לופוס ו OCD

בטסי

New member
לופוס ו OCD

הי, בלילה כשאני שוכבת לישון פוקדות אותי באופן קבוע מחשבות טורדניות קשורות במוות של אדם קרוב, תאונה מחרידה, רצח, מחלה קטלנית שמישהו מיקירי יחלה בה, פגיעה עצמית ועוד. כל המחשבות הללו הן מדומיינות לפרטי פרטים ואני מתמלאת בחששות שמא עצם המחשבה עליהן תביא להתממשותם. אני מכריחה עצמי להפסיק לחשוב ודופקת שלוש פעמים על העץ נגד עין הרע ומתפללת בליבי שזה לא יקרה. אני ממש כועסת על עצמי על עצם המחשבה וזה גורר מחשבות טורדניות נוספות עד שאני תשושה מידי מעייפות ונרדמת. האם מישהו מכם מכיר את התופעה? האם זה OCD ? האם זה קשור בלופוס??

מעניין שכתבת את ההודעה הזאת..

אני כל החיים מאז שהייתי קטן חשבתי מחשבות לא טובות.. אמנם הייתי תמיד אופטימי, אבל תמיד היו לי מחשבות שמאוד לא אופייניות לגיל שבו הייתי, מחשבות בקשר לעתיד
בסוף ה תיכון קיבלתי את הלופוס ולא הבנתי למה ואיך זה יכול להיות שדווקא בתקופה הכי טובה שלי בחיים זה קרה לי
ממש עכשיו, בסוף לימודי התואר שלי לפני חודש וחצי התווספו התקפי חרדות שמהן לא חוויתי אף פעם לפני זה, ופעם ראשונה נראה לי שהבנתי למה זה קרה לי
בגלל שהגיע התקופה שפחדתי ממנה כל החיים שזה תכלס, להתחיל לחיות אותם.
זה ברור שלופוס זה פסיכוסומטי וקשור מאוד למתח ומצב נפשי..
לא אישית הגוף עשה קטעים מאוד לא נעימים בגלל מחשבות לא טובות שחשבתי, פחדים שהיו לי, דברים שאותם נורא רציתי וציפיתי להם
כל הלופוס התחיל לי בגלל פחד אחד גדול

לדעתי, את חייבת להכריח את עצמך להפסיק לחשוב על כאלה דברים ולפעמים לחשוב בכלל
אני בעצמי עובד על זה עכשיו בתקופה האחרונה והבנתי שזה מאוד קשור

אגב, האם יש לך לופוס?

בטסי

New member
כן, יש לי לופוס כבר כמעט 20 שנים

המחשבות משתלטות עלי וקשה להכריח עצמי להפסיקן אם כי אני מבטיחה לך שאני עושה את כל המאמצים לעשות זאת. לפעמים עצם הנסיונות להפסיק לחשוב גוררים אחריהם מחשבות נוספות... זה מתסכל, בגלל זה פניתי לפורום בשאלה אם עוד חולי לופוס סובלים מהתופעה והאם זה צפוי להחמיר???

תירס אימפולסיבי - אתה האח התאום

של מתושלח הצעיר ?
מתוך מחשבה לאחור כבר מלפני הרבה שנים גם אני הגעתי למסקנה שאחת הסיבות העיקריות להתפרצות ה-לופוס היו מתחים ולחצים שונים.
מתושלח הצעיר

A Wolf Life F

New member

אני גם חושבת ככה! המחלה הזאת בהחלט יכולה להיות שקטה ולישון לתקופה מאוד ארוכה. אבל כאשר יש לחץ ומתח נוראי, אז כן, אני מאמינה שהיא מתפרצת בגלל זה.

גברת וולף הנכבדה - רק מתוך סקרנות

השתתפת בכנס הלופוס האחרון ?
שנה טובה
מתושלח הצעיר

Jen74

New member
גם אני חווה מחשבות כאלה כבר שנים רבות

שמתי לב לזה רק אחרי הלידה הראשונה וחשבתי שאולי זה קשור להורמונים ולהפיכתי לאמא לראשונה.
אבל בבדיקה שעשיתי ואני עושה עם עצמי, תמיד היו לי חוויות כאלו של חרדה למישהו מבני המשפחה והקרובים שלי אבל לא ברמות כאלה כמו בשנים האחרונות.

בביקורת אצל הראומטולוג שאלתי אותו אם יש קשר לנדודי שינה ודיכאונות שתוקפים אותי לעיתים קרובות והוא השיב בחיוב. אמר שזה חלק מהסימפטומים של לופוס.
אני מתארת לעצמי שגם מחשבות טורדניות קשורות בצורה כזו או אחרת לדיכאון ומשכך גם ללופוס.

למעלה