לופוס ופגיעה עצבית??? מי יודעת???

זאבית

New member
לופוס ופגיעה עצבית??? מי יודעת???

צהריים טובים לכולכם, הידיים נרדמות ומעקצצות. הרופא אותר שיתכן שזו בעיה עצבית שאם תמשיך/תחמיר, תטופל בסטרואידים. מה דעתכם? יש קשר ללופוס? אני בטוחה שיש. חיפשתי מאמרים בנושא ולא מצאתי. מי שיכול להפנות אותי לאתר/מאמר/קובץ שדן בנושא אודה לו מאד. בברכת בריאות טובה, עדית

ל3

New member
הי זאבית

גם אני סובלת לפעמים מאותה תופעה. אם כי אצלי זה קורה לרוב בכפות הרגלים ולרוב כשאני מרימה רגל על רגל. האמת לא חשבתי שזה קשור ללופוס ולא בררתי את זה כך שאם יש לך אינפורמציה אני אשמח לשמוע.

gaia20

New member
הי זאבית

התופעה שאת מתארת מאוד מוכרת לי, אני לא יכולה להשאר יותר מ 5 דקות באותה תנוחה- הידיים והרגליים נרדמות לי ממש מהר. רק לציין שעקצוצים נובעים מכמה סיבות- *בעיה ברמות הסוכר (גבוה\נמוך) *זרימת דם שאינה תקינה {השארות בתנוחה מסויימת הרבה זמן\ או בעיה בסירקולציה (מחזוריות של הדם)} *קרשי דם בטח יש עוד סיבות, אבל אני לא מכירה עוד. אחותי חולה סוכרת ולכן יש לה מכשיר שבודק רמות סוכר בדם- אם תרצי- אוכל לבדוק על עצמי את רמת הסוכר כאשר אני מרגישה עקצוצים, ונראה באמת כמה הרמה משפיע על העקצוצים האלו.

לופוס ומערכת העצבים - שאלה חשובה

הי עדית שאלתך כל כך חשובה, שנראה לי שאת חייבת לבקש מהרופא שלך לעשות לך בירור יותר מקיף, לפני שאת מתחילה לקבל טיפול בסטרואידים עבור התופעות שאת מתארת. אני ממליצה לך לבקש ממנו שיחה יותר מעמיקה על פגיעה במערכת העצבים. אם את זוכרת, הכנס האחרון שלנו, טיפל בצורה די מעמיקה בתחום הזה. יש ברשימת הפרסומים שלנו מאמרים מסויימים שמתייחסים לזה, שולחת לך כקובץ מצורף את רשימת הפרסומים (לא מצליחה לשלוח - אולי עוד יש לך בבית, אם לא, תגידי לי ואז אשלח לך במייל רגיל), אבל, זה לא יכול להיות במקום דיון מאוד מעמיק עם הרופא שלך. שרק תרגישי טוב הרבה בריאות ושבת טובה

למעלה