לופוס? ופיברו´?

vivi49

New member
לופוס? ופיברו´?

שלום רב לך ד´ר אלקיים איך אדע אם אני עוברת היתלקחות של לופוס או כאבים של פיברומיאלגייה.? אני מאובחנת בשניהם כבר שנתיים. מקבלת רק פלקווניל 200 מ´ג. כבר חודש הכאבים בידיים מתחזקים והולכים בכל שורש כף היד ובזרועות אין באפשרותי לעשות שום תנועה שדורשת כח מינימלי זעיר ביותר ואפילו לפתוח ברז מים הקושי הוא עצום. מעבר לכך במשך היום אני עוד מחזיקה מעמד בגלל ההיתחיבויות השוטפות .אך כשמגיע הערב והלילה האנרגייה והקשיות השרירים והרקמות מיתעוררים חזק ,וסמוך לשעת השינה 12 בלילה אני נכה במאתיים אחוז. צריכים לתמוך בי בכדי להיכנס למיטה צריכים לכסות אותי ,ועד כל מיני פרטים אישים שאני בשום פנים ואופן לא יכולה לבד. אני לא מאמינה אפילו שזה קורה לי והתאור הזה ניכתב כאן, כדי לתת אנרגייה לעצמי לעשות משהו!. אך ד´ר אלקיים,,אניני יודעת מה לעשות?. האם לעשות בדיקת דם חוזרת כדי להיווכח שהמצב החמיר.(עשיתי בנובמבר ). או לגשת לראומטולוג (קבעו לי תור רק לעוד 3 שבועות!)כדי שיתן לי סטרואידים? שאותם אני שונאת כל כך. אני יכולה להכיל כאבים עד גבול מסויים אך כשאני מוגבלת בפעילות ועשייה הכרחים, אני ניכנסת למצב קשה ומצוקתי ביותר. אמבטיות חמות לא עוזרות ,ומנוחה והרפיית השרירים גורמת לקשיות גדולה יותר, ופעילות היא מתכון טוב ,אך אינו בר ביצוע כשהידיים משותקות מכאבים חדים. מה עושים.? מזל שאני לא עובדת, ואני רק בת 49. מודה לך ד´ר מראש על תשובה שתרגיע אותי לפחות היום. ויוי.

פיברו או לופוס

בדרך כלל ניתן להבדיל בין התלקחות של לופוס לפיברומיאלגיה - על סמך הבדיקה הפיזיקלית ובדיקות הדם - האם יש סימנים אחרים של התלקחות הלופוס ? פריחה ? חום ? האם יש נפיחות או חום במפרקים שונים ? אם התשובה חיובית - זה תומך בהתלקחות הלופוס - בדיקת רופא חשובה מאד ורצוי להקדים את התור אצל הראומטולוג - כן רצוי לחזור על בדיקות דם - יכול להיות שההתלקחות רק התחילה בנובמבר ולכן לא באה לידי ביטוי בבדיקות המעבדה - גם אם מדובר בהתלקחות, לא בהכרח הפתרון הוא טיפול בסטרואידים- זאת אופציה אך קיימות נוספות כגון משככי כאבים שונים, העלאת מינון הפלקניל ועוד כמובן - אולי מדובר בהתלקחות הפיברומיאלגיה ואם כן גם בזה כדאי לטפל בכל מקרה - אני בטוחה שניתן לעזור לך ושתצאי מהר מהתקופה הקשה שאת עוברת

vivi49

New member
תודה רבה

יש נפיחות וחום עז על מיפרקי הידיים אז,,זה הלופוס אשתדל לחזור על הבדיקות כפי שהצעת. ולהקדים את התור לרופא. לקחתי אופטלגין ,להפתעתי קצת קצת הוקל המצב. ושוב המון תודות. ויוי.

dodo281

New member
ויוי יקרה ../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

צר לי לשמוע שזה המצב. מקווה שתמצאי סיוע - שיאפשר לך לצאת מכך מהר ככל הניתן. האם ייתכן שה"מבצע" שלך גרם לנסיגה זו ? אני מאוד מקווה כי סיוע תרופתי+מנוחה מלאה - יסייעו בידך להחלץ ממצב זה מהר מהר. מחזיקה לך אצבעות ו-

למעלה