לופוס בלי כאבי מפרקים?
הי,
שני רופאים שונים העלו חשד ללופוס (ראומטולוג ואימונולוג) ונתנו לי לנסות פלקווניל כדי לראות אם יש שיפור.
מבחינת מעבדה התוצאות החריגות הן:
crp-0.6, dna ds ab-55, histones ab-18.7, ana-12.7
בנוסף אובחנה אצלי קרישיות יתר כבר לפני כמה שנים(עברתי 5 הפלות, חלקן גם כשהייתי מטופלת בנוגדי קרישה לקרישיות, כך שעל פניו לא היתה סיבה נראית לעין להפלות).
יש לי מידי פעם פריחות כמו אורטיקריה מגרדות בטירוף בחלקים שונים בגוף, נשירת שיער, מצב רוח ירוד, ברזל ופריטין מזעריים ועייפות קיצונית כבר מלאאאא זמן.
(לדעתי מניתי יותר מארבע קריטריונים ש"צריך" כדי לענות על ההגדרה לופוס.
אבל הדבר שהכי לא ברור לי- כמעט ואין לי (טלפו טפו טפו, כן?
) כאבי מפרקים. אני זוכרת שהראומטולוג אמר לי שהדבר הכי אופייני ללופוס זה כאבי מפרקים בעיקר נוקשות בבוקר. והמפרקים היחידים שכואבים לי (ומתנפחים ונהיים אדומים ומגרדים) אלה מפרקי הידיים והרגליים, וזה רק אחרי מאמץ (נניח אם אני שוטפת את הבית, אז מפרקי הידיים מתנפחים לי כי החזקתי את המגב חזק), או כשאני מרימה קניות מהסופר ודברים כאלה.
השאלה שלי אולי מישהו כאן מוגדר כחולה לופוס אבל אין לו את כאבי המפרקים האופייניים?
שוב, מבחינת מעבדה וסימפטומים נראה לי שיש מספיק קריטריונים, אבל נשמע לי מוזר שאין את כאבי הפרקים האופייניים ללופוס.
אגב, לפני כמה שנים היו לי לא מעט כאבי מפרקים, אבל אף אחד מהם לא היה דווקא בבוקר כמו שהראומטולוג אמר שאופייני...
הי,
שני רופאים שונים העלו חשד ללופוס (ראומטולוג ואימונולוג) ונתנו לי לנסות פלקווניל כדי לראות אם יש שיפור.
מבחינת מעבדה התוצאות החריגות הן:
crp-0.6, dna ds ab-55, histones ab-18.7, ana-12.7
בנוסף אובחנה אצלי קרישיות יתר כבר לפני כמה שנים(עברתי 5 הפלות, חלקן גם כשהייתי מטופלת בנוגדי קרישה לקרישיות, כך שעל פניו לא היתה סיבה נראית לעין להפלות).
יש לי מידי פעם פריחות כמו אורטיקריה מגרדות בטירוף בחלקים שונים בגוף, נשירת שיער, מצב רוח ירוד, ברזל ופריטין מזעריים ועייפות קיצונית כבר מלאאאא זמן.
(לדעתי מניתי יותר מארבע קריטריונים ש"צריך" כדי לענות על ההגדרה לופוס.
אבל הדבר שהכי לא ברור לי- כמעט ואין לי (טלפו טפו טפו, כן?
השאלה שלי אולי מישהו כאן מוגדר כחולה לופוס אבל אין לו את כאבי המפרקים האופייניים?
שוב, מבחינת מעבדה וסימפטומים נראה לי שיש מספיק קריטריונים, אבל נשמע לי מוזר שאין את כאבי הפרקים האופייניים ללופוס.
אגב, לפני כמה שנים היו לי לא מעט כאבי מפרקים, אבל אף אחד מהם לא היה דווקא בבוקר כמו שהראומטולוג אמר שאופייני...