לופוס וחיסון אבעבועות - תגובת מומחה

ladyd3

New member
לופוס וחיסון אבעבועות - תגובת מומחה

הנה תשובה מוסמכת בנושא: מתוך פורום "רוחות מלחמה" באתר Ynet נושא : קבוצות סיכון תאריך : 29/12/02 14:25 מחבר/ת : פרופ´ יהודה דנון אנשים אשר בהם יש פגם במערכת החיסון, על רקע מחלות אוטואימוניות, כגון: לופוס ואנשים המקבלים טיפול קבוע בחומרים מדכאי חיסון, כגון: סטרואידים, מטרוטרקסט, ציקלוספורים וחומרים המשמשים לטיפול באונקולוגיה ו/או הקרנות, כמו אנשים אשר מועמדים להשתלה או עברו השתלת איברים או השתלת מח עצם, אינם מועמדים לחיסון כנגד אבעבועות שחורות. במידה ותהיה תקיפה ותחלואה באבעבועות שחורות, צריך יהיה לחסנם תוך שימוש בנוגדנים סבילים כנגד תרכיב החיסון או לחליפין, להכנס להסגר עצמי ומניעת מגע עם אנשים אשר באו במגע עם אבעבועות שחורות עד הכרזה על סיום תקופת הסכנה של הידבקות באבעבועות שחורות.

lupland

New member
על סבירות.הסתברות.דובלה וברלה

ליידי די 3.אחות יקרה.הייתי מאושר יותר אם לפחות היה לך שם חיבה אבל אם זה השם שאת רוצה."קניתי". קודם כל תודה רבה על הכתבה שקראת והבאת תימצות ממנה לאתרנו. ועכשיו סיפור. דובלה.חבר טוב של אבא.או בשמו העברי-ברלה."הופיעה" אצלנו בבית כבר לפני כמה שנים.בהתחלה הוא בורך בחוסר טאקט מזהיר.הבן אדם שיבורך יכול היה להגיע ביום שישי בצהריים.לספר סיפורים בזמן שאבא עשה כל מיני דברים ולהמשיך ולהמשיך עד ארוחת הערב.ואם חשבתם שאז נפרד מאיתנו? טעיתם.הבן אדם שיבדל לחיים ארוכים "הוזמן" לאכול איתנו אך סרב.מדוע?כי אין משיחין בשעת הסעודה.וברלה ידידנו לא מפסיק לדבר. לאחר הארוחה היה מצטרף לצפייה בטלויזיה וכמו שהיה "נוחת" על הספה...נרדם. לא לא.אני לא מתבדח.ככה זה היה. אמנם בבית שלי יש חמישה גברים אבל גם אימא אחת.בהתחלה אימא לא דיברה.אבל עם הזמן עלתה מחשבה שאולי ברלה ידידנו "סובל" בבית ואנחנו מהוים לו כמעיין בית מפלט. ישבה וחשבה אמא והעלתה(כמו תמיד) רעיון מבריק. "דובלה" אמרה."אולי תבוא עם אישתך בשבוע הבא לקפה?". כדרכם של לא מעט גברים סרב בנימוס ברלה ידידנו אך לאחר "הפצרות" חוזרות ונשנות התרכך ונאות.והינה "הפתעה".אישתו של ברלה ידידנו התגלתה כאישה נחמדה מאוד.וברלה.שבשיחות הגברדיידה התגלה כאלוף השוביניסטים לפתע הוכיח את האימרא של "אני גבר שהולך זקוף בביתי...מתחת לשולחן". עד כאן הניסיון לתאר ולספר קצת על ברלה בצורה הומוריסטית.אבל.הסיבה שאני כותב עליו כאן.כתשובה ולא בקישור חדש היא זו: ברלה.למעט שמאלניותו העיוורת הוא פשוט אנציקלופדיה מהלכת.החל בידיעות המקורות של עמנו (התחנך עד גיל 18 בצל הדת) והמשך לידיעות בפיזיקה.כימיה.ועד לפרטים "חסויים" של אנשי הדממה בארצנו.בנושא האחרון למעט קמצוצי מידע הוא לא ידבר הרבה לשם שינוי. באחת הפעמים כאשר נשאל לגבי האיום העירקי או בכלל של טילים הנושאים "מטען ביולוגי משובח" יש בעייה שעוד לא נפתרה. "למעשה" אמר."מה הוא טיל?"."טיל מוזנק לכיוון האטמוספירה.מטפס ומטפס עד לנקודה מסויימת.אז הוא מתחיל לנטות עד לשלב מאוזן ואז מתחיל את הצלילה שלו."כמובן שברלה החל פתאום לדבר על כוחות פיסיקלים שהם כמובן ממני והלאה אך לסיום אמר שבשל המהירות העצומה והסחרור שהטיל נכנס אליו.אותם "גורמים מזיקים" נשרפים או במילים אחרות "מאבדים את רלוונטיותם" עוד לפני שפגשו בקרקע. אלו כמובן היו דבריו של ברלה.לא יצא לי לחקור בנושא וגם לא מצאתי כתבות שמתייחסות לכך בזמן האחרון למעט אלו שמדברות על האפשרות שזה אכן יקרה. לכן.אם תשאלו אותי.הסבירות שטיל כזה ינחת בארצנו (ולא בנתב"ג כמקובל) פחות מדירה שינה מעיני מהסבירות שגורם חבלני ינסה ויצליח (אלוהים ישמור) לזהם את מימי מקורות שלנו. אבל אני כמובן "הדיוט" מהעם ולכן אל נה תייחסו משקל רב לדברי כשהעיתונים לפניכם מוצפים ב "מומחים בעלי שם". ולסיכום: ליכוד בחרת-אלפרון קיבלת...יאללה אלפי.תראה להם ... מה זה שייך? טוב.זו השעה. לילה טוב לכולם ובוקר טוב לכולם.

שאנל

New member
הטהוריה הזו....

ש"אותם גורמים מזיקים" "מאבדים את רלוונטיותם"... הטהוריה הזו תמוהה בעני. אדם, גם הוא עבר את האטמוספרה, גם הוא עבר את כול הכוחות הפיזיקאלים שהבנתם ממני והלאה. אותו אדם באופן מפתיע גם אמר "צעד קטן לאדם וצעד גדול לאנושות". אותו אדם לא איבד את הרלוונטיות שלו שנים רבות אחר כך (הוא נפתר לא מזמן נכון?). בקיצור, אם ניתן ליצור תא לחץ בחללית, תא שמאפשר לאדם לחיות, אפשר ליצור תא לחץ בטיל, תא שמאפשר ל"גורמים המזיקים" לשמור על ה"רלוונטות שלהם". ואני... אני בכלל לא דואגת. למה? לא יודעת למה אבל לא דואגת. שנה חדשה בפתח, שתהיה שנה יפה ובריאה

למעלה