לופוס, פמולן ופוריות...

פסיקתא

New member
לופוס, פמולן ופוריות...../images/Emo4.gif

שלום רב, לפני כ- 8 שנים, כבת לחולת לופוס (SLE) פעילה, אובחנתי כ"בעלת רמות גבוהות של נוגדנית עצמיים" בדם, אך ללא פעילות של לופוס אצלי. מאחר והרופאה האימונולוגית שלי, לא רצתה סיכונים מיותרים, המלצתה היתה שלא ליטול גלולות "רגילות" אלא לפנות אל הגלולות הפרוגסטרוניות - פמולן (28 גלולות רצופות). בניגוד לצפוי, על פי דעתו של רופא הנשים הקבוע שלי, המחזור נשאר סדיר (~28 יום), אך הדימום נהייה כבד בהרבה. אושפזתי בעבר בשל ביוץ "אגרסיבי", ואובחנתי כבעלת שחלות פוליציסטיות (ללא הערה מיוחדת על גדל הזקיקים). לאחר שימוש של 3 שנים בפמולן, הפסקתי לתקופה של כ-6 חודשים את נטילתן, והמחזור המשיך - כרגיל, אך הדימום נחלש והתקצר. כעת, לאחר שימוש של כ- 6 חודשים הפסקתי את השימוש, שוב, מאחר והדימום לא הופיע במשך חודשיים. ידעתי כי מייד עם הפסקת נטילת הגלולות הדימום אמור להופיע. לאחר שעבר חודש נוסף, ביצעתי בדיקות פרופיל הורמונלי, לפיהן, כלל לא היה ביוץ (פרוגסטרון=1 NMOL/L), והתוצאות הראו המצאות ב- FOLLICULAR PHASE. הרופא המליץ לי על טיפול של 10 ימים כל חודש ב-ארגסט 5מ"ג ליום. לפני תחילת הטיפול (בהמתיני לתור אצל הרופאה האימונולוגית, שללא דעתה איני מתחילה שום טיפול תרופתי...!) ביצעתי שוב את הבדיקות - 14 יום אחרי הבדיקה הראשונה. כעת - כל התוצאות מראות על מעבר ל- LUTEAL PHASE (פרוגסטרון = 36.1, E2=992 PMOL/L... ועוד) אך דימום - אין! שאלותי - 1. האם ייתכן ובמשך התקופה שנטלתי את הפמולן, לא היה כלל ביוץ? 2.האם ייתכן כי הפמולן "שגע" את המערכת? 3. האם ייתכן ומדובר בנזק בלתי הפיך? 4. האם מלבד הפמולן (שבטיחותה נמוכה להחריד) אין פתרון אחר למי שבסיכון ללופוס? תודה רבה....

danaSha

New member
גלולות-פסיקתא

גם לבת שלי יש את תסמונת השחלה הפוליציסטיתוהיא לקחה "דיאן" שנחשבות לגלולות "קלות" יחסית. לדעת הרופא שלה הגלולות היו הטריגר להתפרצות הלופוס! בהתיעצות עם פרו´פ רוי המבורג(הוא גניקולוג ואימונולוג באיכילוב) הוחלט להפסיק מייד את הגלולות ואסור לה לקחת שום הורמונים!!!!!! לאחר מס´ חודשים רמות ה-A.N.A מתחילות להראות סימני ירידה. הפתרונות האחרים להגנה הם הכול חוץ הדגשמגלולות|||!בברכה,ריטה

זאבית

New member
שלום לך פסיקתא../images/Emo39.gif

כדאי לך להפנות את השאלה לפורום "פריון" ב-doctors,msn. שם יש סיכוי שתקבלי תשובה מקצועית על שאלותייך. בכל מקרה מנסיוני- גם אצלי הלופוס התעורר מלקיחת גלולות, והרופא שלי ממש אוסר עלי להשתמש בכל סוג של גלולה, או הורמון מסוג אחר. בהצלחה.

gaia20

New member
שלום פסיקתא

גם אצלי, אסרו עלי באופן חד משמעי לקחת גלולות וכל סוג אחר של הורמון. למען האמת, הספיק לי לשמוע "גלולות" ו "התפרצות לופוס" באותו משפט כדי לבטל לחלוטין את האפשרות הזאת, גם אם בכל זאת יציעו לי אותה. היום יש הרבה אופציות אחרות מלבד גלולות ולא היתי מציעה לאף אחת לקחת את הסיכון. על השאלות שלך קצת קשה לי לענות כי אני לא ממש מתמצאת בתחום הזה, אני רק יודעת שאסור. אני יכולה להציע לך משהו אחר- 1.המתיני לעוד תגובות, אולי למישהי יש ניסיון בתחום הזה. 2.כנסי, כפי שכבר הוצע לך ,לפורום פוריות ותשאלי שם. בהצלחה,

שלום לך פיסקתא וברוכה הבא

שוב שלום שאלתך מורכבת וחשובה מאוד. ביום שני הקרוב אני נפגשת עם מספר רופאים מומחים בתחום הלופוס, אנסה להפנות אליהם את שאלתך, ומקווה שנוכל להשיב לך לפחות חלקית. אין ספק, ששיחה עם רופא מומחה, פנים אל פנים, עדיפה, אבל ננסה לעזור לך דרך כאן. הרבה בריאות כוכי

פסיקתא

New member
../images/Emo24.gif• תודה!!! ../images/Emo24.gif

• תודה!!!
תודה לכו-לן על התשובות והתמיכה...! מחכה באמת שהכל יסתדר - מפחידה אותי המחשבה שמשהו התעורר כאן, או שמשהו בלתי הפיך נגרם (מה שהסברתן לי שלא סביר...) מה שמדאיג אותי זה שלמרות שכבר אין הורמונים "חיצוניים" במערכת, והתוצאות עכשיו מראות על "אחרי ביוץ" ו "לפני דימום"- אולי גם בחודשים הקודמים שבלי הפמולן זה היה ככה ולמרות זאת לא היה דימום...? נחכה ונראה? טוב... אם לא אז הארגסט יצטרך לעשות את שלו...

למעלה