לופוס וחיסון נגד אבעבועות שחורות

ladyd3

New member
לופוס וחיסון נגד אבעבועות שחורות

בעיתונים של אתמול הייתה כתבה על החיסון כנגד אבעבועות שחורות, למקרה ותהיה מתקפה ביולוגית. בכתבה הוזכרו אוכלוסיות מסוימות, עבורן החיסון נאסר. בין האוכלוסיות הנ"ל:"אנשים הסובלים מבעיות במערכת החיסונית...". האם אתם יודעים אם חולי לופוס נכנסים תחת הקטגוריה (המחלה לא נמנתה בין הדוגמאות למחלות שכאלה, בכתבה עצמה) והאם החיסון מותר או אסור ?? יום טוב לכולם ונקווה שלא נאלץ בכלל להתמודד עם הנושא הנ"ל.... ל

gaia20

New member
אבעבועות שחורות

אני אישית לא שמעתי על איסור כזה, אבל מה יותר קל מלהתקשר לרופא מהטפל ולברר במה מדובר? באותה הזדמנות נשמח אם תתחלק במידע שתקבל
האם יש לך איזשהו קשר ללופוס?

נועה בת

New member
אני שמעתי איסור מוחלט !!

לחיסון הנל יש השלכות רבות , ולכן יש מספר רב של קריטריונים שבגללם אסור לעבור את החיסון . החיסון בכלל לא פשוט ומאוד מורכב . כול פצע פתוח, אקזמה עורית ועוד מליון דברים - פשוט אוסרים על החיסון . אני קיבלתי הוראה מפורשת לא לקבל חיסון מאחר והגוף לא יעמוד בחיסון ,והלופוס בהחלט יכול להשתולל....

ladyd3

New member
צירפתי תגובה ממומחה.....

הנה תשובה מוסמכת בנושא: מתוך פורום "רוחות מלחמה" באתר Ynet נושא : קבוצות סיכון תאריך : 29/12/02 14:25 מחבר/ת : פרופ´ יהודה דנון אנשים אשר בהם יש פגם במערכת החיסון, על רקע מחלות אוטואימוניות, כגון: לופוס ואנשים המקבלים טיפול קבוע בחומרים מדכאי חיסון, כגון: סטרואידים, מטרוטרקסט, ציקלוספורים וחומרים המשמשים לטיפול באונקולוגיה ו/או הקרנות, כמו אנשים אשר מועמדים להשתלה או עברו השתלת איברים או השתלת מח עצם, אינם מועמדים לחיסון כנגד אבעבועות שחורות. במידה ותהיה תקיפה ותחלואה באבעבועות שחורות, צריך יהיה לחסנם תוך שימוש בנוגדנים סבילים כנגד תרכיב החיסון או לחליפין, להכנס להסגר עצמי ומניעת מגע עם אנשים אשר באו במגע עם אבעבועות שחורות עד הכרזה על סיום תקופת הסכנה של הידבקות באבעבועות שחורות.

למעלה