לופוס וכאבי גב

daniel8855

New member
לופוס וכאבי גב

שלום לכם

לפני כשנה וחצי סבלתי מכאבי מפרקים ומבדיקות שעשיתי נאמר לי כי קיים חשד ללופוס. מאז לקחתי פרדניזון במשך כמה חודשים ופלקווניל שאני לוקחת עד היום.
בדיקות הדם יצאו תקינות בחודשיים האחרונים, והרגשתי טוב מאוד, אך עדיין קיים חשד ללופוס.
התחילו לי לאחרונה כאבים עזים בגב בכמה נקודות. האם ישנה אפשרות שיש לזה קשר? אני צריכה לשאול את הראומטולוגית שלי על הנושא או שכרגיל ללכת לאורטופד?

תודה רבה
דניאל

ל3

New member
הי דניאל

שמחה שאת מרגישה יותר טוב זה כבר נהדר! כאבי גב יכולים לנבוע מכל כך הרבה סיבות- ישיבה ממיושכת, מאמץ באיזור הגב והשכמות, התקררות של השרירים באיזור, התכופפות או תנועה לא נכונה, נזק שנצבר עם השנים לחוליות, דלקת באיזור, חוסר בסידן שמשפיע על העצמות ( אגב יכול להיגרם על ידי סטרואידים במינונים גבוהים לאורך זמן), קשר למחלה הקיימת ועוד ועוד. לכן, חשוב מאוד להגיע לראומטולוג בכדי שהוא יבדוק ויאבחן האם הבעייה שייכת למסגרת הטיפולית שלו או צריכה המשך בירור אצל אורטופוד או רופא אחר. ישנה גם מחלה אוטואימונית נוספת שיודעת לעשות כאבי גב במקומות שונים ( שלרוב מופיעים יותר חזק בבוקר) אבל שוב את האבחנה יעשה הראומטולוג שלך. אם את יכולה לבקש מרופא המפשחה בדיקות מקדימות זה יעזור כמו צילום גב/סיטי אולי לשקול אפילו צפיפות עצם ובנתיים נסי לחמם את האיזור, לא להתאמץ יתר על המידה ולהמנע מלשון עם מזגן שמכוון לאיזור הגב. גם בדיקות למדדי דלקת כמו שקיעת דם ו CRP יכולים לסייע באיבחון
נסי ליצור קשר עם הראומטולוג ולבקש להיפגש איתו בנושא
תרגישי טוב

למעלה