לופוס, הריון ואימורן

מימי7000

New member
לופוס, הריון ואימורן

שלום לכולם, אני חדשה בפורום ורציתי לדעת אם יש כאן מישהי שמטופלת באימורן וניסתה (יש לקוות שגם הצליחה) להיכנס להריון וללדת. אני חולה בוואריציה של לופוס כמעט עשרים שנה ומטופלת בסטרואידים. מאז ההתקף האחרון שלי (והגדול מכולם) אני מטופלת בכמויות מאד גדולות של סטרואידים (ארבעים - שישים מ"ג ליום). כעת הרופא שלי מנסה לשכנע אותי לעבור לאימורן כדי לנסות להוריד את כמויות הסטרואידים. מכיוון שאנחנו גם רוצים להיכנס להריון (בקרוב יש לקוות) רציתי לדעת האם יש פה ניסיון בפורום בטיפול בתרופה הזו באופן כללי וביחד עם הריון באופן קצת יותר פרטני. תודה מימי

שבע77

New member
תראי מה שכתבתי למעלה וגם...

אני כרגע מנסה הריון ואני על 100 מ"ג אימוראן ולפי הידוע לי זה לא אמור להיות משפיע על העובר אבל כמובן עדיף להתחילאת ההריוןם בלי אימורן ולהוסיף אותו בטרימסטר השלישי של ההריון - זה מה שנאמר לי. מלבד זאת את מה הרופא שלך אומר על הריון כרגע? לי אמרו שעד שאני לא מגיעה לסטרטאידים של מקסימום 7.5 מ"ג ליום אין מצב להריון!!! את צריכה לבדוק זאת הייטב כי 40 מ"ג ליום זה לא מעט בהצלחה ומחזיקה לך אצבעות שבע

נועה בת

New member
זה באמת לא מעט אבל זה תלוי

במשקל של המטופלת , וכמה הלופוס פעיל אני קיבלתי בתחילת ההריון 40 מג וסיימתי על 60 , ככה שזה אפשרי , אם כי ברור שלא ממש רצוי ואידיאלי , אני לקחתי דוקא גמאגלובולינים וזה בהחלט עזר להוריד את כמות הסטרואידים ומותר בהחלט בזמן הריון

gaia20

New member
הי מימי, ברוכה הבאה ../images/Emo13.gif

בגילי הצעיר, ההריון עוד לא עומד על הפרק, אך יש כאן אימהות (ואימהות לעתיד
) ואני בטוחה שכולן יוכלו לתרום לך מידע על טיפול תרופתי עם ההריון. אני אשמח אם תשארי איתנו כאן!

למעלה