה כעת את טרה נוסטרה סידרה מברזיל) אל פורטוגז רזמבלה מונצ´ו אל אספניול (הפורטוגזית דומה לספרדית) אסטו אנטנדיינדו קז´ה טודו (אני מבינה כמעט הכל) סנוס קי סטס טודוס אי שבת אלגרה תהיו בריאים ושבת שמחה לכל.

שבת שלום אמיגס אי אמיגוס

אגורה סקפי דה גיזר גיבץ לה לה קזה אנטרה סטה גוליינדו מוי ביין. (עכשיו גמרתי לבשל גיבץ´ הבית מריח ריח טוב) אנטרי טומטאס, מרנג´נה, פטטס, ספנוריה, במיה, פסוליה, קישואים אי סבויה. סליו מוי מוי סברוזו. לו גזי 2.2 אורס. םרה אמניינה וו מטר פישקדוס אין אל אורנו... טודוס לה פלזן אי נו איי מונצ´ו לבורו. למחר אכין גדים בתנור. כולם אוהבים ואין הרבה עבודה. שבת דה אלגריה אה טודוס.

למעלה